Sandman: u srpnju stiže audio adaptacija koju predvodi James McAvoy!

Dok čekamo novosti za Netflixovu adaptaciju, u vidu igrane serije, danas je otkriveno kako Audible prilagođava kultni strip serijal The Sandman Neila Gaimana, kao audio dramu. Riječ je o adaptaciji prva tri sveska (Preludes & Nocturnes, The Doll’s House i Dream Country), od kojih će prvi dio stići već 15. srpnja. Sam Neil Gaiman je narator i izvršni producent, dok je strip prilagodio i režira Gaimanov dugogodišnji suradnik Dirk Maggs (Neverwhere, Anansi Boys, Good Omens, Stardust). Kompozitor je poznati i nagrađivani James Hannigan (Neverwhere, Good Omens). Nakon što audio drama izađe u srpnju na engleskom jeziku, nakon toga će se biti adaptirana i na drugim jezicima: francuskom, njemačkom, talijanskom i španjolskom.

Glavnim likovima su glasove posudili James McAvoy (X-Men), Riz Ahmed (Rogue One: A Star Wars Story), Kat Dennings (Thor), Taron Egerton (Kingsman: The Secret Service), Samantha Morton (The Walking Dead), Bebe Neuwirth (Madam Secretary), Andy Serkis (War for the Planet of the Apes) i Michael Sheen (Good Omens). Popratnu glumačku postavu čine Justin Vivian Bond, Arthur Darvill, William Hope, Reginald D. Hunter, Sue Johnston, Paterson Joseph, Anton Lesser, Joanna Lumley i Miriam Margoyles.

Kad je Sandman, također poznat kao Lord Morpheus (James McAvoy) – besmrtni kralj snova, priča i mašte – izvučen iz svog carstva i zatvoren na Zemlji od strane zloglasnog kulta, on propada desetljećima prije nego što konačno pobjegne. Jednom kada je na slobodi, on mora pronaći tri „alata“ koji će mu obnoviti snagu i pomoći mu da obnovi svoju vlast, koja je u njegovoj odsutnosti propala. Dok se priča odmotava na nekoliko nivoa, Sandman se spušta u pakao kako bi se suprotstavio Luciferu (Michael Sheen), progoni luđačke noćne more koje su pobjegle iz njegovog carstva i križa put s nizom likova iz DC-jevih stripova, drevnih mitova i povijest stvarnog svijeta, uključujući i zatvorenike Gothamove umobolnice Arkham, Doctora Destinyja, muzu Kaliope, tri sestre suđenice, Williama Shakespearea (Arthur Darvill) i mnoge druge.

Prednaružba je već moguća na sljedećem linku.

Sandman

Check Also

The Expanse se nastavlja kroz Dragon Tooth strip serijal!

Za sve vas koji volite The Expanse (Prostranstvo) imamo relativno dobre novosti. Ne, nemojte još …

Vrijeme je da otkrijete Dune: The Graphic Novel

S obzirom da ove godine ipak nećemo uživati u vrlo iščekivanoj filmskoj adaptaciji Dine u …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics