Počinje 24. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou – Zagreb Comic Con

Od 18. do 20. lipnja 2021. u Zagrebu, u Tvornici Kulture održava se 24. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou – Zagreb Comic Con. Festival svoja vrata otvara u petak u 16:30 sati, dok je službeno otvorenje u 20:00 sati. Posjetitelje u tri dana festivala očekuje šaroliki program ispunjen predavanjima, panelima, druženjem sa strip autorima, promocijama novih izdanja, izložbama, strip kvizom, školom crtanja stripa za djecu i mlade te veliki sajam stripova s prigodnim popustima.

Zagrebački Comic Con će ove godine ugostiti Glenna Fabryja, dobitnika Eisnerove nagrade za najbolju naslovnicu iz 1995. godine za svoj rad na naslovnici “Hellblazera”, a koji je u svojoj karijeri surađivao s Marvelom i DC Comicsom na uspješnicama kao što su “Thor: Vikings” i “Judge Dredd”, a svoj trag je ostavio i u kultnom serijalu Neila Gaimana “Sandmanu”. Na festival od stranih gostiju također dolazi i Reinhard Kleist, svestrani njemački strip autor, ilustrator i animator. Uz “Cash – I see a darkness”, koji je 2010. nominiran za Eisnerovu nagradu, hrvatskoj je publici najpoznatiji po stripu “Mecry on me” o glazbenoj ikoni Nicku Caveu.

Od domaćih gostiju potrebno je istaknuti legendarnog Igora Kordeja, autora s mnogim klasicima iza sebe, poput “Tajne povijesti”, “Tarzana” i “Les cinq saisons – Automne”, uvrštene u knjigu “1001 Comics You Must Read Before You Die”, kao i najnovije uspješnice “Imperia”.

Također, jedan od ovogodišnjih domaćih gostiju je i Tihomir Tikulin Tico, autor prvog ovogodišnjeg plakata za 24. CRŠ – Zagreb Comic Con i jedan od začetnika CRŠ-a. Na festivalu vas očekuju i Mihaela Erceg, mlada hrvatska ilustratorica, autorica stripova i dobitnica nagrade Jutarnjeg lista za najbolju Hrvatsku karikaturisticu 2019. i zagrebački strip crtač i ilustrator Tomislav Beštak.

U sklopu festivala održava se i natječaj “Mladi lav” za najmlađe strip umjetnike čiju ćete izložbu radova moći i pogledati u Tvornici. Osim “Mladog lava”, moći ćete uživati i u izložbi Vladimira Delača “Hrvatski strip za djecu – Viki i Niki”.

Ulaz na festival i sve aktivnosti je besplatan! Detaljan program festivala potražite ovdje.

Crtani romani šou

Check Also

Predstavljen program 12. Fantastic Zagreb Film Festivala

Na Ljetnoj pozornici Tuškanac službeno je predstavljen program 12. Fantastic Zagreb Film Festivala. Vruće ljetne …

Pred vratima je 12. izdanje Fantastic Zagreb Film Festivala!

Čak 44 filma kratkog i dugog metra te filmova virtualne stvarnosti (VR) publika će moći …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics