Fantastic Zagreb na ljetnoj pozornici na Tuškancu!

Film se vraća na Tuškanac! Nekad napušteno kino, u srcu šume, na samo 5 minuta hoda od Ilice i gradske vreve, novi je fantastični set ovogodišnjeg izdanja Fantastic Zagreb film festivala. U osam festivalskih dana, zaljubljenici u fantastiku i srodne žanrove moći će pogledati preko 25 intrigantnih filmova. Osim već najavljenih JUAN I ŽIVI MRTVACI, TWIXT 3D, UBOJICA JOE, LEGENDA O KASPARU HAUSERU, BILO JEDNOM NA SJEVERU, LETEĆI MAČEVI ZMAJEVIH VRATA 3D, LISTA SMRTI i ONI ŽIVE, gledatelji će imati priliku pogledati i REZ, BUNOHAN, KOD 37, BLJEŠTAVILO, ISKUŠENJE SV. ANTE, PUCANJ U GLAVU, IZVANZEMALJSKO I IZNAD CRNE DUGE. Suspensom nabijenoj atmosferi uz noćne projekcije, kokice, pivo & sokove pridonijet će prostor ljetne pozornice u Tuškancu, trenutno jedinog pravog ljetnog kina u Zagrebu.

Ovogodišnji Fantastic Zagreb film festival odvijat će se na tri lokacije: ljetna pozornica Tuškanac, kino Europa i Cineplexx Kaptol.

REZ (Gut) – američki triler redatelja Eliasa, s Jason Vailom, Nicholas Wilderom i Sarah Schoofs.

BUNOHAN – malezijska akcijska drama redatelja Dain Saida, u kojem glavne uloge tumače Faizal Hussein, Zahiril Adzim, Pekin Ibrahim, i Bront Palarae kompleksna je priča o ubojstvu, strasti i nezaboravnom sjećanju trojice otuđene braće i njihovog bolesnog oca.

KOD 37 (Code 37) – belgijski krimić redatelja Jakob Verbruggena, s Veerle Baetens, Michaël Pas, Marc Lauwrys, Gilles de Schryver i Nathalie Meskens u glavnim ulogama.

BLJŠTAVILO (Hell) – film njemačko-švicarske produkcije, redatelja Thomasa Wöbkea i Gabriele M. Walther, u kojem glavne uloge tumače Hannah Herzsprung i Stipe Erceg, glumac hrvatskih korijena. Filmom Blještavilo službeno se i otvara se Fantastic Zagreb 2012.

IZNAD CRNE DUGE (Beyond the black rainbow) – film kanadske produkcije, Sci FI triler, redatelja Panosa Cosmatosa sa Evom ALLAN, Marilyn NORRY, Michael ROGERS i Rondel REYNOLDSEN u glavnim ulogama.

ISKUŠENJA SV. ANTE (Temptations of St. Tony) estonski film, redatelja Veiko Ounpuu-a s Taavi Eelmaa, Tinom Tauarite, Denis lavantom i Ravshanom Kurkovom u glavnim ulogama.

PUCANJ U GLAVU (Headshot) tajlandska je kriminalisticka drama redatelja Pen-Ek Ratanaruang s Nopachai Chaiyanam, Sirin Horwang and Chanokporn Sayoungkul u glavnim ulogama.

IZVANZEMALJSKO (Extraterrestrial) je Sci-FI komedija, film u španjolskoj produkciji, redatelja Nacho Vigalonda s Michelle Jenner, Carlos Arecesom i Julián Villagrán u glavnim ulogama.

Fantastic Zagreb Film Festival uz već postojeće programe (Panorama, Orient Express i Ponoćno ludilo) najavljuje i dvije nove programske sekcije: Američke noćne more (American Nightmares) i Vizije (Visions). American nightmares posvećen je novom valu mladih američkih autora i izuzetno vibrantne američke žanrovske indie scene, ali i veteranima kao što su to ove godine Francis Ford Coppola i William Friedkin. S druge strane Visions je program posvećen avangardnijim, eksperimentalnijim, otkačenijim i bizarnijim dugometražnim naslovima koji najteže pronalaze put do šireg gledateljstva, ali prezentiraju vrlo jake i osebujne autorske glasove koji su često miljenici festivala.

U suradnji s HBO-om i ove će godine FZ prikazati cijelu drugu sezonu svjetskog fantasy spektakla IGRA PRIJESTOLJA‘ u sklopu programa Noćni maraton, u subotu i nedjelju (30.6. i 1.7.) u kinu Europa!

Festival će u petak 6. srpnja zatvoriti Carpenterov ‘THEY LIVE u suradnji sa Sudnjim danom, festivalom kreativnih komunikacija koji će se ove godine održati 21. 12.

Osim bogate filmske ponude, ovogodišnje izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala ponudit će posjetiteljima i pregršt zabave, a za ovu prigodu, legendarni zagrebački Ham Ham za vrijeme trajanja festivala, bit će pretvoren u Fan Fan Lounge, mjesto ludih večernjih tuluma i dnevnog chill outa tj. festivalski meeting point filmofila, filmaša, novinara, gostiju, publike i svih ljubitelja Fantastic Zagreba i fantastičnih filmova.

Check Also

His Dark Materials: finalni trailer za 3. sezonu serije!

Ovo je posljednja pobuna! BBC je danas objavio finalni trailer za treću i ujedno posljednju …

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics