Keanu Reeves i China Miéville objavit će zajednički roman The Book of Elsewhere

Čini se da Keanu Reeves nije samo talentiran za glumu, jer ove će godine objaviti prvi roman, i to ni manje ni više nego u suradnji s britanskim autorom Chinom Miévilleom. Riječ je o žanrovskom romanu naslova The Book of Elsewhere, smještenom u svijet stripovskog serijala BRZRKR, temeljenog na Reevesovoj izvornoj ideji koju je realizirao s Boom! Studiosom 2021. godine. Radnja prati besmrtnog ratnika na tisućljećima dugom putovanju kako bi shvatio svoju besmrtnost.

Roman se očekuje 23. srpnja u izdanju Penguina (Del Rey), a njegov urednik je Ben Greenberg.
“Bilo je izvanredno imati priliku surađivati ​​na The Book of Elsewhere s jednim od mojih omiljenih autora, Chinom Miévilleom. China je učinio upravo ono čemu sam se nadao – došao je s jasnom arhitekturom za priču i kako se želi poigrati sa svijetom BRZRKR-a, svijetom koji toliko volim. Bio sam oduševljen njegovom vizijom i počašćen sam što sam bio dijelom ovog procesa suradnje.” – izjavio je Reeves.

“Ponekad su najbolje igre one koje igrate s tuđim igračkama. Bila je čast, šok i oduševljenje kada me Keanu pozvao da se igram. Ali nikada nisam mogao predvidjeti koliko će biti velikodušan s igračkama koje je toliko dugo stvarao, koliko će rado eksperimentirati, koliko će biti otvoren za istinsku suradnju. Nadam se da će čitatelji iskusiti makar djelić užitka čitanja The Book of Elsewhere koji sam ja iskusio dok sam pisao – u ozbiljnom poslu igre.” – izjavio je Miéville, kojeg naši čitatelji poznaju po najrecentnije objavljenom romanu kod nas Grad i Grad, ovjekovječenim svim značajnijim žanrovskim nagradama: Arthur C. Clarke, BSFA, Hugo, Locus i World Fantasy Award.

Nakon izlaska, BRZRKR, kojeg je Reeves stvorio zajedno s Mattom Kindtom i Ronom Garneyem, postao je najprodavaniji prvijenac originalnog strip serijala u više od 25 godina i najprodavaniji strip desetljeća. Netflix već radi na adaptaciji stripa, u obliku igrane serije s Reevesom u glavnoj ulozi. Također se radi i na spin-offu, Netflixovoj anime seriji, kojoj će glas posuditi Reeves.

The Book of Elsewhere

Check Also

Promocija romana Frina: Atera

Početkom godine održano je predstavljanje prvog urbanopovijesnog fantasy krimi romana o Frini, a sada slijedi …

2024. stiže prva knjiga novog SF serijala Jamesa S. A. Coreyja – The Mercy of Gods

Daniel Abraham i Ty Franck, koje poznajte pod pseudonimom James S. A. Corey najavili su …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics