Matrix: službeno je, radi se na 4. nastavku filma!

Lana Wachowski priprema četvrti Matrix. Keanu Reeves i Carrie-Anne Moss će reprizirati svoje uloge.

Zanimljivo je kako ova vijest, koju je prvi objavio američki The Variety, ne spominje sudjelovanje Lilly Wachowski – druge polovice ovog kreativnog tima. Na scenariju četvrtog Matrixa trenutno rade Aleksandar Hemon i David Mitchell koji su već surađivali sa Lanom i Lilly Wachowski. Hemon je radio kao scenarist na njihovoj znanstvenofantastičnoj seriji Sense8 dok je Mitchell autor romana Cloud Atlas kojeg su sestre Wachowski ekranizirale 2012. godine. Iako detalji radnje nisu poznati, zna se kako bi snimanje ovog filma trebalo započeti početkom 2020. godine.

Znanstvenofantastični akcijski film Matrix stigao je u kina 1999. godine. Film je privukao pažnju publike i kritike kombinirajući fenomenalne akcijske scene s obiljem stila i intrigantnom znanstvenofantastičnom premisom. Ljubitelji filma mjesecima su analizirali gnostičku filozofiju Matrixa po ranim internet forumima. Par godina kasnije najavljeno je snimanje nastavaka na što je internetom zavladalo oduševljenje. Nažalost, kada su Matrix Reloaded i Matrix Revolutions konačno stigli u kina 2003. godine, dobar dio publike ostao je hladan. Iako su Lana i Lilly Wachowski od tada snimili niz filmova: Speed Racer, Cloud Atlas, Jupiter Ascending – nijedan od njih nije uspio ponoviti financijski uspjeh i pop kulturni utjecaj prvog Matrixa.

Warner Bros. Pictures i Village Roadshow Pictures će zajedno producirati i distribuirati film. Vijest je objavio Toby Emmerich, predsjednik grupacije Warner Bros. Picture Group: “Mi ne možemo biti više uzbuđeni što ponovo ulazimo u svijet Matrixa s Lanom. Lana je prava vizionarka – jedinstvena i originalna kreativna filmašica – i mi smo presretni što ona piše, režira i producira ovo novo poglavlje Matrixovog svemira.” Na vijest se nadovezala i sama Lana Wachowski: “Mnoge od ideja koje smo Lilly i ja istraživale prije 20 godina vezane uz našu stvarnost su čak i više relevantne sada. Vrlo sam sretna što imam te likove ponovo u svom životu, i vrlo zahvalna što mogu ponovo raditi s briljantnim prijateljima.”

Geof Darrow i Steve Skroce, konceptualni dizajner i storyboard crtač koji su pomogli oblikovati svijet Matrixa se također vraćaju za Matrix 4, što je Darrow potvrdio putem svog Twitter profila.

Check Also

Prvi pogled na Appleovu seriju Time Bandits, remake kultnog filma Terryja Gilliama

Da Apple radi na remakeu Time Banditsa to već vjerojatno znate, ali možda ste propustili …

Pripremite se za kaos s novim trailerom za Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je objavio puni trailer za film Beetlejuice Beetlejuice, originalno poznat kao Beetlejuice 2. …

One comment

  1. Samo je 3. Matrix nešto lošiji, prva dva su odlična.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics