Lansira se 25. po redu Animafest!

 

09062015_Animafest_post

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb vrata triju zagrebačkih kina – Europe, Cineplexxa Centar Kaptol i Tuškanca – otvara u utorak 9. lipnja.

Ako vas samo zanimaju žanrovski filmovi, popis s kratkim opisom je na kraju teksta: Žanrovski filmovi (a ima ih doista puno na ovogodišnjem Animafestu).

Do nedjelje 14. lipnja kina će biti prebogata programom, s preko 300 filmova, dugometražnih i kratkometražnih, dječjih i za odrasle, radova veterana animacije i studenata, najrecentnijih filmova kao i animiranih klasika. Svečano otvorenje bit će u utorak 9. lipnja u 19.30 u kinu Europa, koje će se posebno za tu priliku pretvoriti u prostor s granica realnog, u Animafestovu zemlju čudesa. Ovogodišnja je festivalska tema naime Alisa u zemlji čudesa, povodom 150. godišnjice izdanja literarnog klasika, pa je Animafestov tim za samo otvorenje odlučio ukrasti elemente s one strane zečje rupe i transportirati ih u centar Zagreba.

Svečanost otvorenja režira poznati hrvatski kazališni redatelj Mario Kovač, koji za publiku priprema mnoga pomaknuta iznenađenja, a pritom mu u pomoć priskaču i Hrvatsko narodno kazalište u Zagrebu te Gradsko kazalište Trešnja. Detalje nećemo otkrivati, no ono što se javno zna jest da će tijekom večeri Nagradu za životno djelo Vijeća Animafesta Zagreb primiti istaknuti svjetski animator, pisac, karikaturist i redatelj animiranih filmova Michel Ocelot. On u svojoj kolekciji već posjeduje nagradu Britanske filmske akademije i César, kao i dva Animafestova Grand Prixa, iz 1980. i 2007., za Troje izumitelja, njegov prvi animirani film, te za Azur i Asmar, koji će Animafestova publika imati prilike vidjeti u bajkovitom okruženju najljepšeg zagrebačkog parka – Zrinjevca, na open-air projekciji i obiteljskom kino-pikniku u petak 12. lipnja u 21 sat.

Ocelot nije jedini kojem će na svečanosti otvorenja biti uručena nagrada: prema odluci Selekcijske komisije Natjecanja studentskog filma nagradu za najbolju školu animacije primit će Akademija za umjetnost i dizajn Bezalel iz Jeruzalema.

Dakako da će se, osim dodjeljivanja nagrada, u večeri otvorenja gledati i filmovi. Za ovu su priliku odabrani kratkometražni Oluja na jakni francuskog redatelja Paula Cabona, koji na parodičan način uz bizarne motive kombinira različite žanrove (ZF, špijunski film i romansu), zatim film nastao 3D-modeliranjem Priča o medvjedu Čileanca Gabriela Osoria, Wiener Blut majstora hrvatske animacije Zlatka Boureka i Pavla Štaltera, alegorična priča Grumeni Nijemca Andreasa Hykadea, Zepo Španjolca Césara Díaza Meléndeza, nastao animiranjem pijeska na staklu, feel-good Moj Moulton i ja oskarovke Torill Kove, francuski Moj dom autorice Phuong Mai Nguyen, te Napredna istina berlinskog videoumjetnika Gera Dolla, poznatog po nizu halucinantnih digitalnih filmova. Na otvorenju u kinu Europa bit će prisutni Phuong Mai Nguyen, Zlatko Bourek, Pavao Štalter i Gero Doll.

Nakon projekcije druženje će se preseliti na terasu kina Europa, gdje glazbeni dio Animafesta otvaraju hrvatski „svingeri s daškom romskog“ Mel & The Little Thunders, a potom u službeni festivalski klub Vinyl u Bogovićevoj 3, na after-party uz DJ-a Maria Kovača.

Žanrovski filmovi u sklopu Animafesta 2015.

Klikom na naslov filma dobit će te detaljnije informacije o filmu te vrijeme i mjesto projekcije. Filmovi su posloženi po abecedi iz svih natjecateljskih i nenatjecateljskih kategorija, kako kratkometražni, tako i dugometražni.

64CDE_audd – 64CDE_audd nastao je uz pomoć nelinearnih algoritama (koji nisu ni fraktali ni nasumični). „Koncept“ u pozadini ovog rada više je intuitivan nego racionalan. Polazi se od ideje da složeni, neopredmećeni pokreti mogu otvoriti vrata podsvijesti (kao i gledanje žita koje se njiše i kretanje vode) i prenijeti neke uvide u pozadinske mehanizme. Na taj način mogu povećati svijest/prihvaćanje složenih odnosa i prirodne ravnoteže. Zvuk se sastoji od slojevitih uzoraka iz dokumentarca Michaela Wysmierskog The Shining Code 2.0i generiranih tonova.
92 Dreamin – U paralelnom svemiru izvan carstva stvarnosti nalazi se dom mašte. Mjesto satkano isključivo od skejterskih snova.
Alisa – Slobodna interpretacija knjige Lewisa Carrolla Alisa u zemlji čudesa. Alisa zaspi igrajući se u svojoj sobi i u snu doživi mnoge pustolovine.
Alisa u zemlji čudesa (Disney, 1951.) – Alisa lovi Bijelog zeca i upada u začarani svijet koji postaje „čudovastiji i čudnovastiji“ sa svakom novom fantastičnom pustolovinom. Susreće Ludog klobučara, Ožujskog zeca, Cerigradsku mačku, Kraljicu srca i druge nezaboravne likove u začudnom i veličanstvenom svijetu.
Alisina zemlja čudesa  (1923.) – Alisa posjeti Disneyjev crtaći studio, gdje karikature iskakuju sa stranica. Poslije zaspi i sanja da je otišla u Zemlju karikatura, gdje može komunicirati s likovima.
And Then the Heart – Vozeći vlak kroz polje kukuruza, starac se prisjeća svog života, emocija i sjećanja. Smiješeći se svojoj prošlosti, nastavlja svoj put. Nadrealna atmosfera i leteće ribe u videospotu za pjesmu E allora il cuore.
Arkadijska febra – Arkadijska febra (dubrovački „febra“ ili temperatura, vrućica) kratki je film o životnom ciklusu izvanzemaljske parazitske vrste. Film prati zadnji dan života parazita na planetu koji su zaposjeli, njihovu migraciju i invaziju na novi planet. Film sadrži i ljubavnu priču.

09062015_Animafest_Astronaut_K

Astronaut-K – Nakon pada letjelice na pusti beživotni planet, debeljuškasti astronaut mora se prilagoditi novoj okolini kako bi preživio. Boreći se protiv nesretnih okolnosti, pa čak i vlastite nespretnosti, on prati svoj gladni trbuh u potrazi za hranom, skloništem i svojim mjestom u tom novom svijetu.
Azúl – Mala skupina turista s kruzera nađe se sama na tropskom otoku. Kako ih put tjera prema unutrašnjosti otoka, u svojem istraživanju otkrivaju tajnu koju krije.
Božićni panj – Božić se bliži, a Kauboj i Indijanac željno iščekuju podjelu darova. Dok se pripremaju za slavlje, njihovo uzbuđenje i iščekivanje otima se kontroli pa nehotice unište slasni božićni panj koji je Konj pažljivo pripremao. Konj je bijesan i naziva Djeda Mraza da otkaže darove za Kauboja i Indijanca. Kauboj i Indijanac su uznemireni – kako se iskupiti za svoje nedjelo, ponovno se umiliti Konju i, najvažnije, kako se domoći željenih darova?
Cjelina – Mira je slomljena srca i osjeća se praznom. Njezini prijatelji pokušavaju ispuniti tu prazninu votkom i zabavama, no Mira upoznaje 500-godišnjeg šamana Ulrika i dolazi do holističkijeg rješenja: mora pronaći u sebi snažnu životinju i tako vratiti unutarnju snagu. No nakon padanja u trans uzrokovan bubnjevima, Miri se događa nešto posve neočekivano.
Crveni zmaj – Nije lako biti drugačiji među sličnim crvenim zmajevima. Zmaj je izopćen iz svoje zajednice jer umjesto vatre riga – sapunicu. No i to može ponekad biti prednost.
Djevojčica koja govori mačji – Znatiželjna djevojčica vodi neuzbudljiv život u dosadnom, crno-bijelom svijetu. Njeni pokušaji da unese više veselja nailaze na majčino neodobravanje. Prateći čudnu mačku, djevojčica otkriva bučno podzemlje prepuno života. Odluči ga dovesti na površinu i tako prodrmati turobni svijet u kojem živi.

09062015_Animafest_Djecak_i_svijet

Dječak i svijet – Kako mu teško pada očeva odsutnost, dječak odlazi iz svog sela i otkriva fantastičan svijet kojim vladaju životinje-strojevi i neobična bića. Ova prekrasna animacija koristi se brojnim umjetničkim tehnikama i prikazuje probleme modernog svijeta u dječjim očima.
Dome slatki dome – Jedna se kuća odvaja od tla i kreće u pustolovinu…
Duboko u svemiru – Brandona šalju na prvu intergalaktičku misiju: da pronađe inteligentnu vrstu. Mjesecima će živjeti neobičan život na planetu čudnovata ponašanja. Naš astronaut morat će odolijevati psihički i fizički cijelim svojim bićem.
Edmond – Edmondov nagon za ljubavlju i bliskošću je snažan… Možda i presnažan. I dok stoji sam na obali jezera i razmišlja o mogućnostima, kreće na putovanje unatrag u vlastitu prošlost i prisjeća se svih ključnih trenutaka u potrazi za izvorom svojih želja.
Egzodus – Jedan pohod završava, jedno putovanje počinje. U pustinjskoj zemlji posljednji dah golemog stvorenja čitav narod tjera u egzodus.
Entropija – „Vrijeme i prostor, vrijeme za samoću, prostor za kretanje – time ćemo možda oskudijevati sutra.“ (Edwim Way Teale)
Frankulstein – U mračnom dvorcu na vrhu planine ambiciozni Doktor Frankulstein i njegov pomoćnik, Egon, stvaraju novo biće… Strojevi podrhtavaju, iskre lete,čitav laboratorij vrije. Frankulstein, na vrhuncu radosti, konačno ostvaruje svoj san.
Fréquence luciberger – Kratko pojavljivanje svijetlećeg čovjeka u režiji Calvina Antoinea Blandina.
Gljive svjetiljke – Otac i sin, Monstie i Monskie, pripremaju se ukrasiti dom gljivama. Nakon cjelodnevnog bojenja i postavljanja gljiva, čekaju noć kako bi ih upalili.

09062015_Animafest_Gospodin_Hublot

Gospodin Hublot – Gospodin Hublot je povučen, neobičan lik s OKP-om, u strahu od promjene i vanjskog svijeta. Dolazak psa Robota Peta okreće mu život naglavačke: prisiljen je dijeliti dom s ovim vrlo agresivnim suputnikom…
Hatch – Kako izleći bolji svijet kreativnom inovacijom.
Iz vedra neba – Svakog jutra ostarjeli spasilac stiže na novi radni dan, iako je bazen koji čuva prazan već godinama. Jednoga dana iz vedra neba pojavljuje se neočekivani posjetilac, koji ga ispunjava sumnjom u vezi s njegovom svakodnevicom.
Iza ogledala – Ovaj crtani film snolika je fantazija u kojoj Mickey zaspi čitajući Alisu s one strane ogledala. Tema priče nadahne Mickeyjev fantastični san u kojemu iza ogledala susreće brojne nežive predmete koji oživljavaju.
Izumitelj cipela – Profesor svojim izumima pomaže ljudima u nevolji. Po ovome filmu potom je rađena serija o profesoru Baltazaru.
Jedinstven – Topla, bajkovita priča o obrnutoj evoluciji i snažan komentar o vremensko-prostornom kontinuumu.
Kovačev šegrt – Scenarij filma napisan je prema narodnoj priči u kojoj kovačeva žena svake noći čarolijama pretvara šegrta u konja i jašući ga odlazi na vještičje sijelo. Šegrt je iznemogao i sveti se svojoj gospodarici. Jedne večeri, kad mu je gazdarica opet kradom prišla, on je začara njenom vlastitom magijom. Sada je kovačeva žena nastradala, jer, pretvorena u konja, bila je i potkovana.
Krotitelj divljih konja – Film o borbi čovjeka i tehnike u kojoj pobjeđuju ljudske vrijednosti.
Last Resistance – Kad mlada djevojka ugleda duha koji se izdiže iz jezera, mračna priča počinje. Hoće lipoći za njim u vodu ili mu se oduprijeti? Priča je to o unutarnjoj snazi i odrastanju.

09062015_Animafest_Levitacija

Levitacija – Kakva je to sila koja se opire gravitaciji, sila zbog koje biljke rastu u zrak i koja nam daje snagu da se krećemo protiv struje? Ona gura gore i, ako joj se prepustimo, nosi nas do divne lakoće. Dići jedra i stići iza vjetra…
Ljepotica i čarobnjak – „Ružna sam, usamljena sam, dosađujem se.“ Za tri sekunde sve će se promijeniti…
Loganov bijeg – Loganov bijeg kratki je eksperimentalno-glazbeni animirani film koji se stvarao tri mjeseca. Izvorna ideja bila je napraviti film o liku izgubljenom u vlastitoj podsvijesti.
Lucy – Dječak dolazi na paleontološku izložbu u pratnji rastresenih roditelja. Četiri milijuna godina stara Lucy vraća se u život.
Mala iz ribarnice – Mala iz ribarnice priča je o kralju riba i njegovoj obitelji, koja je prisiljena preseliti se iz mora i otvoriti ribarnicu. Najmlađa kći tada se zaljubi u čovjeka. Film se blago oslanja na priču Hansa Christiana Andersena Mala sirena.
Mali vrt – Priča o biću koje se probudi u nepoznatom i tajanstvenom svijetu. Ulazeći dublje u taj svijet, polako ga upoznaje. Iako se čini prekrasnim, nedostaje mu nešto što stvarni svijet posjeduje. Mora donijeti odluku – ostati tamo ili ne.
Mačka – Kao u drevnoj Ezopovoj basni, mladi pjesnik samuje sa svojom umjetnošću sve dok mu boginja Venera ne pokloni društvo, pretvorivši njegovu mačku u prekrasnu djevojku.
Mjesečar – Sa sjenom oko pasa / ona sanja na balkonu, […] Pod ciganskom mjesečinom / sve je stvari promatraju / ali ona njih ne može. Nadrealno putovanje kroz boje i oblike inspirirano pjesmom Romanca mjesečarka Federica Garcíje Lorce. Vizualna poezija u ritmu fantastičnih snova i strastvenih noći.
Moje drago tijelo – Nakon tragičnog događaja dijete nalazi utočište u alternativnoj stvarnosti, u kojem mu je majka i dalje prisutna.

09062015_Animafest_Morske_mijene

Morske mijene – Jutarnji odljev i večernji priljev mora mijenja mijene života obalnog gradića.
Na mom planetu – Kratka ljubavna priča. Svatko ima svoj mali planet. Dječak po imenu Blue ima veliki plavi planet, ali živi vrlo usamljenim i dosadnim životom. Jednog dana naiđe na narančasti planet na kojem živi djevojčica.
Ne možemo živjeti bez kozmosa – Dva kozmonauta, dva prijatelja, daju sve od sebe u svakodnevnom životu ispunjenom treninzima kako bi svoj zajednički san učinili stvarnošću. No ova priča nije samo priča o njihovu snu.
Nepoznate energije, neidentificirani osjećaji – Tajanstvena Fondacija financira rad instituta za istraživanje parapsiholoških fenomena i mentalnih filmova. Korespondencija između Fondacije i instituta obavlja se preko odabranog izvjestitelja. U svrhu objektivnog i povjerljivog izvještavanja, Fondacija se koristi agentima s induciranim, sintetičkim identitetom. Taj proces privremeno potpuno suzbija izvornu osobnost agenta. Izvjestitelj Isidor Dukas dolazi u institut. Suočavanjem s jednim od test-subjekata, nešto što je trebala biti rutinska kontrola pretvara se u labirint bez kraja…
Noćni fantom – U neobičnoj kući, spavanje dviju spodoba prekida pojava strašne sjene.
Oluja na jakni – Oluja dopire do obale Bretanje. Dok priroda divlja, dvoje mladih znanstvenika nalazi se zarobljeno u kaosu. Špijunaža, romantične napetosti i tajanstveni događaji sudaraju se oduševljeno i nasumično.
Paradoks – Što bi bilo da biljke rastu brže od ljudi? Što bi bilo da priroda iskorištava čovječanstvo kako čovječanstvo iskorištava prirodu? Jednom čovjeku iz pupka počinje rasti djetelina i pokreće borbu između Prirode koja jača i čovjekova Tijela kojim se hrani.
Patentirani život – Čudo ljudskog života, prokreacija i rođenje imaju sasvim drugačiju vrijednost u svijetu kojim vladaju korporacije. Putovanje od jajne stanice do ljudskog života s iznenađujućim završetkom.

09062015_Animafest_Pjesma_mora

Pjesma mora – Prema irskoj legendi o narodu Selkieja, Pjesma mora pripovijeda o posljednjem djetetu-tuljanu, Saoirse, i njenom bratu Benu, koji odlaze na epsko putovanje kako bi spasili svijet čarolije i otkrili tajne svoje prošlosti. Progoni ih sova vještica Macha i niz drevnih i mitskih stvorenja, no Saoirse i Ben utrkuju se s vremenom kako bi probudili Saoirseine moći i očuvali svijet duhova od nestajanja.
Plava čarolija – Priča o djevojčici koja putem knjige proživljava jedan potpuno drugačiji, morski svijet.
Princ i dragulji – Nevini dječak, prelijepa princeza, trgovac varalica i golemi orao koji voli dragulje. Priča se odvija u zemlji Tisuću i jedne noći, pod kišom dragulja.
Priča o lisicama – U Kini vaših predaka, velika i moćna braća Wu love veoma čudnovate lisice. Što mislite, tko će biti lovina, lisice ili ljudi?
Probudi me – Probudi me je kratki animirani film o dječaku koji se probudi na nepoznatom mjestu te krene u potragu za svojim psom i kućom. Na putu susreće svakakva neobična bića. Kada napokon nađe svoju kuću i svoj mir, izgleda da možda ipak nije sve tako mirno.
Profesor Baltazar: Leteći Fabijan – Priča o vozaču tramvaja i njegovu neobičnom prijatelju, ptici Ernestu.
Proljeće – Poetska priča o vilama koje dozovu proljeće.
Rasplesana pastirica – Lijepoj pastirici veoma se svidio mladi pastir. Svidio se i vili. Pastirica zna čuvati ovce i plesati uz zvuk prijateljeve frule. Vila je moćna, nesmiljena, a ima letećeg zmaja, kristalnu palaču, uspavani toranj i mnoge čarolije. Tko će pobijediti?
Rat protiv Druga – S ciljem objašnjenja rata protiv droga i proširenja rasprave u općoj javnosti, film priču pretvara u bajku sa zmajevima, kraljevima i vitezima u oklopu.
Ravno naprijed – Nekontrolirano putovanje u privlačnu glamuroznu nigdinu, koja obećava zadovoljstvo i uspjeh, ali i realizaciju i uništenje.

09062015_Animafest_San

San – Ovo je priča o prijateljstvu djevojčice i robota iz njena sna. Nakon napornog rada Caroline pada u san u kojem upoznaje ljubaznog robota Charlieja. Iako se osjeća kao uplašeni stranac u Charliejevu gradu, Caroline se uz njegovu pomoć uspijeva zabaviti.
Singl života – Kada pusti misterioznu vinilnu singlicu, Pia iznenada otkrije da može putovati kroz svoj život.
Sjeverni zmaj – Uz pomoć Põrguneitsi, mitske paklene djevice, jedan mladić spašava svijet. Kada kasnije shvati da nije promijenio ničiji stav, ponovno odvede svijet u propast.
Sunce na plaži – Na plaži ste. Vruće je. Likovi nalik na kobasice tope se, natiču ili spontano eksplodiraju u nadrealnoj, burlesknoj fresci na kraju svijeta.
Svijet sutrašnjice – Djevojčica polazi na nevjerojatno putovanje kroz svoju daleku budućnost.
Svijet u staklenoj kugli – Dobra i zla vještica bacaju čini, igrajući se s ljudima i njihovim sudbinama.

