U Hrvatsku prvi put dolazi David Mitchell, autor romana Atlas oblaka

Britanski pisac David Mitchell prvi će puta gostovati u Hrvatskoj, od 21. do 23. rujna u organizaciji zagrebačke Bookse.

Ugledni engleski književnik David Mitchell koji je slavu stekao romanima Atlas oblaka, Livada Crnog Labuda, Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta i Koštani satovi, prvi će put gostovati u Hrvatskoj, gdje će se s čitateljima dva dana družiti u Zagrebu i jedan u Dubrovniku.

Prvu večer, 21. rujna, u 18:00 sati u zagrebačkom Muzeju suvremene umjetnosti u Dvorani Gorgona čitat će svoje nove priče i razgovarati s publikom, nakon čega slijedi projekcija filma Atlas oblaka iz 2012., u režiji Toma Tykwera, Lane Wachowski i Lilly Wachowski. U subotu 22. rujna u klubu Booksa u 20:00 sati Mitchell će razgovarati s turskom novinarkom i književnicom Ece Temelkuran o književnosti i politici te politici književnosti. Naposljetku, u nedjelju 23. rujna u u dubrovačkim Lazaretima – Kreativnoj četvrti Dubrovnika engleski pisac će s Miljenkom Buljević razgovarati o književnosti i putovanjima.

Zagrebački čitatelji će moći osobno upoznati autora i na potpisivanju knjiga u knjižari Vuković & Runjić 22. rujna od 13:00 do 14:00 sati. Ulaz na sve programe je besplatan. U hrvatskom prijevodu, u izdanju nakladničke kuće Vuković & Runjić, objavljena su četiri njegova romana: Atlas oblaka (2008., preveo Saša Stančin), Livada Crnog Labuda (2009., prevela Vlatka Valentić), Tisuću jeseni Jacoba de Zoeta (2014., preveo Saša Stančin) i Koštani satovi (2016., preveo Saša Stančin), a koncem ovog mjeseca biti će objavljen i autorov zadnji roman Slade House.

Osim romana, Mitchell je autor i kratkih priča, libreta za opere, a zajedno sa suprugom Keiko Yoshidom na engleski je preveo djela Japanca Naokija Higashide koja su autoportreti mlade osobe s autizmom. Zanimljivo je i to da je autor sudjelovao u smišljanju i pisanju druge sezone Netflixove žanrovske serije Sense8.

Mitchell je dva puta bio u užem krugu za nagradu Man Booker, jedan je od dobitnika nagrade Granta za najboljeg mladog britanskog romanopisca, a magazin Time proglasio ga je jednim od sto najutjecajnijih osoba na svijetu.

Check Also

10 knjiga koje mogu, ali i ne moraju biti štivo za plažu

Mi smo knjiške preporuke pripremili, na vama je samo da ih pročitate. (Ne morate sve, …

Nakladnik Hangar 7 vas ovaj petak poziva na mini event!

Nakladnička kuća Hangar 7 poziva vas na druženje povodom privođenja kraju njihovog projekta Spekulativna fikcija …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics