Nagradna igra 2 – Ulaznice za Prometeja

Završili smo prvu nagradnu igru za Prometeja i dobitnik pozivnice za dvije osobe je: Tomislav Klinec. Čestitamo dobitniku (koji će putem mejla biti obaviješten kako do ulaznica), a vama ostalima više sreće u sljedećm krugu. Slobodno sudjelujte svi koji ste sudjelovali i u prvom krugu, osim dobitnka, naravno.

Odmah idemo sa sljedećim nagradnim pitanjem, a ujedno i povećavamo fond. Uz pozivnicu za dvije osobe za pretpremijeru Prometeja, ovaj put dodjeljujemo i primjerak sf časopisa Sirius B (broj po izboru od 1. do 4.).

Nagradno pitanje 2. – odgovore postajte u komentare ili na fejsu ako imate problema s učitavanjem stranice:

Zašto se svemirski brod u filmu naziva Prometej (hint: pojasnio Ridley Scott)?

Rok za odgovore je ovaj puta malo kraći. Odgovore postajte do sutra, u petak u 21 sat, kada ćemo objaviti dobitnika i preći na sljedeći quest.

Check Also

Najava za Netflixovu adaptaciju kultnog stripa Eternaut

Netflix je ovaj mjesec službeno predstavio modernu audiovizualnu adaptaciju kultnog SF stipa El Eternaute (Eternaut). …

The Witcher: Netflix je dao zeleno svjetlo za 5. sezonu

Ne znamo koliko vam je to uzbudljiva vijest, s obzirom da već od četvrte sezone …

5 komentari

  1. Ozren Čučković

    Brod je dobio ime po titani iz grčkog mita (Prometej), koji se suprostavio bogovima i dao ljudima vatru, te je zbog toga kažnjen na užasan način.

  2. Brod je dobio ime po titani iz grčkog mita (Prometej), koji se suprostavio bogovima i dao ljudima vatru, te je zbog toga kažnjen na užasan način.

  3. Brod je dobio ime Prometej po titanu iz grčkog mita koji je ukrao vatru Zeusu i dao je ljudskoj vrsti. Zbog čega je kažnjen na posebno strašan način…
    Ime broda a time i samog filma je stoga alegorija na taj mit (“više biće” koje je kažnjeno zbog krađe “tehnologije” od samih bogova da bi istu dao ljudima).

  4. Brod se zove Prometej po titanu iz grčkog mita, koji se suprostavio bogovima te dao ljudima vatru, zbog čega je užasno kažnjen.

  5. Ridley Scott je rekao da je brod dobio ime Prometej po titanu iz grčkog mita, koji se suprostavio bogovima i dao ljudima vatru, zbog čega je užasno kažnjen

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics