Prvo izdanje konvencije Slavonikon!

Slavonikon, konvencija kojoj je cilj prezentacija i promidžba raznih oblika društvenih igara, programiranja i izrade igara te japanske animacije i mange održat će se u subotu, 15. listopada u prostorima Studentskog doma u Požegi. Pozivaju se svi osnovnoškolci i srednjoškolci, studenti i svi kojima su interesi računala, tehnologija, animacija, izrada videoigara, fantastika i znanstvena fantastika, filmovi, knjige, društvene igre ili cosplay da se pridruže ovom događanju!

U skladu s temom, konvencija će okupiti razne sudionike koji će održati niz predavanja o izradi igara, programiranju i animaciji, pri čemu su u program uključene i projekcije trailera novih igara i japanske animacije. Za posjetitelje željne natjecanja pripremili smo natjecanje u igrama Uno i Tekken 7, a pobjednike očekuju vrijedne nagrade.

Danas je gaming neizbježan dio ljudskog iskustva, a eksplozija tehnologije i popularnosti igara omogućuje nam nikad prije viđeno iskustvo, pogotovo kroz VR tehnologiju. Više o razvoju industrije igara i njezinim specifičnostima u suvremenom kontekstu saznat ćemo u predavanjima koje će održati gosti iz Artificial Intelligence centra Lipik, kreativni kolektiv Terrible Creations specijaliziran za LARP (Live action role-playing game) i predstavnici gaming inkubatora pod nazivom Inkubator Pismo koji stižu iz Novske.

Slavonikon

U okviru konvencije skrenut će se pozornost i na autore koji se bave spekulativnom fikcijom, pri čemu će svoje djelovanje i knjige predstaviti Eric Johansson i Filip Hanžek. Eric Johansson je hrvatski pisac, lektor, prevoditelj i glazbenik koji piše i objavljuje fantasy, horor i SF romane i priče, nerijetko s elementima humora, satire i groteske, dok Filip Hanžek piše poeziju i prozu u kojoj prevladava tematika natprirodnog horora u kojemu voli eksperimentirati s različitim žanrovima.

Zainteresirani će imati priliku sudjelovati u igraonici društvenih igara i okušati svoje orijentacijske i logičke vještine u postavljanju pločica sa južno-francuskim krajobrazom u igri Carcassonne, a ako ste skloni igranju protiv svih pravila, odlično ćete se naći u igri Munchkin. Privlači li vas nadmetanje u gradnji naselja, gradova i ceste, pokušajte biti dominantna sila na otoku Catanu u društvenoj igri Settlers of Catan. Pritom će se za svakoga naći ponešto: zaljubljenici u fantasy će se moći uroniti u svijet videoigara poput Heroes of Might and Magic 3, na Playstationu 4 vrtjet će se Tekken 7 i Crash Team Racing, dok će ljubitelji dobre stare klasike na Nintendu Wii moći uživati u seriji igara Mario Party i Mario Kart. Na stolu će se naći i klasične igre poput Una, Čovječe ne ljuti se, Crnog Petra, Memoryja, Jenge, Domina i Rizika. Uostalom, ako ni s jednom od navedenih igara niste kliknuli, s igrom CARDS&SLAVS, koja je poznata po brutalnosti i sarkazmu, zabava je zagarantirana!

U ostatku programa, Mai Kato i Akiko Nishimoto Damjanović održat će radionicu japanskog pisma, plesni studio Artina prigodno će upotpuniti program plesnim nastupom, a publika će imati priliku i pogledati kultne anime filmove koji će se projicirati putem platforme Crunchy Roll.

Bacite kocku, pridružite se ovoj brzorastućoj zajednici, a poziv naravno vrijedi i za sve one koji se žele pridružiti u odvažnim kostimima likova iz svijeta znanstvene fantastike i animea.

Slavonikon

Check Also

Pred vratima je 2. izdanje Grossmannovog festivala fantastike i stripa!

Drugo izdanje Grossmannovog festivala fantastike i stripa održava se ovoga vikenda, od 28. do 30. …

Rikon 2022: Fantastični vikend na riječkom Kampusu!

Ovogodišnja konvencija fantastike Rikon vraća se na Kampus Sveučilišta u Rijeci. Povratak u zgradu Filozofskog …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics