Nismo sigurni zašto, ali “Snowpiercer” postaje serija

 

13112015_snowpiercer

Izgleda da je postalo moderno pretvarati filmove u serije, taj se trend dosta često može vidjeti posljednih godina. Ponekad je rezultat dobar, čak i bolji od originala, a ponekad… Jednostavno ne pričamo o tome.

Snowpiercer” je donekle specifičan zbog toga što je zapravo originalno riječ o francuskom stripu “Le Transperceneige” Jacquesa Loba koji je znatno dulji i kompleksniji od filma, ali izgleda da to zapravo i ne znači tako puno jer će nadolazeća serija zapravo biti bazirana upravo na filmu. Što je loše. Odnosno, lošije od alternative u kojoj se jednostavno napravi adaptacija stripa za kojega bi i bila potrebna serija za sav sadržaj koji nudi. No nećemo pričati unaprijed, ipak je serija tek najavljena i nismo još dobili dovoljno informacija da kritiziramo već sada.

Originalni film napravio je izvrsni korejski redatelj Joon-ho Bong, a seriju će pisati Josh Friedman (War of the Worlds, Sarah Connor Chronicles) kao dio televizijske kuće Tomorrow Studios.

Za one koji ne znaju, “Snowpiercer” je postapokaliptična priča o nezaustavljivom vlaku koji kruži smrznutim planetom i istovremeno služi kao dom za posljednje preživjele ljude. Naravno da su stvari još i kompliciranije od toga pa je društvo u vlaku podjeljeno na siromašne i bogate zbog čega počinje krvava revolucija u kojoj je cilj s kraja vlaka doći do njegovog početka i tamo se sukobiti s čovjekom koji je započeo taj nestabilni sustav.

Hoće li serija parirati kvaliteti filma tek ćemo vidjeti, ali žao nam je što se ljudi radije ne fokusiraju na pravljenje originalnog sadržaja umjesto da nam nude “dublji” pogled na ono što smo već vidjeli. Ali svakom svoje. Tako barem kažu.

Check Also

House of the Dragon: nove fotografije i teaser iz nadolazeće serije!

S obzirom da nas od premijere HBO-ove fantasy serije House of the Dragon (Zmajeva kuća) …

Prvi pogled na film The Pope’s Exorcist, s Russellom Croweom u titularnoj ulozi!

Iz radionice kuće Sony Screen Gems uskoro nam stiže nadnaravni triler The Pope’s Exorcist. Film …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics