Stranger Things 3: povratak Mind Flayera, bromansa Dustina i Stevea, novi Hopperov imidž

Kao što već vjerojatno znate određeni klasici su inspirirali sve dosadašnje sezone Netflixove serije Stranger Things. Ti filmovi su odgovorni za neke od scena, ali i za postavljanje tona pojedine sezone. Očekivano, što se tiče toga, braća Duffer su ostali vjerni toj formuli i u trećoj sezoni.

U intervjuu za EW Ross Duffer je izjavio kako je ovo što slijedi njihova uvjerljivo najzabavnija sezona, ali ujedno i najstrašnija, te iznimno napeta. – “To je vrlo luda mješavina tonova, koja će ovu sezonu odvojiti od ostalih.” Također Ross je otkrio o kojim se to filmovima radi koji su pomogli oblikovati taj neobičan miks:

  • Fast Times at Ridgemont High
  • The Thing
  • Romancing the Stone
  • Midnight Run
  • Indiana Jones
  • Jurassic Park
  • Filmovi Davida Cronenberga

Svi ti filmovi su odlični, i ako ste fan ranijih Cronenbergovih ostvarenja iz osamdesetih onda znate da nas očekuje psihodelična i vrlo otkačena sezona serije Stranger Things.

Neke stvari su se promjenile u Hawkinsu (grad je između ostalog dobio trgovački centar), a neke stvari su i dalje iste (poput jezivog Upside Downa). Treća sezona radnjom započinje u ljeto 1985. godine, i tu su opet dobro poznati klinci Mike (Finn Wolfhard), Eleven (Millie Bobby Brown), Dustin (Gaten Matarazzo), Lucas (Caleb McLaughlin), Will (Noah Schnapp) i Max (Sadie Sink) koji se sada bore i s još jednim nemilosrdnim čudovištem – pubertetom. “Željeli smo istražiti temu promjene. Ova sezona se odvija tijekom njihovog zadnjeg ljeta prije srednje škole. Klinci odrastaju, i taj prijelaz će biti neuredan, nezgrapan i bolan. Postavlja se pitanje – da li su u stanju odrasti, da se ne raziđu? I uz sve to, njihov je gradić i dalje ključna lokacija za mnogo interdimenzionalnog terora. Eleven je možda zatvorila vrata, ali Mind Flayer je i dalje prisutan u Upside Downu. I pronaći će drugi put u Hawkins… to je samo pitanje vremena.” – izjavio je Matt Duffer.

Neobična i iznenađujuća bromansa Stevea (Joe Keery) i Dustina će također dobiti pristojnu količinu pažnje u novoj sezoni. “To je ono što volim kod Matta i Rossa: Oni znaju što publika voli i idu u tom smijeru.” – izjavio je Matarazzo.

Stranger Things
Mike (Finn Wolfhard) i Eleven (Millie Bobby Brown).

Hopper (David Harbour) njeguje novi izgled (Magnum P.I. ni manje ni više, kompletiran s brkovima i havajkom) i muči muku s odgojem telekinetičke tinejdžerice, koja je sad u vezi s Mikeom. Upravo je Harbour još ranije objasnio kako će ova nadolazeća sezona biti još više Speilbergovska nego što je bila u drugoj sezoni: “Još je veća, i više Spielbergovska. Prva sezona je odavala ton Stephena Kinga, druga sezona je bila u duhu Spielberga, a sada postaje još bliža Spielbergu u estetici. Ima iznimno puno boje, baš smo zaronili u osamdesete, Hopper ima novi imidž, i nešto je deblji — naslanjamo se na to, na iznimno zabavan i zanimljiv način.”

3. sezona serije Stranger Things na Netflix stiže 04. srpnja. Očekuje na osam epizoda za koje su naslovi otkriveni već ranije: Suzie, Do You Copy?, The Mall Rats, The Case Of The Missing Lifeguard, The Sauna Test, The Source, The Birthday, The Bite i The Battle of Starcourt.

Stranger Things
New Coke u 3. sezoni Stranger Things. “Disaster Drink” iz 1985. ponovo stiže u limitiranom izdanju.

Stranger Things

Stranger Things

Check Also

Friški trailer i posteri za film Deadpool & Wolverine

20th Century Studios i Marvel Studios objavili su novi trailer i postere za film Deadpool …

Novi pogled na Netflixov film The Platform 2!

Uskoro dolazi vrijeme za povratak u neugodnu stvarnost Netflixovog distopijskog filma The Platform 2 (Platforma …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics