Počinje 24. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou – Zagreb Comic Con

Od 18. do 20. lipnja 2021. u Zagrebu, u Tvornici Kulture održava se 24. Međunarodni festival stripa Crtani romani šou – Zagreb Comic Con. Festival svoja vrata otvara u petak u 16:30 sati, dok je službeno otvorenje u 20:00 sati. Posjetitelje u tri dana festivala očekuje šaroliki program ispunjen predavanjima, panelima, druženjem sa strip autorima, promocijama novih izdanja, izložbama, strip kvizom, školom crtanja stripa za djecu i mlade te veliki sajam stripova s prigodnim popustima.

Zagrebački Comic Con će ove godine ugostiti Glenna Fabryja, dobitnika Eisnerove nagrade za najbolju naslovnicu iz 1995. godine za svoj rad na naslovnici “Hellblazera”, a koji je u svojoj karijeri surađivao s Marvelom i DC Comicsom na uspješnicama kao što su “Thor: Vikings” i “Judge Dredd”, a svoj trag je ostavio i u kultnom serijalu Neila Gaimana “Sandmanu”. Na festival od stranih gostiju također dolazi i Reinhard Kleist, svestrani njemački strip autor, ilustrator i animator. Uz “Cash – I see a darkness”, koji je 2010. nominiran za Eisnerovu nagradu, hrvatskoj je publici najpoznatiji po stripu “Mecry on me” o glazbenoj ikoni Nicku Caveu.

Od domaćih gostiju potrebno je istaknuti legendarnog Igora Kordeja, autora s mnogim klasicima iza sebe, poput “Tajne povijesti”, “Tarzana” i “Les cinq saisons – Automne”, uvrštene u knjigu “1001 Comics You Must Read Before You Die”, kao i najnovije uspješnice “Imperia”.

Također, jedan od ovogodišnjih domaćih gostiju je i Tihomir Tikulin Tico, autor prvog ovogodišnjeg plakata za 24. CRŠ – Zagreb Comic Con i jedan od začetnika CRŠ-a. Na festivalu vas očekuju i Mihaela Erceg, mlada hrvatska ilustratorica, autorica stripova i dobitnica nagrade Jutarnjeg lista za najbolju Hrvatsku karikaturisticu 2019. i zagrebački strip crtač i ilustrator Tomislav Beštak.

U sklopu festivala održava se i natječaj “Mladi lav” za najmlađe strip umjetnike čiju ćete izložbu radova moći i pogledati u Tvornici. Osim “Mladog lava”, moći ćete uživati i u izložbi Vladimira Delača “Hrvatski strip za djecu – Viki i Niki”.

Ulaz na festival i sve aktivnosti je besplatan! Detaljan program festivala potražite ovdje.

Crtani romani šou

Check Also

Počinje 13. Fantastic Zagreb Film Festival!

Počinje najfantastičniji filmski festival koji i ove godine nudi pregršt recentnih svjetskih žanrovskih hitova kao …

Znanstvena fantastika na Animafestu 2023.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održava se u Zagrebu od 05. do 10. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics