Uvjeti korištenja web stranica

Hangar 7 d.o.o. (dalje u tekstu: Hangar 7) vam omogućuju korištenje usluga i sadržaja web stranica http://inverzija.net (dalje u tekstu Inverzija.net) koje je regulirano ovim uvjetima korištenja. Korištenjem inverzija.net i svih pridruženih stranica i servisa koji pripadaju inverzija.net domeni i svim poddomenama smatra se da su korisnici u svakom trenutku upoznati s ovim uvjetima korištenja, te da ih u potpunosti razumiju i prihvaćaju.

 

Sadržaj i sve usluge Inverzija.net web stranica i moguće promjene

Inverzija.net svim korisnicima pruža pristup mnoštvu različitih internetskih servisa i izvora sadržaja.

Hangar 7 zadržava pravo ukidanja kao i promjene izgleda, sadržaja i uvjeta korištenja Inverzija.net-a kao i svih servisa i podstranica koje su sastavni dio bez obaveze prethodne najave. Hangar 7 nije odgovoran za bilo kakvu štetu nastalu tim promjenama.

Hangar 7 se u potpunosti odriče svake odgovornosti koja na bilo koji način može nastati iz, ili je na bilo koji način vezana za korištenje Inverzija.net-a za bilo koje radnje korisnika/ posjetitelja uporabom ili zlouporabom sadržaja na Inverzija.net-u, te za bilo kakvu štetu koja može nastati korisniku/posjetitelju ili bilo kojoj trećoj strani u vezi s uporabom ili zlouporabom korištenja sadržaja web stranica.

Prihvaćanjem ovih uvjeta korištenja korisnik se slaže da će usluge Inverzija.net-a uključivati reklame, obavijesti, poruke administratora i slične poruke Hangara 7 za redovito obavještavanje posjetitelja/korisnika web stranica i funkcioniranje svih usluga i sadržaja.

 

Sve obveze korisnika u slučaju korištenja Inverzija.net web stranica

Korisnicima Inverzija.net  nije dopušteno:

 1. i) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji krše postojeće hrvatske i/ili međunarodne zakone, sadržaj koji je uvredljiv, vulgaran, pornografski, prijeteći, rasistički ili šovinistički te štetan na bilo koji drugi način,
 2. ii) objavljivanje, slanje i razmjena informacija za koje posjetitelj zna ili pretpostavlja da su lažne, a čije bi korištenje moglo nanijeti štetu drugim korisnicima,

iii) lažno predstavljanje u ime druge pravne ili fizičke osobe,

 1. iv) manipuliranje informacijama u svrhu skrivanja porijekla sadržaja
 2. v) objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji su zaštićeni autorskim pravom,
 3. vi) objavljivanje, slanje i razmjena neželjenih sadržaja korisnicima bez njihovog pristanka ili traženja,

vii) svjesno objavljivanje, slanje i razmjena sadržaja koji sadrži viruse ili slične računalne datoteke ili programe načinjene u svrhu uništavanja ili ograničavanja rada bilo kojeg računalnog softvera i/ili hardvera,

viii) korištenje, na bilo koji način, Inverzija.net-a za slanje odnosno poticanje širenja netraženih komercijalnih priopćenja (tzv. spamanje).

Hangar 7 zadržava pravo ukloniti sadržaj koji smatra nepodobnim ili ne odgovara ovim uvjetima korištenja kao i automatski ukinuti korisnički račun registriranog korisnika bez prethodne najave u slučaju nedopuštenog korištenja odnosno kršenja ovih uvjeta korištenja.inverzija.net – uvjeti korištenja 3

 

Autorska prava sadržaja na web stranicama Inverzija.net

Sadržaj na Inverzija.netu zaštićen je autorskim pravima ukoliko drukčije nije naznačeno. Podaci, dokumenti, video i drugi sadržaj te informacije objavljeni na Inverzija.netu ne smiju se reproducirati, distribuirati ili na bilo koji način koristiti u komercijalne svrhe bez izričitog pristanka Hangara 7 ili na bilo koji način koji može uzrokovati štetu Hangaru 7 ili bilo kojoj trećoj strani. Podaci, dokumenti, video i drugi sadržaj te informacije objavljeni na Inverzija.netu mogu se koristiti samo za individualne potrebe korisnika i na njihovu vlastitu odgovornost uz poštivanje svih autorskih i vlasničkih prava te prava trećih osoba.

 

Prenošenje sadržaja s Inverzija.net-a u drugim medijima

Tiskani i elektronički mediji mogu prenositi autorska djela s Inverzija.net-a, pod slijedećim uvjetima:

 1. i) ukoliko autor nije izričito zabranio reproduciranje, distribuiranje te priopćavanje javnosti svojeg djela te ukoliko se autorsko djelo koristi u opsegu koji odgovara svrsi i načinu izvještavanja;
 2. ii) obvezno je prilikom reproduciranja, distribuiranja i/ili priopćavanje javnosti prenesenog autorskog djela u zaglavlju naznačiti izvor i autorstvo djela (Inverzija.net),

iii) obvezno je u tijelu teksta prenesenog autorskog djela naznačiti oznaku web stranice na kojoj se nalazi izvorni članak odnosno autorsko djelo koji se prenosi,

 1. iv) prilikom prenošenja autorskog djela nije dozvoljeno mijenjanje smisla, kao ni slobodna interpretacija teksta, v) za objavljivanje odnosno reproduciranje, distribuiranje i/ili priopćavanje javnosti fotografije ili video zapisa izvorno postavljenih na Inverzija.netu-u, a da su autorsko vlasništvo Hangara 7 u drugim tiskanim i/ili elektroničkim medijima ili na drugim platformama potrebno je pravovremeno zatražiti pisanu suglasnost uredništva Inverzije.net.

 

Zaštita privatnosti  (detaljno: Pravila o zaštiti privatnosti)

 1. i) net štiti privatnost korisnika u najvećoj mogućoj mjeri.
 2. ii) Hangar 7 se obavezuje da će u dobroj vjeri koristiti podatke dobivene od korisnika tijekom korištenja portala te da privatne podatke neće distribuirati niti prodavati trećoj strani, osim uz dozvolu korisnika.
 3. ii) net može u skladu sa zakonom prikupljati određene podatke o korisnicima, dobivene tijekom korištenja portala (isključivo podaci o računalu i podaci o Internet provideru) ili podatke unesene u postupku registracije. Ove podatke Hangar 7 koristi kako bi imao informacije o svojim korisnicima te na taj način poboljšao web stranice Inverzija.neta i njezine sadržaje dodatno usmjerio i prilagodio publici koja je posjećuje. Na temelju tih podataka saznajemo koji su sadržaji najpopularniji među kojom publikom. Prikupljanje podataka ovog tipa u ovom ili većem obimu uobičajeno je, i njime se koriste i poznati svjetski web siteovi poput MSN-a, Googlea itd.
 4. iv) Hangar 7 obavezuje se da prikupljene privatne podatke poput e-mail adrese, imena i prezimena neće, bez dozvole svakog pojedinačnog korisnika, prodavati ili distribuirati, osim demografskih podataka za skupinu korisnika, bez odavanja privatnih podataka.
 5. v) Hangar 7 se obavezuje da će čuvati privatnost korisnika portala, osim u slučaju teškog kršenja pravila Index.hr portala ili nezakonitih aktivnosti korisnika.
Web Statistics