09062015_Animafest_Tajni_Laboratorij

Tajni laboratorij Nikole Tesle – U skrivenom laboratoriju, nakon Tesline smrti, podrhtavanje uzrokovano prolaskom vlaka probudilo je robota. Robot ubrzo postane svjestan da je Tesla njegov stvoritelj, te u iščekivanju njegova dolaska krati vrijeme gledanjem TV-a. Zbog samačkog života robot postane depresivan, pa kad na TV-u ugleda neobičan odnos između muškarca i žene, odluči napraviti svoju životnu partnericu.
Tanabata – Tanabata je bazirana na drevnoj japanskoj legendi o dvoje nesretnih ljubavnika. Kćerka Kralja Neba i njen ljubavnik, kojima je zabranjeno viđati se, mogu se susresti samo jednom svake godine, 7. srpnja, na suprotnim obalama rijeke Mliječne Staze.
Thanaros – Nakupina pužolikih stvorenja pretvara se u tijelo žene. Ona se budi, vidi kameru/publiku i dok pokušava s njome uspostaviti nekakav odnos, dijelovi njezina tijela opet se pretvaraju u svoje sastavne dijelove.
Trgovački putnik – Napad tereta izazove mladom trgovačkom putniku neobičnu pustolovinu…
Tvorac – Neobično stvorenje utrkuje se s vremenom kako bi izradilo najvažniju i najljepšu kreaciju u životu. Tvorac istražuje dragocjenost našeg života na svijetu, to kratko vrijeme koje imamo na raspolaganju s onima koje volimo, i užitak u životnom djelu i svrsishodnosti. U svojem kratkom životu naši likovi doživljavaju radost, ljubav, naporan rad, svrhu, gubitak i samoću. Prema izreci, „svatko je kovač svoje sreće“ i svi smo tvorci nečega na ovom svijetu.

09062015_Animafest_Umijece_srece

Umijeće sreće – Pod olovnim nebom, među apokaliptičnim proročanstvima o Napulju na vrhuncu propasti, taksist Sergio čuje vijest koja ga dotuče. Više ništa neće biti isto. Pogledavši se u ogledalo, Sergio vidi četrdesetogodišnjaka koji se odrekao glazbe i izgubio u limbu vlastitog grada. Taksi postaje mikrokozmos u koji se on povlači kako bi pobjegao od svijeta, no u koji svijet ulazi i izlazi u obliku putnika. I dok vani bjesni oluja, auto se puni uspomenama, nadanjima, žaljenjima i novim prilikama. Prije ili kasnije, kiša će prestati i nebo se razvedriti. A onda će doći kraj. Ili će se vratiti glazba.
Začarani otok – Bajka o čudnovatom Kohmitsu koji oslobađa svoj narod od zle čarolije. Prema motivima iz čukčijske bajke.
Zašto su došli vlakom – Jednog nedjeljnog popodneva, iz vlaka koji svakoga dana u isto vrijeme stiže na kolodvor koji je i glavni trg maloga gradića, izašlo je na stotine neobičnih bića. Stanovnicima grada dogodit će se veličanstveni i tajanstveni susret kakvog se u djetinjem strahu od istine pribojavaju gotovo svi ljudi našega vremena…
Zecozemska – Zečevi Bez Mozga žive u Zecozemskoj, savršenom svijetu uređenom prema najuspješnijim primjerima ratnih zona, geta i slamova. Jarko su ružičasti, u glavi umjesto mozga imaju rupu, a sretni su bez obzira na to što im se događa. Oni su najviši stupanj koji je evolucija ikad postigla. Njihova svakodnevica u cijelosti je ispunjena. Zečevi provode dane glasujući na slobodnim i demokratskim izborima, koji se u Zecozemskoj održavaju jednom dnevno, jer Zecozemska je uređena demokracija. Unatoč tome, otkriva se da izbore organiziraju Zle Djevojke samo radi zabave.
Zeleni odsjaji – U šumi „sjajeća bića“ žive i umiru nježnošću uzdaha. Uživaju u svojim životima koji bliješte i nestaju poput munja. Akasaris se povlači u sebe, bojeći se boli.

09062015_Animafest_Coban

Čoban – Čobanu otmu kujicu Lajku i lansiraju je u svemir. On kreće u potragu i pritom u gradu pod zemljom doživi i proživi uspon i pad pjevačke karijere. Lajka se, susrevši u svemiru Moiru – staricu koja kroji sudbinu te savija vrijeme i prostor, u međuvremenu pretvara u antropomorfno biće koje se žudi vratiti svome gospodaru…
Čudovište iz Nixa – Život je lijep u idiličnom bajkovitom selu Nix sve dok se ne pojavi proždrljivo čudovište. Mladi Willy mora mu se suprotstaviti. Sam.
Šareni planet – Stanovnici šarenog planeta jednog dana ostanu bez boja i nastoje naći rješenje svog problema.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics