Igrani film Masters of the Universe konačno ima datum premijere!

Konačno je postavljen datum za dugoočekivani novi igrani film Masters of the Universe (Gospodari svemira), na kojem sada surađuju Amazon MGM Studios i Mattel Films. Ova suradnja nastala je nakon što je Netflix prošlog ljeta odustao od projekta, na kojem su redatelji bili Aaron i Adam Nee, a glavnu je ulogu trebao tumačiti Kyle Allen. Netflix je potrošio gotovo 30 milijuna dolara na razvoj filma čija se inicijalna vizija tonom uspoređivala s Marvelovim filmom Thor: Ragnarök. No, fanovi očito neće ostati kratkih rukava jer sada je ova suradnja između Amazona i Mattela ipak uvjerljivija s netom postavljenim datumom premijere na 05. lipnja 2026. godine.

Osim datuma premijere otkriveno je da će film režirati Travis Knight (Kubo and the Two Strings, Bumblebee), prema scenariju kojeg će napisati i prilagoditi Chris Butler, prema ranijim nacrtima scenarija koje su napisali David Callaham te Aaron i Adam Nee. Film produciraju Robbie Brenner, Todd Black, Jason Blumenthal i Steve Tisch. Još nije otkriveno niti jedno glumačko ime vezano uz projekt.

Radnja započinje s desetogodišnjim princom Adamom, koji se u svemirskom brodu srušio na Zemlju, odvojen od svog magičnog mača, jedine veze s domom na Eterniji. Nakon što mu je ušao u trag gotovo dva desetljeća kasnije, princ Adam biti će transportiran natrag kroz svemir kako bi obranio svoj rodni planet od zlih sila Skeletora. Ali kako bi pobijedio tako moćnog zlikovca, prvo će morati razotkriti misterije svoje prošlosti i postati He-Man: najmoćniji čovjek u svemiru!

Masters of the Universe označava novi potencijalni veliki uspjeh u Mattelovom kinematografskom svemiru nakon ogromnog uspjeha filma Barbie Grete Gerwig. Među naslovima koji su trenutno u razvoju su: Barney, kojeg producira Daniel Kaluuya; Bob the Builder s Anthonyjem Ramosom u produkciji Jennifer Lopez; Polly Pocket, koji je napisala Lena Dunham, a tumači Lily Collins; Rock ‘Em Sock ‘Em Robots s Vinom Dieselom u glavnoj ulozi; film American Girl doll, Hot Wheels u produkciji kuće Bad Robot J. J. Abramsa i horor film Magic 8 Ball u produkciji Blumhousea.

Ostali filmovi postavljeni za premijeru u lipnju 2026. su Toy Story 5 i za sada nenaslovljeni Universalov film redateljskog dvojca Daniela Kwana i Daniela Scheinerta (Everything Everywhere All at Once).

Check Also

Snowpiercer: puni trailer za 4. i ujedno posljednju sezonu serije!

Nakon što je prvi teaser objavljen početkom mjeseca AMC je objavio i puni trailer za …

Sunny: prvi trailer za Appleovu crnohumornu SF triler seriju

Apple TV Plus objavio je prvi, intrigantan trailer za njihovu nadolazeću crnohumornu SF triler seriju …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics