2024. stiže prva knjiga novog SF serijala Jamesa S. A. Coreyja – The Mercy of Gods

Daniel Abraham i Ty Franck, koje poznajte pod pseudonimom James S. A. Corey najavili su svoj sljedeći projekt. Opet je riječ o SF serijalu, iako je ovaj puta za razliku od Prostranstva (The Expanse) bitno manjeg opsega, pa nas očekuje trilogija pod nazivom The Captive’s War. Prva knjiga serijala naslovljena je The Mercy of Gods, i za nju je već objavljena naslovnica, sinopsis i datum premijere. Dobra vijest je što na knjigu nećete morati čekati dugo jer stiže 06. kolovoza 2024. Naslovnicu prve knjige (a očekujemo da će tako biti i s ostatkom serijala) potpisuje Daniel Dociu, koji je radio i sve originalne naslovnice Prostranstva.

Prilikom najave Abraham je izjavio kako je novi serijal “zaista zanimljivo mjesto za otići nakon Prostranstva. Prostranstvo je imalo toliko toga u dijelu svemirske opere koja je bila nešto između kasnog Apolla 13 i ranog Bucka Rogersa. Proveli smo dosta vremena na tome. A ovo je i dalje svemirska opera, ali je vrlo različito mjesto, tako vrlo različiti dio žanra. Postoje neke stvari koje moramo raditi i igrati se s njima jer to ne bismo mogli nigdje drugdje.”

Sinopsis za prvu knjigu glasi:

Od autora bestselera New York Timesa dolazi spektakularna nova svemirska opera koja prikazuje čovječanstvo kako se bori za svoj opstanak u ratu starom koliko i sam svemir.

Način na koji je čovječanstvo došlo na planet Anjiin izgubljen je u magli povijesti, ali ta povijest uskoro će završiti.

Carryx — dijelom carstvo, dijelom košnica — stoljećima su vodili osvajačke ratove, uništavajući ili porobljavajući vrste diljem galaksije. Sada se suočavaju s velikim i besmrtnim neprijateljem. Ključ njihovog opstanka možda leži u ljudima s Anjiina.

Uhvaćen u akademskim intrigama i poslovima srca, Dafyd Alkhor zadovoljan je samo time što može biti asistent briljantnom znanstveniku i njegovom slavnom istraživačkom timu. Tada se Carryxovi brodovi spuštaju, desetkuju ljudsku populaciju i odvode najbolje i najpametnije iz društva da služe na rodnom svijetu Carryxa, a Dafyd biva povučen zajedno s njima.

Izbačeni su usred borbe koju jedva razumiju, u natjecanje protiv drugih zarobljenih vrsta s cijenom izumiranja za neuspjeh. Samo Dafyd i nekolicina njegovih drugova prolaze kroz darvinističko nadmetanje do dublje igre koju moraju igrati kako bi preživjeli: naučiti razumjeti — i manipulirati — samim Carryxima.

Uz plemenitu, ali samoubilačku ljudsku pobunu s jedne strane i čudne i ubojite neprijatelje s druge strane, tim plaća užasnu cijenu kako bi postali sluge od povjerenja svojih novih vladara.

Dafyd Alkhor jednostavan je čovjek, uvučen u događaje koji su izvan njegove kontrole i puno širi od njegove mašte. Postat će prvak čovječanstva i njegov izdajnik, najomraženiji čovjek u povijesti i čuvar svog naroda.

Tu počinje njegova priča.

The Mercy of Gods

Check Also

Začudni svjetovi Ursule K. Le Guin

Ursula K. Le Guin rođena je 1929. godine u Berkeleyju u Californiji. Otac, Alfred Lous …

Nominacije za nagradu Hugo 2024.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2024., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics