Last minute info i raspored projekcija za 3. Fantastic Film Festival

27062013_nevidljivi_fantastic3. Fantastic Zagreb Film Festival počinje u petak, 28. lipnja svečanim otvaranjem na prostoru bajkovitog Ljetnog kina Tuškanac!

Ovogodišnji festival fantastike, horora, azijskog filma, znanstvene fantastike, trilera i srodnih filmskih žanrova otvorit će suspens drama STOKER slavnog južnokorejskog redatelja Chan-Wook Parka (Oldboy) u kojem glavnu ulogu tumači oskarovka Nicole Kidman. Iako će na otvaranju biti mnogo VIP gostiju odredjeni broj ulaznica moći će se kupiti u slobodnoj prodaji što će mnogima osigurati prisustvo na svečanom otvaranju. U petak će nakon otvaranja i projekcije na Tuškancu biti organiziran i prigodni tulum za sve uzvanike.

U programu festivala ove je godine više od 30 nagrađivanih i najnovijih filmova iz europske, azijske i američke kinematatografije, kultni klasici, filmovi nordijskih zemalja u programu Nordijske noći, kratkometražni film itd. Filmovi će se prikazivati u Ljetnom kinu Tuškanac, Kinu Europa, Kinu Muller i po prvi puta u CineStar kinodvorani u Branimir Centru.

Festival će trajati punih devet dana, točnije od 28. lipnja do 6. srpnja, a ulaznice će se od danas moći kupiti po cijeni od 27,00 kuna. Ulaznice se mogu kupiti na blagajnama CineStara i Kina Europa dok će se na Tuškancu prodavati na dan prikazivanja filmova.

„Velika novost je širenje festivala izvan Zagreba. Izbor od šest filmova iz festivalskog programa ove godine mogu vidjeti i ljubitelji žanrovskog filma u Rijeci, Zadru i Osijeku gdje smo u suradnji sa CineStarom pokrenuli Mini Fantastic“ – izjava je Stjepana Hundića.

Ovogodišnje izdanje struci i publici ponudit će još nekoliko noviteta. Uvijek najpopularnija i kod samih filmaša najcjenjenija nagrada – nagrada publike za najbolji film. Uz nagradu publike, žiri će dodjeliti i nagradu za najbolji kratki film i najbolji igrani film. Tako će po završetku festivala iz Zagreba u ruke dobitnika „odlebdjeti“ statua ‘Lebdeći tramvaj’ autorice Vande Jurković.

Sve informacije o festivalu mogu se pratiti na web stranici www.fantastic-zagreb.com
Direktno na raspored projekcija vas vodi ovaj link: http://www.fantastic-zagreb.com/2013/filmski-program/raspored-projekcija.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics