Scott je izjavio kako je novi film o Alienu u razvoju!

Kako i sam naslov kaže, Ridley Scott je otkrio da je novi film o Alienu u fazi razvoja, ali isto tako je odmah dao do znanja da se najvjerojatnije neće ponovno vratiti na priču koju su postavili Prometej i Alien: Covenant. Iako su reakcije na te prikvele/reboote bile relativno mlake, Scott očito još nije odustao od Alien franšize, ali isto tako izgleda da su ga zadnja dva filma ipak nečemu naučila.

Prilikom promoviranja svoje nove znanstvenofantastične serije Raised by Wolves, vizionarski redatelj Ridley Scott se u nedavnom intervjuu za Forbes kratko dotaknuo budućnosti Alien franšize:

“To je i dalje u procesu razvoja. Spustili smo se rutom kako bismo nanovo zamislili čitavu stvar s Prometejem i Covenantom. Dvojbeno je vraćamo li se točno tome ili ne, jer je Prometej probudio čitavu stvar jako dobro. Ali znate, postavljate temeljna pitanja poput: ‘Da li je samom Alienu, facehuggeru, chestbursteru, da li im svima već ponestalo zamaha? Morate preispitati cijelu stvar i možda jednostavno samo upotrijebiti riječ za franšizu?’ To je uvijek temeljno pitanje.”

Izjava se poklapa s komentarima koje je Scott dao ranije ovog ljeta za Los Angeles Times, gdje je natuknuo kako i dalje misli da “postoji velika kilometraža pred Alienom”, ali da bi se franšiza mogla pomaknuti prema naprijed da ju je potrebno ponovno zamisliti. “Ono što sam uvijek mislio kad sam radio prvi film, zašto bi se stvorilo ovakvo stvorenje i zašto putuje u onome što sam uvijek mislio da je neka vrsta ratne letjelice koja kao teret nosi sva ta jaja. Koja je bila svrha tog prijevoznog sredstva, a koja jaja? To je stvar koju treba propitati – tko, zašto i u koju svrhu je sljedeća ideja, bar mislim.”

Iako je samo spominjanje novog filma o Alienu u razvoju uzbudljivo, za neke će sasvim sigurno biti razočaravajuće čuti da postoje velike šanse kako bi priča mogla odustupati od one iz kuta Prometeja i Covenanta. Hoćemo li ikad vidjeti kako završava Davidova priča? No, bilo bi zanimljivo vidjeti kako bi se potencijalni novi Alien razlikovao od prethodno postavljenih niti radnje, ali samo u slučaju da postoji dobar scenarij, jer inače žali bože čak i dobre Scottove režije.

Check Also

The Portable Door: prvi trailer za fantasy avanturu baziranu na serijalu Toma Holta

Objavljen je prvi puni trailer za australsku fantasy avanturu The Portable Door, adaptaciju prve knjige …

The Mandalorian: novi poster za 3. sezonu i specijalni promo video!

S obzirom da nas od treće sezone serije The Mandalorian dijeli svega mjesec dana ne …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics