Home / Opasne vizije / Zavirite u uznemirujući svijet serije Ghost Wars

Zavirite u uznemirujući svijet serije Ghost Wars

Moramo priznati da nam je Syfy-eva serija Ghost Wars prošla ispod radara i otkrili smo je tek kada je neki dan stigla na Netflix. Istina, nije da smo propustili neko čudo prirode, ali svakome njegovo, pa tko je fan neka se veseli. Možda će upravo ta serija biti jedna od onih koje spadaju pod vaš guilty pleasure.

Kada se serija zove Ghost Wars, prva pomisao je – to mora da je neka japanska anima u kojoj se duhovi u oklopima međusobno mlate mačevima od kilometra. E pa nije. Ghost Wars ima tipičan seting za Kinga – malo izolirano mjesto u nekoj zabiti na Aljasci u kojem se počnu događati neobične stvari. Ghost Wars je baš takav – kao da gledate lošeg Kinga od kojega postoje puno lošiji, ali s povremenim iskrama čisto pristojnog do čak zanimljivog. Serija je puna bedastoća jer su tvorci utrpali sve što im je palo napamet – duhove, natprirodno, egzorcizam, filozofiju, znanstvene eksperimente i izvanzemaljske artefakte, a opet na trenutke iskoči iskrena ljudska priča sa zanimljivim tvistom, pristojnim crnim humorom i solidnim dijalozima. Najblaže rečeno, pretrpani ćumez, ali s dovoljnom dozom gledljivosti. Svaku se epizodu, a odgledali smo prvih pet od trinaest, gleda s kolutanjem očima i sablažnjavanjem nad glupostima iza kojih uslijedi iskrena zainteresiranost i pozitivno kimanje glavom. I tako u krug. I na kraju iz čiste tvrdoglavosti želite ići do kraja da vidite kako će autori sve to sklepati i međusobno povezati. Pitate se jedino kako je moguće da su se producenti serija Van Helsinga i Farga našli na istom projektu. Pravi kingovski misterij.

Tvorac i showrunner serije je Simon Barry (Continuum, Van Helsing), koji je ujedno i izvršni producent zajedno s Dennisom Heatonom (Motive) i Davidom Von Anckenom. Scenarij za prvu sezonu potpisuje Karen Lam (Van Helsing). Glavne uloge tumače Vincent D’Onofrio (The Judge, Daredevil), Avan Jogia (Tut, Victorious), Kim Coates (Sons of Anarchy), Kandyse McClure (Battlestar Galactica, Hemlock Grove), Kristin Lehman (Motive) i Meat Loaf Aday (Fight Club).

Ghost Wars za sada nije potvrđen za drugu sezonu, ali kritika i fanovi (gledatelji su na stranici Rotten Tomatoes dali ocjenu 83%) su bili skloni seriji pa nas narudžba za novu sezonu ne bi začudila.

Check Also

Dumbo samo što nije sletio u kina, a do tada uživajte u novom pogledu na film

Priča o Dumbu, najpoznatijem sloniću na svijetu, koji je svoju najveću manu pretvorio u prednost …

Avengers: Endgame – novi spot i službeni sinopsis

Svega par dana nakon što je objavljen posljednji trailer i poster za Avengers: Endgame stigao …

Web Statistics