The Watch: BBC America je otkrila prvi pogled na seriju!

Fanovi pokojnog Terryja Pratchetta i njegovog popularnog serijala “Discworld” su konačno dobili prvi pogled na BBC-jevu adaptaciju The Watch. Sada je otkriveno kako izgleda Ankh-Morpork, ali i likovi: Vimes, Carrot, Cheery, Angua, Carcer Dun i Sybil.

The Watch je o serija bazirana na likovima Gradske straže korumpiranog, prljavog, smrdljivog, ali i humorističnog te šarolikog grada Ankh-Morporka, koji su junaci pojedinih djela opsežnog književnog serijala Discworld iliti Disksvijeta legendarnog i neponovljivog Terryja Pratchetta. U međuvremenu je serija sa šest epizoda skočila na osam, koje su u produkciju krenule krajem rujna prošle godine.

Seriju producira BBC America, u suradnji s produkcijskom kućom Narrativijom koju je Pratchett osnovao 2012. zbog adaptacija svojih djela (a koju trenutno vode njegova kćer Rhianna Pratchett i njegov nekadašnji menadžer Rob Wilkins). Scenaristi serije su Simon Allen (The Three Muskeeters, Das Boot), Joy Wilkinson (Doctor Who), Catherine Tregenna (Torchwood), Amrou Al-Khadi (Little America) i Ed Hime (Skins). Izvršni producenti su Wilkins za Narrativiju, te Hilary Salmon (Luther, Silent Witness) i Ben Donald za BBC.

Režiseri su Craig Viveiros (And Then There Were None, The War of the Worlds), Brian Kelly (Outlander) i Emma Sullivan (Doctor Who).

Glavne uloge tumače Richard Dormer (Igra prijestolja) kao Sam Vimes, Sam Adewunmi (Doctor Who) kao Carcer Dun, Marama Corlette kao Angua (The City and The City), Adam Hugill (Pennysworth) kao Carrot Ironfoundersson, Jo Eaton-Kent (The Romanoffs) kao Cheery, Lara Rossi (Robin Hood) kao Sybil Ramkin, Anna Chancellor (Pennyworth) kao Vetinari. U ostalim ulogama su James Fleet, Ingrid Oliver, Ruth Madeley, Hakeem Kae-Kazim i Bianca Simone Mannie.

Pratchettov otkačeni Disksvijet serijal ima preko četrdeset knjiga, i iako je na prvu to pomalo zastrašujući broj pogotovo ako ste kratki s vremenom, prilično smo sigurni da kada pročitate jednu da nećete moći stati. Ukoliko vam se ne čita na engleskom onda pričekajte još malo jer je Hangar 7 osigurao prava za prva dva romana s junacima Gradske straže.

Serija The Watch se očekuje kasnije ove godine, točan datum premijere još nije poznat.

The Watch
Richard Dormer i Marama Corlett kao Sam Vimes i Angua.
The Watch
Marama Corlett i Adam Hugill kao Angua i Carrot Ironfoundersson.
The Watch
Sam Adewunmi kao Carcer Dun.
The Watch
Marama Corlett i Jo Eaton-Kent kao Angua i Cheery.
The Watch
Laura Rossi kao Sybil.

Check Also

Black Panther: Wakanda Forever – novi, epski trailer za Marvelov iščekivani nastavak

Marvel je danas objavio novi trailer i postere za iznimno očekivani nastavak Black Panthera kojeg …

Avenue 5: trailer za dugoočekivanu 2. sezonu HBO-ove humoristične SF serije

HBO je nedavno objavio trailer i poster za drugu sezonu humoristične SF serije Avenue 5 …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics