Pratchettov Discworld će dobiti nekoliko vjernih tv adaptacija!

Danas donosimo jako dobre vijesti za fanove legendarnog Terryja Pratchetta i to prigodno na dan koji bi inače bio autorov 72. rođendan. Kako je prenio Variety Pratchettov opsežni književni serijal Discworld stiže na male ekrane!

Produkcijska kuća Narrativija, koju je 2012. godine osnovao pokojni Sir Terry Pratchett želi proširiti svemir Discworlda nakon što su postigli ekskluzivni dogovor za razvijanje nekoliko tv adaptacija s Endeavor Contentom i Motive Picturesom. No ono najbolje od svega je što je trio posebno istaknuo kako imaju namjeru biti iznimno posvećeni kreiranju vjernih adaptacija Pratchettove vizije. – “uistinu autentičnih… prestižnih adaptacija koje će ostati potpuno vjerne njegovom originalnom, jedinstvanom geniju.” Ugovor su postigli Rob Wilkins iz Narrativije i Simon Maxwell iz Motive Picturesa, u suradnji s Endeavor Contentom. Maxwell i Sam Lavender će biti izvršni producenti za Motive Pictures.

Na žalost još nema detalja o kojim se točno romanima radi, iako je puno Pratchettovih knjiga već doživjelo svoje adaptacije. Sky One je 2006. prilagodio Hogfathera; The Colour of Magic, Going Postal, Soul Music, Wyrd Sisters i The Amazing Maurice su doživjeli animirane verzije, a zadnja igrana adaptacija je bila iz prošle godine za Good Omens, gdje je David Tennant utjelovio demona Crowleyja a Michael Sheen anđela Aziraphalea. Sigurno ste ju pogledali i najvjerojatnije uživali u njoj, jer ovaj dvojac je već sam po sebi bio izvrstan odabir.

Zanimljivo je kako ovaj dogovor dolazi na petama BBC-jeve kontroverzne adaptacije The Watch, prve sezone serije o dogodovštinama policije najvećeg grada Discworlda. Seriju producira BBC America, u suradnji s produkcijskom kućom Narrativijom, koju trenutno vode Rhianna Pratchett i nekadašnji prijatelj i menadžer Terryja Pratchetta – Rob Wilkins. Već smo dobili i prvi pogled na seriju, no upravo je to i problem, jer fanovi nisu bili previše zadovoljni viđenim. Kritka se odnosila na određena konkretna odstupanja u odnosu na originalni predložak. No bilo kako bilo ta serija stiže negdje ove godine. Wilkins je doduše zanijekao da je ovaj novi dogovor napravljen kao direktna posljedica nezadovoljstva s BBC-jem. “Iako je Narrativija zadržala svoja prava izvršnog producenta na seriji The Watch, ona nema kreativnog upliva u projekt. No unatoč tome želi sve najbolje seriji The Watch.” – izjavio je Wilkins.

Pratchettov otkačeni Disksvijet serijal ima preko četrdeset knjiga, i iako je na prvu to pomalo zastrašujući broj pogotovo ako ste kratki s vremenom, prilično smo sigurni da kada pročitate jednu da nećete moći stati. Ukoliko vam se ne čita na engleskom onda pričekajte još malo jer je Hangar 7 osigurao prava za prva dva romana s junacima Gradske straže.

Check Also

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics