Prvi pogled na Netflixovu animiranu seriju Twilight of the Gods

Netflixova animirana serija Twilight of the Gods najavljena je još u srpnju 2019. i bile su potrebne godine da se saznaju novi detalji o najnovijem animiranom projektu Zacka Snydera. Međutim, sada, pet godina kasnije, konačno znamo da serija stiže ove jeseni, a objavljena je i prva fotografija. Twilight of the Gods jedan je od mnogih projekata, dogovorenih između Snydera i Netflixa. Netom objavljena fotka prikazuje protagonisticu, Sigrid, lik inspiriran nordijskom mitologijom. Iako se i dalje ne zna mnogo o projektu, fotka nam daje dobar pogled na uglađeni stil animacije.

Snyder je tvorac serije, izvršni producent, a ujedno je i režirao dvije epizode (prvu i osmu). Sutvorci projekta su Jay Olivia (The Dark Knight Returns, Justice League: The Flashpoint Paradox) i Eric Carrasco (Supergirl, Foundation). Ostali redatelji su Olivia (druga i sedma epizoda), Tim Divar/Andrew Tamadl (treća i peta epizoda) i Dave Hartman/Andrew Tamadl (četvrta i šesta epizoda). Seriju za Netflix producira Stone Quarry Animation (Snyder i Wesley Coller) u suradnji s kućom Xilam Animation (I Lost My Body, Oggy and the Cockroaches) koja je zadužena za animaciju.

Ranije objavljeni detalji radnje ne odaju puno. Netflix je otkrio da će anime biti Snyderova vizija nordijske mitologije, a u Netflixovom pregledu za Annecy Film Festival, nadodali su da je to “odvažna i spektakularna vizija”. U razgovoru s Colliderom, tijekom CCXP-a, Snyder je nagovijestio priču, otkrivajući da je smještena u malo vikinško selo gdje se kralj i njegova kraljica žele vjenčati. “Na vjenčanju se dogodi nešto što natjera Sigrid, buduću nevjestu, dijete divova, da krene u ludu misiju osvete. Ona uključuje grupu likova – vidjelicu, patuljka – i oni se udružuju kako bi formirali grupu koja ima za misiju pronaći boga i boriti se s njim.”

Glavnim likovima glasove su posudili Sylvia Hoeks kao Sigrid, Stuart Martin kao Leif, Pilou Asbæk kao Thor i John Noble kao njegov otac Odin. Ostalu glumačku ekipu zaokružili su Paterson Joseph kao Loki, Rahul Kohli kao Egill, Jamie Clayton kao The Seid-Kona, Kristofer Hivju kao Andvari, Peter Stormare kao Ulfr, Jamie Chung kao Hel, Lauren Cohen kao Inge i Corey Stoll kao Hrafnkel.

Check Also

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Watchmen: prvi teaser trailer za animirani film od dva dijela

Sat otkucava! Warner Bros. Entertainment objavio je prvi teaser trailer za DC-jev dvodijelni animirani film …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics