Filmska godina u znaku opasnih i pametnih heroina!

Osmog ožujka je Međunarodni dan žena, koji obilježavamo kao dan kada pripadnicama ljepšeg spola čestitamo njihova društvena, socijala, ekonomska i svaka druga postignuća. U svijetu zabave, ljubitelji filmske industrije s nestrpljenjem očekuju nadolazeće hit filmove različitih žanrova čije su nositeljice upravo one – žene! Stoga je tu kratki presjek filmske godine koja je pred nama, a ona je upravo u znaku žena.

Novu godinu započeli smo s filmom Birds of Prey i emancipacija famozne Harley Quinn. Warner je ujedinio snage s megapopularnom Margot Robbie, otvorio lov na Harley Quinn i donio nam pravi akcijski chick flick! Harley Quinn je ostavila Jokera po strani i govori gledateljima da joj je sada bolje nego ikada u životu, da ima novog najboljeg prijatelja: hijenu po imenu Bruce, i uživa u svakodnevnim čarima poput omiljenog sendviča od jaja! Istovremeno sreće nekoliko žena koje provode dane na svoj način: rješavaju masovna ubojstva, ili nastupaju u klubu pod pokroviteljstvom masovnih ubojica i njihovih prijatelja. Ovo je priča o snažnim ženama koje pokušavaju pronaći svoju neovisnost, kako u sebi, tako i jedna u drugoj.

Uskoro ovog mjeseca nam stiže Disneyjev film o legendarnoj kineskoj ratnici Mulan, remake kultnog animiranog filma. Neustrašiva mlada žena riskira sve iz ljubavi prema svojoj obitelji i svojoj zemlji te postaje jedna od najvećih ratnica u povijesti Kine. Kada kineski car izda dekret po kojem jedan muškarac iz svake obitelji mora služiti u carskoj vojsci kako bi obranili zemlju od sjevernih napadača, Hua Mulan, najstarija kćer časnog ratnika, odlazi u vojsku umjesto svog bolesnog oca. Maskirana u muškarca po imenu Hua Jun, prolazi brojna iskušenja na svakom koraku i mora naučiti iskoristiti svoju unutarnju snagu i prihvatiti svoj istinski potencijal. Ovo iskustvo će je pretvoriti u časnu ratnicu i donijeti joj poštovanje zahvalnog naroda i ponosnog oca.

Krajem mjesec stiže novi Marvelov film Black Widow. Natasha Romanoff (Scarlett Johansson), suočava se s mračnim dijelovima svoje smrtnosti kada se pojavi opasna zavjera povezana s njezinom prošlošću. Potaknuta silom koja se neće zaustaviti pred ničime, Natasha se mora baviti svojom poviješću kao špijunka i prekinuti odnos koji je ostao u njoj prije nego što je postala Osvetnica. Black Widow je prvi film u četvrtoj fazi Marvelovog kinematografskog svemira.

U lipnju u kina stiže Wonder Woman 1984, nastavak hita iz 2017. godine koji je srušio sve rekorde na kino blagajnama. Patty Jenkins i Gal Gadot koje su sudjelovale u kreiranju prvog nastavka, vraćaju nas na sami početak priče, u 1984. godinu. Ono što je također novost u ovom nastavku, su i novi neprijatelji. Wonder Women će u novoj avanturi odmjeriti snage s Max Lordom i The Cheetah. DC-ijev siguran recept za osvajanje filmskog platna: akcija, akcija i još malo akcije s Wonder Woman.

Check Also

Shadow and Bone: teaser za 2. sezonu Netflixove fantasy serije!

U sklopu globalnog fanovskog eventa Tudum Netflix je između ostalog objavio teaser za drugu sezonu …

Cloverfield: Paramount razvija novi fim, poznat je i redatelj!

Očito više nema smisla komentirati da li nam to treba ili ne, jer ionako se …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics