Neuromancer: otkriveno je tko će tumačiti glavnu ulogu u Appleovoj adaptaciji

Da je Apple TV Plus i službeno naručio seriju Neuromancer, adaptaciju kultnog i nagrađivanog cyberpunk romana Williama Gibsona, to već vjerojatno znate, ali ono što možda ne znate je tko će tumačiti glavnu ulogu. Nema dugo da je otkriveno kako će ulogu hakera Henryja Casea (aka Console Cowboy) tumačiti Callum Turner kojeg ste nedavno mogli gledati u također Appleovoj seriji Masters of the Air.

Naručeno je deset epizoda čiji su tvorci Graham Roland (Tom Clancy’s Jack Ryan, Dark Winds) i J. D. Dillard (Devotion, The Outsider). Roland je također i showrunner serije, dok će Dillard režirati pilot epizodu. Serija je koprodukcija između kuća Skydance Television, Anonymous Content i Apple Studios, u suradnji s kućom DreamCrew Entertainment.

Roman Neuromancer objavljen je 1984. godine i osvojio je prestižne žanrovske nagrade Hugo, Nebula i Philip K. Dick. Uslijedila su dva nastavka romana Count Zero iz 1986. i Mona Lisa Overdrive iz 1988. Bilo je raznih pokušaja tijekom godina da se roman pretoči u film (i jednom da se pretvori u videoigru), ali niti jedan u konačnici nije krenuo naprijed. Zadnji pokušaj je bio kada je redatelj Tim Miller probao napraviti adaptaciju za Fox 2017. godine. S druge strane, nema dugo da je Amazon prilično uspješno adaptirao Gibsonov The Peripheral, ali je na žalost serija nakon što je već bila obnovljena za drugu sezonu, ipak otkazana.

Radnja će pratit istrošenog, ‘oštećenog’, vrhunskog superhakera Casea, koji je sa svojom partnericom Molly, ubojicom sa zrcalnim očima, gurnut u mrežu digitalne špijunaže i kriminala s velikim ulozima, u svrhu pljačke korporacijske dinastije koja upravlja svim domenama života.

Serija Neuromancer trenutno je u pretprodukciji i za sada nema postavljen datum izlaska.

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

37 godina nakon originalnog filma stiže Spaceballs 2

Amazon MGM Studios razvija nastavak kultne parodije Spaceballs (Svemirske lopte). Producenti projekta su Josh Gad …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics