Sandman: u srpnju stiže audio adaptacija koju predvodi James McAvoy!

Dok čekamo novosti za Netflixovu adaptaciju, u vidu igrane serije, danas je otkriveno kako Audible prilagođava kultni strip serijal The Sandman Neila Gaimana, kao audio dramu. Riječ je o adaptaciji prva tri sveska (Preludes & Nocturnes, The Doll’s House i Dream Country), od kojih će prvi dio stići već 15. srpnja. Sam Neil Gaiman je narator i izvršni producent, dok je strip prilagodio i režira Gaimanov dugogodišnji suradnik Dirk Maggs (Neverwhere, Anansi Boys, Good Omens, Stardust). Kompozitor je poznati i nagrađivani James Hannigan (Neverwhere, Good Omens). Nakon što audio drama izađe u srpnju na engleskom jeziku, nakon toga će se biti adaptirana i na drugim jezicima: francuskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom.

Glavnim likovima su glasove posudili James McAvoy (X-Men), Riz Ahmed (Rogue One: A Star Wars Story), Kat Dennings (Thor), Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service), Samantha Morton (The Walking Dead), Bebe Neuwirth (Madam Secretary), Andy Serkis (War for the Planet of the Apes) i Michael Sheen (Good Omens). Popratnu glumačku postavu čine Justin Vivian Bond, Arthur Darvill, William Hope, Reginald D. Hunter, Sue Johnston, Paterson Joseph, Anton Lesser, Joanna Lumley i Miriam Margoyles.

Kad je Sandman, također poznat kao Lord Morpheus (James McAvoy) – besmrtni kralj snova, priča i mašte – izvučen iz svog carstva i zatvoren na Zemlji od strane zloglasnog kulta, on propada desetljećima prije nego što konačno pobjegne. Jednom kada je na slobodi, on mora pronaći tri „alata“ koji će mu obnoviti snagu i pomoći mu da obnovi svoju vlast, koja je u njegovoj odsutnosti propala. Dok se priča odmotava na nekoliko nivoa, Sandman se spušta u pakao kako bi se suprotstavio Luciferu (Michael Sheen), progoni luđačke noćne more koje su pobjegle iz njegovog carstva i križa put s nizom likova iz DC-jevih stripova, drevnih mitova i povijest stvarnog svijeta, uključujući i zatvorenike Gothamove umobolnice Arkham, Doctora Destinyja, muzu Kaliope, tri sestre suđenice, Williama Shakespearea (Arthur Darvill) i mnoge druge.

Prednaružba je već moguća na sljedećem linku.

Sandman

Check Also

Vrijeme je da otkrijete Dune: The Graphic Novel

S obzirom da ove godine ipak nećemo uživati u vrlo iščekivanoj filmskoj adaptaciji Dine u …

Prvi pogled na strip serijal Alien 3, nastao prema nikad snimljenom scenariju Williama Gibsona

Legendarni originalni scenarij za nikad snimljeni film Alien 3 Williama Gibsona je adaptiran u strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics