8. Fantastic Zagreb donosi fantastične naslove iz cijelog svijeta i netipičnu multimedijalnu izložbu

Večeras kreće Warm-up vikend od 21. do 24. lipnja 8. Fantastic Zagreb Film Festivala! I više nego dovoljan povod za održavanje konferencije za novinare na kojoj je najavljeno najduže izdanje do sada, atraktivna izložba, dječji vikend, fantastični kultni klasici i naravno najnoviji vrhunski žanrovski filmovi.

Mia Pećina, direktorica festivala, zahvalila se svim partnerima i ponajviše gradu Zagrebu na dugogodišnjoj podršci te izjavila: “Sretni smo što je još jedna radna godina iza nas i što smo uspjeli postaviti još jedno sjajno izdanje. Nadamo se da će publika uživati zajedno s nama i da ćemo provesti 15 fantastičnih dana zajedno! Pored filmskog programa ove godine smo pripremili i atraktivnu multimedijalnu izložbu Luminar talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekatat Paola Gentilinija iz Rovinja na fantastičnoj lokaciji u Tunelu Grič. Izložba se otvara 24. lipnja i traje do 12. srpnja.”

Izložba se sastoji od snažnih vizualnih instalacija koje “uključuju” svakog gledatelja u postapokaliptični scenarij, a autor izložbe, imitirajući filmski set, gledateljima pruža privid snimanja filma i filmsku čaroliju. Cilj je “Luminara” uključiti gledatelje i u potpunosti ih “uroniti” u iskustvo kako bi, hodajući kroz mračne elemente izložbe, koristili sva svoja osjetila i na taj način doživjeli svoje okruženje.

Stjepan Hundić, direktor festivala i selektor programa, najavio je naslove Warm-up vikenda kao i dva remek-djela sedme umjetnosti koja ove godine otvaraju i zatvaraju 8. Fantastic Zagreb Film Festivala: “U četvrtak 28. lipnja na otvaranju prikazujemo Vrtoglavicu (Vertigo) slavnog Alfreda Hitchcocka s nezaboravnim glumcima Kim Novak i Jamesom Stewartom, remek-djelo suspensa, drame i romanse koje obilježava 60-godišnjicu dok će festival zatvoriti grandiozna 2001: Odiseja u svemiru (2001: A Space Odyssey), kapitalno djelo sedme umjetnosti velikana Stanleya Kubricka koje ove godine slavi svoj 50. rođendan. Za oba filma osigurali smo digitalno restaurirane kopije što jamči spektakularne projekcije na velikom platnu Ljetne pozornice Tuškanac u besprijekornoj 4K rezoluciji. I za Warm-up vikend od 21. do 24. lipnja pripremili smo vrhunske filmove. Gledat ćemo predivan japanski anime Mary i vještičin cvijet koji nastavlja tradiciju legendarnog Ghibli studija, napeti španjolski ghost-story Veronica koji se temelji na stvarnom jezovitom i neobjašnjivom policijskom slučaju te dva fantastična klasika koji slave svoje 50. godišnjice: spektakularni SF Planet majmuna (Planet Of The Apes) s legendarnim Charltonom Hestonom u naslovnoj ulozi te jednako nezaboravni epski vestern Bilo jednom na Divljem zapadu (Once Upon A Time In The West) koji potpisuje veliki Sergio Leone.”

Fantastic Zagreb

8. Fantastic Zagreb održava se od 28. lipnja do 08. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici, filmovi strave.. i dodatna iznenađenja očekuju filmofile na predivnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Dječji vikend održava se 30. lipnja i 01. srpnja u dvorani Müller u Kinu Europa, a projekcije su besplatne za sve naše male filmoljupce i njihove mame i tate, uz poneko iznenađenje naših partnera, japanske i danske ambasade.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3). Također, vašu ulaznicu možete kupiti i prije početka projekcije na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac.

Cijene ulaznica:
Pojedinačna projekcija: 29 kuna
Festivalska akreditacija: 200 kuna (vrijedi i za Warm-up vikend)
Studentska festivalska akreditacija: 150 kuna (vrijedi i za Warm-up vikend)

Više informacija o festivalu, i raspored projekcija potražite na 2018.fantastic-zagreb.com.

Check Also

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics