Povratak legendarnog ratnika – Metabaruna

 

Postoji vjerojatnost da vam se ne treba previše pričati o kultnim stripovima Alejandra Jodorowskog, pošto svaki pravi ljubitelj SF stripa sigurno zna sve o tom legendarnom autoru, no u slučaju da ste novi u tim svemirskim sektorima  – Alejandro Jodorowsky je kao svoj magnum opus stvorio ne samo serijal, već cijeli svemir u kojega se konstantno vraća. Poznate space opere kao što su Star Wars ili Dune svakako prezentiraju magične, maštovite svemire, ali malo koja fikcija je išla toliko daleko da dopusti apsolutno sve, kao što je slučaj kod njegovih radova.

Jodorowsky ne vidi granice žanra i ako ima ideju – on je realizira. Možda bi kod nekih slabijih autora takav pristup ispao neprobavljivo konfuzan, no on to nekako uspijeva odraditi s jezovitom lakoćom koju dozvoljava samo beskonačna maštovitost.

Najnoviji dodatak tom izvanrednom svemiru nazvan je “Metabarun“, što je istovremeno titula i ime jednog od brojnih likova koje je Jodorowsky stvorio u svojoj karijeru. Metabarun, najveći ratnik u svemiru, pojavljivao se i ranije u njegovim radovima, no ovoga puta konačno dobiva strip koji je u potpunosti posvećen njemu.

Scenarij za Metabaruna napisao je Jerry Frissen prema priči Alejandra Jodorowskog, a crtež i boju odradio je Valentin Secher.

Što se samog serijala tiče, on svakako neće biti kratak – riječ je o osam knjiga u četiri diptiha. Dobra vijest je ta da će prve dvije knjige (u prvom diptihu), naslovljene “Tehnoadmiral Wilhelm-100” i  “Antibarun Khonrad“, objaviti nakladnik Hangar 7, a moći ćete ih kupiti na ovogodišnjem Interliberu. Nakladnika možete potražiti na njihovim štandu 15F u paviljonu 6, a stripove ćete moći kupiti i u sklopu Algoritmovog štanda u paviljonu 5.

Pročitajte i sadržaje prva dva albuma:

Tehnoadmiral Wilhelm-100

U metabunkeru, arsenal Metabaruna propada. Njegova oružja prekriva prašina jer nešto oku nevidljivo prigušilo mu je svu žar za borbom. Nekad najsnažniji ratnik u svemiru, koji je bacio Carstvo na koljena, polako pluta prema rubu poznatog svemira samo u društvu vjernog mu pratitelja, robota Tonta. No strašna tragedija koja je na pomolu natjerat će Metabaruna da pokuša ispraviti nepravde vlastite kaste otkrivajući pri tome konačnu istinu o prokletstvu koje ga je učinilo neljudskim čudovištem.

Nema goreg neprijatelja od njegovih unutarnjih demona.

Antibarun Khonrad

Pad Carstva pogodovao je ozloglašenim Tehnotehnosima. U kaosu koji je uslijedio ostvarili su dominaciju nad poznatim svemirom zahvaljujući međuzvjezdanom gorivu, epifitu, čiju proizvodnju u potpunosti kontroliraju. Galaksije se tresu pred užasom njihovih ratnih strojeva. Kada spoznaju da je metabarun krenuo prema Marmoli, jedinom planetu koji u svojoj utrobi posjeduje epifit, tehnopapa dodjeljuje posebnu službu tehnoadmiralu Wilhelmu-100, najokrutnijem od svih vojskovođa Tehnotehnosa. Može li on zaustaviti najmoćnijeg ratnika u svemiru.

Bitka epskih razmjera samo što nije počela…

 

06112016_metabarun_album_1_wilhelm_naslovnica_final

 

06112016_metabarun_album_2_khonrad_naslovnica

Check Also

Vrijeme je da otkrijete Dune: The Graphic Novel

S obzirom da ove godine ipak nećemo uživati u vrlo iščekivanoj filmskoj adaptaciji Dine u …

Sandman: u srpnju stiže audio adaptacija koju predvodi James McAvoy!

Dok čekamo novosti za Netflixovu adaptaciju, u vidu igrane serije, danas je otkriveno kako Audible …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics