Fantastic Zagreb: Warm-up vikend završava s otvaranjem izložbe Luminar i hororom Veronika

Najveći žanrovski i jedan od najatraktivnijih filmskih festivala u regiji Fantastic Zagreb Film Festival na radost brojnih filmofila, obožavatelja fantastike i srodnih žanrova ove godine donosi spektakularne naslove koje će ljubitelji sedme umjetnosti imati priliku prvi put vidjeti na velikom platnu, i to na fantastičnoj Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Warm-up vikend, u trajanju od 21. do 24. lipnja, donio je četiri fantastična filma, a završava s otvaranjem izložbe Luminar, koja traje od 24. lipnja do 12. srpnja u Tunelu Grič.

Do kraja warm-up vikenda očekuju vas jedna prava filmska poslastica: Veronika (Veronica, Španjolska 2017.) nastala prema misterioznom nikad riješenom policijskom slučaju iz 1991. godine jezovita je španjolska horor drama o igri koja se pretvori u stravičnu stvarnost. Kada one koje ste pozvali zaista i dođu i ne žele se vratiti odakle su došli, ne bez vas. Pogledajte film u nedjelju u 21:15 h na ljetnoj pozornici Tuškanac u šumskom okruženju koje ovoj napetoj priči daje dodatnu dimenziju strave.

Fantastic Zagreb

Još stignete pogledati i japanski animirani film Mary i vještičin cvijet koji je zbog kišnog petka pomaknut na utorak, 26. lipnja u 21:15 h. Ovu predivnu animiranu fantasy avanturu potpisuje Hiromasa Yonebayashi koji je zanat brusio u legendarnom japanskom anime studiju Ghibli. Mladi Yonebayashi (čiji je prethodni film When Marnie Was There bio 2014. bio nominiran za Oscara) stvorio je vizualno impresivnu priču o djevojčici Mary koja zahvaljujući magičnom cvijetu i letećoj metli završava u školi za vještice i čarobnjake kojom odaje počast fantastičnom svijetu Ghibli junaka i avantura.

Uz filmski program ove godine pripremljena je i atraktivna izložba LUMINAR talentiranog umjetnika, filmskog redatelja i majstora specijalnih efekata Paola Gentilinija. Izložba se u Tunelu Grič otvara 24. lipnja i traje do 12. srpnja, a ulaz je slobodan. Ne propustite uroniti u ovu jedinstvenu izložbu filmske čarolije i vizualno impresivnu multimedijalnu interaktivnu avanturu fantastične atmosfere. Projekt se sastoji od 8 velikih digitalno obrađenih fotografija (1.5×2 metra), zvučnih efekata, umjetničkih instalacija i SFX efekata. Uz navedeno, gledatelji će biti u mogućnosti uživati u posebnoj informativnoj video projekciji koja će ilustrirati autorov kreativan proces miješanja VFX-a i “live action” fotografije. Fotografije borbi u postapokaliptičnom scenariju simboliziraju stvarnost u kojoj živimo i žele motivirati svakoga pojedinca na duboku introspekciju kao i na vrednovanje vlastitoga životnog puta i života.

Osmo izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala održava se od 28. lipnja do 08. srpnja. Znanstvena fantastika, trileri, fantasy, kultni žanrovski klasici, horori, anime, dječji program i dodatna iznenađenja očekuju sve filmofile, ljubitelje žanrovskog filma i zagrebačku publiku na spektakularnoj otvorenoj Ljetnoj pozornici Tuškanac.

Ulaznice su u prodaji na blagajni kina Europa (Varšavska 3) tijekom radnog vremena i na blagajni Ljetne pozornice Tuškanac od 19:00 h.

Cijene ulaznica:
Pojedinačna ulaznica: 29 kuna
Festivalska akreditacija: 150 kuna (vrijedi i za warm-up vikend)
Studentska festivalska akreditacija: 120 kuna (vrijedi i za warm-up vikend)

Više informacija o festivalu, i raspored projekcija potražite na 2018.fantastic-zagreb.com.

Check Also

FantaSTikon slavi 10 godina postojanja!

Ovog vikenda, od 15. do 17. ožujka, u prostorijama splitskog Fakulteta elektrotehnike, strojarstva i brodogradnje …

Napustio nas je Davor Šišović, koji je dao velik doprinos znanstvenoj fantastici i njezinoj promociji

U subotu, 14. listopada, zauvijek nas je napustio Davor Šišović – Šiška: novinar, publicist, pisac, …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics