Filmovi koji nas očekuju 2012. – Epizoda IV

Wreck-It Ralph
Ralph je zločesti lik u arkadnoj 8-bitnoj računalnoj igri. Ljuti ga što ga nitko ne voli i odluči svima pokazati da u svojoj biti nije loš. Da, i on može biti heroj, pa napušta svoj svijet da to i dokaže te krene u avanturu kroz druge arkadne igre. Disney se  trudi. Vidjet ćemo u studenom.

Upside Down
Vidjeli ste trailer i zaključak se nameće sam od sebe – vizualno lijep, ali (moguće) prazan film. Ljubavna priča na tragu Romea i Julije, ali u nadrealnom okruženju i bez tragičnog kraja (gotovo smo sigurni jer publika to ne bi podnijela, a znamo da producenti ne vole riskirati) čini se kao još jedan izgovor da se SF iskoristi kao puka kulisa vizualnih efekata, a za priču koga briga.

Dr. Seuss’ The Lorax
Poznati autor za djecu, Theodor Seuss Geisel, za života je objavio velik broj knjiga za djecu od kojih su nama vjerojatno najpoznatije Kako je Grinch ukrao Božić, Mačak u šeširu i možda Horton, Hears a Who!. Poznat je po maštovitim zapletima, neobičnim imenima i likovima, ali uvijek s jasnom porukom za klince (i odrasle), pa i Lorax nije iznimka. Vrlo maštovit i živih boja, The Lorax je priča o šumskom biću koje se bori za očuvanje svijeta (prvenstveno ekoliško očuvanje šuma). Znamo da Disney nije ono što je bio, ali od sjedinjenja s Pixarom, kvaliteta je značajno nadrasla kvantitetu. Vidjet ćemo što je s Loraxom napravila ekipa koja je radila Despicable Me.

Hansel and Gretel: Witch Hunters
Ako je vjerovati glavnoj glumici, Gemmi Arterton u ulozi Marice, ovaj film je Pulp Fiction bajka. Ivica i Marica su odrasli, žele malo osvete i vrijeme je da malo razbucaju vještice. Obučeni su u kožu, imaju velike puške i vjerojatno šoraju (ružne?) vještice wachowski/matrix kung-fu potezima. Još jedno razgolićavanje bajki na (vjerojatno) glup način.

ParaNorman
Animirani film rađen stop-motion tehnikom o klincu koji vidi duhove. Ništa posebno, ali postaje važno kada se dignu drugi nemrtvi i napadnu selo. Tada nastaje frka i Norman se mora dokazati kao heroj i prekinuti višestoljetno prokletstvo. Film stiže u kina u kolovozu.

The Odd Life of Timothy Green
Još jedan Disneyev projekt koji ima zapravo zastrašujuću premisu, ali sumnjamo da je ovdje riječ o horor. Muž i žena dulje vrijeme pokušavaju dobiti dijete, ali im ne uspijeva. Zato napišu svoje želje i snove o djetetu i taj popis/esej/škrabotine stave u kutiju i zakopaju u vrtu. Usred noći se probude i nađu blatnog i prljavog klinca kako im sjedi u čistoj sobi i zove ih mamom i tatom. To nije premisa za obiteljski film već za Kinga u kojem stižu sranja, a ne happy ever after.

Sinister
Hororac Scotta Derricksona (Egzorcizam Emily Rose i Dan kad je Zemlja stala) ima klasičan zaplet. Pisac krimića nađe nekakve fotke iz kojih shvati zašto i kako je ubijena obitelj koja je prije stanovala u kući u koju se doselio. Naravno, zbog toga on i njegova obitelj stanu na rep nekakvom nadnaravnom biću. Stara žvaka, rekli bi.

The Possession
Još jedan klasičan hororac. Klinjo kupi nekakvu antiknu kutijicu na garažnoj prodaji. U kutijici je, pogađate, skriven krajnje zločesti duh koji ne utječe najbolje na malog. Zato se njegov tata ‘udružuje’ sa svojom bivšom ženom (vjerojatno majkom) da pomognu sinu.  Čak niti naslov nema mašte, ali producent je Sem Raimi, pa ga stavljamo na popis.

7500
Scenarij za 7500 napisao je autor Izgubljenih (Lost) Craig Rosenberg, a film režira Takashi Shimizu (The Grudge). Nakon smrti jednog od putnika na pacifičkom prekooceanskom letu, putnici se suočavaju s nekakvom nadnaravnom silom. Ako bude kao The Grudge bit će to plošan film, ali s dobrom, komornom atmosferom.

Warm Bodies
Zombie ljubić – novi podžanr. No, nećemo film odbaciti na prvu loptu jer režiser Jonathan Levine je skrojio solidnu komediju//dramu 50/50. U svakom slučaju zanima nas ljubavna scena između zombija (zgodnog, naravno, s lica mu ne otpadaju komadi mesa) i ‘normalne’ djevojke (zgodne, ne valjda ružne koja je očajna što ne može naći dečka pa se zaljubljuje u zombija), a  hoće li John Malkovich dodati određeni ‘šarm’ filmu vidjet ćemo u kolovozu.

Check Also

Netflix je naručio 4. sezonu serije Love, Death + Robots!

Netflix je dao zeleno svjetlo za četvrtu sezonu animirane antologijske serije Love Death + Robots. …

Trailer za distopijski film Vesper

Objavljen je puni trailer za nezavisni distopijski film Vesper koji je incijalno bio poznat pod …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics