Alien: Ridley Scott nagovještava novi smjer franšize

Budućnost Alien franšize je u ovom trenutku nepoznata. Nakon što je Disney kupio 21st Century Fox, mnogi postavljaju pitanje da li je Veliki miš uopće zainteresiran za oživljavanje zastrašujućeg Xenomorpha na velikom platnu, i ako jest, u kojem pravcu će krenuti dalje? Hoće li rebootati franšizu ili će nastaviti, odnosno završiti neslavnu Scottovu prikvel trilogiju.

U friškom intervjuu za THR Ridley Scott je osvrćući se na 40. godišnjicu franšize ponudio natruhu odgovora. Razgovori su u tijeku, a Scott zagovara promjenu, jer smatra da samo nova formula ima budućnost.

“U jednom trenutku dođeš do toga kada si kažeš ‘Ovo je mrtvo’. Ja mislim da je Alien vs. Predator bila bedasta ideja. Nisam siguran da li je prošao dobro ili ne, stvarno ne znam. Ali je nekako srušio zvijer. Rekao sam im [još za Prometeja] ‘Poslušajete me, možete to uskrsnuti, ali moramo ići iz početka, i napraviti prikvel, ako želite.’ I tako samo napravili Prometeja, koji nije loš ustvari. No u njemu nema Aliena, osim bebe na samom kraju koja je pokazala mogućnost. Imalo je siluetu Aliena, zar ne? Alien [originalni koncept] je posebno povezan s majkom prirodom. Poput kukca koji polaže jaja unutar nekog drugog insekta. U tom procesu jaje postaje domaćin novog bića. To nije lijepa slika, dapače upravo suprotno, ali to je ono što jest. Samo ne možeš to ponavljati, jer postaje dosadno… To je zapravo teško. Čitava stvar se brzo izliže. Kada si nešto vidio dvaput ili triput, više nije zastrašujuće.”

Neraskidivo povezan s Alien franšizom, Scott ustraje na guranju novih ideja. Smatra da je ključ novog, budućeg ciklusa upravo što manje “jahanja” na nostalgiji i prežvakavanju onog što je bilo. “Pustite to pozadi, i vidite kako će evoluirati.” – izjavio je i dodao kako traže kamo evoluiranje vodi.

Fox je nedavno objavio animiranu seriju baziranu na popularnoj video igri Alien: Isolation. Povodom 40. godišnjice izašla je i serija kratkih igranih filmova. No osim toga, nakon filma Covenant nije izašlo ništa. Disney je u prvom redu mašina za štancanje novca, ali poznat je po tome da izvlači maksimum iz svojih franšiza pa smo prilično sigurni da će ubrzo zacrtati novi smjer.

Check Also

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Renfield: finalni trailer otkriva puno novih scena s Cageom kao Drakulom!

Universal Pictures je netom objavio finalni trailer za film Renfield, horor komediju koja u fokusu …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics