Prvi pogled na distopijski triler Songbird

U potpuno očekivanom razvoju događaja, COVID-19 je već nadahnuo brojne kako filmske tako i TV projekte, uključujući i nadolazeći film Songbird u produkciji Michaela Bayja (Armageddon, Pearl Harbor, Transformers). Film je zamišljen, napisan i snimljen tijekom posljednjih 8 mjeseci, a već imamo i prvi pogled na njega. Produkcija na filmu je počela 08. srpnja, što ga čini prvim dugometražnim uradkom koji je snimljen u Los Angeles nakon ožujka ove godine. Riječ je o trileru smještenom u distopijsku budućnost koji odražava našu trenutnu realnost. Redatelj filma je Adam Mason, a scenarij zajedno potpisuju Mason i Simon Boyes.

Songbird je radnjom smješten u ne tako daleku budućnost, točnije 2024 godinu, gdje je nova verzija COVIDA zarazila svijet, i mutirala u virus koji ubija 50% zaraženih, i širi se puno brže. Sada se svijet nalazi usred neprekidne četverogodišnje karantene, s krajem koji se ne nazire. Inficirani se tjeraju iz svojih kuća u kampove. Iako u karanteni, dvoje mladnih ljudi uspostavljaju vezu i očajnički se žele družiti uživo, unatoč tome što se svijet praktički raspada oko njih…

Glavne uloge tumače KJ Apa (Riverdale) kao Nico i Sofia Carson (Descendants) kao Sara, a tu su još i Demi Moore, Bradley Whitford, Paul Walter Hauser, Craig Robinson, Peter Stormare i Alexandra Daddario.

Film još nema postavljen datum izlaska, ali s obzirom na tematiku, i općenito brzinu kojom je nastao sasvim sigurno se neće dugo čekati na njegovo puštanje.

Članak je u međuvremenu nadopunjen i prvim trailerom za film.

Songbird

Songbird

Songbird

Songbird

Check Also

The Swarm: prvi trailer za seriju temeljenu na ekološkom SF trileru Franka Schätzinga!

Nedavno je otkriven prvi trailer za visokobudžetnu SF triler seriju The Swarm. Što ako sljedeća …

Novi trailer za kratki SF film Fugitive

Objavljen je novi trailer za kratki SF film Fugitive međunarodnog autorskog tima kojeg predvodi Adis …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics