Oscar 2014: Ona, Gravitacija, Snježno kraljevstvo, Mr. Hublot i Helij su odnijeli kipiće u žanru

gravity_oscarsher_oscarfrozen_oscar

Došla je i prošla još jedna dodjela Oscara i to 86. po redu. Dodjelu je vodila Ellen Degeneres na prilično duhovit i britak način, no s puno manje podbadanja za razliku od prošlogodišnjeg voditelja Setha MacFarlena. Akademija je na fantastičan način obilježila 75. godišnjicu Čarobnjaka iz Oza, no osim toga nemamo za izdvojiti nikakve druge zanimljivosti vezane uz žanr.

Što se pak same dodjele nagrada tiče možemo reći da nije bilo nikakvih većih iznenađenja. U žanru treba svakako istaknuti veliku pobjedu za originalni scenariji koji je odnio Spike Jonze za film ‘Ona‘.

S obzirom da nam Gravitaciju stalno naturaju u sf iskoristit ćemo situaciju i svrstati ga u tu kategoriju s obzirom da je film odnio čak sedam zlatnih kipića: za najbolju režiju (Alfonso Cuarón), specijalne efekte, glazbenu partituru, montažu, kameru, montažu zvuka i zvučnu kulisu.

Najbolji animirani film je Disneyevo Snježno kraljevstvo koje je ujedno odnijelo kipića i za najbolju pjesmu ‘Let It Go‘. 
U kategoriji kratkih animiranih filmova pobjedio je ‘Mr. Hublot‘ kojega želimo čim prije pogledati u cjelosti jer smo za sada imali prilike pogledati samo vrlo obećavajući trailer. Slična situacija je i sa danskim kratkim filmom ‘Helij‘ koji je odnio kipića za najbolji kratkometražni film za čiji trailer je malo reći da nas je vrlo dojmio.

Check Also

Bird Box Barcelona: prvi teaser trailer za Netflixov spin-off

Netflix je objavio prvi teaser trailer za Bird Box Barcelona, spin-off postapokaliptičnog horor filma iz …

Ahsoka: novi pogled i detalji serije!

Još od posljednje epizode serije Star Wars: Rebels, fanovi se pitaju gdje je nestao Ezra …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics