Filmovi koji nas očekuju 2012. – Epizoda V

Može li Scott stvoriti filmsku magiju s Prometejem koju je postigao Alienom saznat ćemo za šest mjeseci.

Prometheus
Trailer ste vidjeli i ono čega se svi pribojavamo vjerojatno će se obistiniti. Ridley će ponukan općim trendom i frustracijama koje mu izazivaju Lucas i Cameron, demistificirati Aliena i time oskvrnuti sve ono što je ljubiteljima starog filma važno. Prometej teško da će biti novi Alien i već sada mu predviđaju ulogu kao i novih Star Wars epizoda – ulogu dugometražne reklame za igračke, stripove i video igre. ‘Ajde, možda ipak bolje režirane.

Brave
Pixar, jedna od rijetkih ‘tvornica’ dobrih filmova neće nas razočarati. Prima oklade (i držim fige).

The Dark Knight Rises
Očekivanja su velika i moguće je da će ih Nolan opravdati. Volite li ili ne volite Batmana nije uopće u pitanju. Noloanovo ‘reališka’ tretiranje super-heroja nas do sada nije razočaralo, a završni film trilogije bi mogao biti ujedno i najveći razval.

The Hobbit: An Unexpected Journey
Povratak u Međuzemlje Petera Jacksona vjerojatno se neće puno razlikovati od Gospodara prstenova. Sve radi ista ekipa, vizuali su isti, pa očekujemo da i redateljeva vizija ne dones ništa novo. Vjerojatno ćemo uživati, zagriženi fanovi će kukati jer u filmu neće biti svih zareza (bit će ih više jer se rade dva filma), i pokrenut će se novi val tolkienmanije, pa će i one koji ne čitaju knjige iz čiste pomodnosti pročitati nešto solidno (valjda?).

Gravity
Naš omiljeni režiser Alfonso Cuaron (Children of Men) vraća se u SF vode. Iako nam je premisa jeftina – muka astronauta da se vrate na Zemlju nakon sranja na svemirskoj stanici – već samim time što je glumcima odlučno rečeno da neće biti šminke, uvjerava nas da bi ovo mogao biti vrlo dobar film. Cuaron ne da da mu se dira u film.

Total Recall
Farellu očajno treba dobar film. Taj lik nema pojima kako odabrati film koji bi mu pomogao, a ne odmogao u karijeri. Čini se da još uvijek ne zna.  Čemu remake Verhovenovog filma? U ovoj verziji nema Marsa, pa ne znamo koji su motivi glavnog junaka, osim da će biti uhvaćen u mrežu sukoba između dvije velesile. Kakve to veze ima s Dickovom pričom? Vjerojatno nikakve.

Frankenweenie
Dugometražna verzija Burtonovog kultnog kratkog filma o nemrtvom psu. Obiteljski gotički film ala Burton.

The Twilight Saga: Breaking Dawn – Part 2
Izbjegao sam do sada sve dijelove ove sage. Izbjegao sam i ukoričenu verziju, pa ću vjerojatno preskočiti o ovaj film. Ne vidim niti jedan razlog zbog kojeg bi se prepustio Sumraku.

Rise of the Guardians
Djed Mraz, Uskršnji Zeko, Zubić Vila, Snjegović i Sandman (prijevod?) udružuju se kako bi spasili svijet od Babaroge (slobodan prijevod za Bogeymana). Osnova za ovaj animirani film je knjiga Williama Joycea, popularnog autora za  djecu.

Mirror Mirror
Ne brkati ovaj film s Unversalovim Snow White and the Huntsman. Mirror Mirror u režiji Tarsema Singha bit će vjerojatno neka ljiga (barem prema onome viđenom) na koju neće pasti ni klinci. Volio bi biti u krivu jer mi je draga Julia Roberts.

The Divide
Nuklearni napad. Može. Devet preživjelih u bunkeru. Ajde. Michael Biehn. Itekako može, pogotovo kao negativac, ali čini se ćorak. Premda smo vidjeli zanimljive, vrlo mračne scene, skeptični smo da će ovaj indie hororac zatitrati naše filmske membrane.

The Raven
Hoće li o Gavran biti tek mračni povijesni krimić ili će postati mračni fantasy/hororac, još ne znamo. John Cusak u ulozi Edgara Allena Poa istražuje niz zločina baziranih na njegovim pričama.

Silent House
Američka verzija urugvajskog hororca sa ženom zarobljenom u kući. Navodno ima neobičan obrat na kraju. Vjerojatno treba pogledati original jer rijetko kada ameri naprave bolje.

Wrath of Titans
Nastavak lošeg filma. Razlo? a vjeorjatno je zaradio neke pare – dovoljan razlog za nastavak. Točka.

Battleship
Izvanzemaljci se spuste, zarobe brodove u nekakvom mjehuru na oceanu i natjeraju ih da se bore protiv svga i svačega. Ne znam što očekivati od ovakvog filma, najbolje ništa.

The Devil Inside
Naslov kaže sve, a film spada u kategoriju ‘pronađenih snimki’, ala Blair Witch Project, Apollo 18 i sl. Ipak, ženu ni zaposjeo sam Vrag, već ni manje ni više nego četiri nevaljala duha.

Check Also

Prvi pogled na Tron: Ares!

Disney je otkrio prvi pogled na Tron: Ares, koji predstavlja nastavak filma Tron: Legacy. Nemojte …

Prvi pogled na reboot filma The Crow!

Konačno smo dobili prvi pogled na reboot filma The Crow (Vrana), u vidu netom objavljenih …

One comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics