The Cloud Racer: zadivljujući animirani, SF kratki film

Za ovaj vikend izdvojili smo desetminutni SF film The Cloud Racer. Riječ je o proof of concept uradku, uzbudljivog iskustva koje nas uvodi u “sljedeću veliku utrku”. Film je u potpunosti napravljen na Unreal Engineu. Iako je film prekrasno ostvarenje koje primarno iskače zahvaljujući njegovim vrhunskim tehnikama “virtualne produkcije” i tijekom rada u stvarnom vremenu, njegova je duša bazirana na holivudskim senzibilitetima stare škole.

Radnja je smještena u distopijski Los Angeles, u 2055. godinu. Jonah i njegov otac sanjali su o utrkivanju među velikim igračima. Iako se moraju natjecati protiv korporativnih timova s ​​podrškom velikih brendova (Uber, Amazon i Honda samo su neki od brendova posuđenih za izgradnju svijeta kratkog filma), siromašni dvojac voljan je boriti se unatoč lošim izgledima kako bi ispunili svoje snove i postigli slavu.

The Cloud Racer režirao je Joe Sill kroz njegov produkcijski studio Impossible Objects. Scenarij potpisuje Matisse Tolin, dok je za originalnu glazbu zaslužan Trevor Doherty. Producenti su Sill, Tolin i Jerad Anderson. Kreativni tim iza ovog projekta poznat je po animiranom kratkom cyberpunk filmu Autonomous iz 2020. godine, kojeg također možete pogledati ispod teksta. Prema tom kratkom filmu Stampede Ventures razvija tv seriju. Autonomous priča priču o bratu i sestri koji su dio bajkerske bande u svijetu autonomnih vozila bliske budućnosti koji su regulirani mrežnim sustavom kojim upravlja megakorporacija.

Sljedeća velika utrka je stigla!

Check Also

Puni trailer za SF triler I.S.S.

Bleecker Street Films objavio je puni trailer za SF triler I.S.S., redateljice Gabriele Cowperthwaite (Blackfish, …

Epska bitka se nastavlja u prvom traileru za Godzilla x Kong: The New Empire

Warner Bros. Pictures i Legendary Pictures objavili su prvi službeni teaser trailer za Godzilla x …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics