Predstavljanje knjige Georgea R. R. Martina Vitez Sedam Kraljevina

26012015_promocija_vitez_sedam_kraljevina
Algoritam će u srijedu, 28. siječnja u 19 sati, predstaviti novu knjigu Georgea R. R. Martina Vitez Sedam Kraljevina na inovativan način, kroz pub kviz u zagrebačkoj kavani Retro, Savska cesta 180. Deset prijavljenih timova natjecatelja nadmetat će se poznavanjem Martinova serijala Pjesma Leda i Vatre, te na njemu zasnovane HBO-ove hit-serije Igra prijestolja, za vrijedne nagrade. Glavna od njih prilika je da prvi u Hrvatskoj dobiju priliku pročitati Viteza, djelo koje će kao zasebna knjiga na engleskom jeziku biti objavljeno tek najesen.

Vitez Sedam Kraljevina zbirka je od tri novele posvećene Ser Duncanu Visokom i njegovu štitonoši Eggu, te pustolovinama kroz koje su prolazili diljem Sedam Kraljevina u vrijeme dok su ondje još kraljevali Targaryeni. Radnja je smještena stotinu godina prije početka Igre prijestolja, što Viteza čini ne samo idealnim štivom za ljubitelje Martinova svijeta, nego i sjajnim uvodom za sve koji to tek trebaju postati.

Pub kviz namijenjen je već postojećim fanovima, čije će poznavanje književnog serijala i televizijske serije testirati glavni urednik Algoritma Neven Antičević, te prevoditelj i izvršni urednik knjige Vladimir Cvetković Sever. Uz samu knjigu, koja u knjižare dolazi sljedećeg dana, 29. siječnja, vrijedne nagrade uključuju i poklon-sanduke Zmajske pivovare (proglašene najboljim pivom u Hrvatskoj i jednim od deset najboljih na svijetu), te posebne poklone HBO-a s motivima serije Igra prijestolja.

Algoritam je u ljeto 2011. objavio prvi prijevod petog nastavka Pjesme Leda i Vatre, knjige Ples zmajeva, na svijetu, samo mjesec dana nakon izlaska izvornika na engleskom. Vitez Sedam Kraljevina na engleskom izlazi tek u listopadu, što znači da je ovaj put preduhitrio izvornik za više od osam mjeseci. Okupljeni u Retru u srijedu će stoga imati priliku za jedinstveno ekskluzivan književni i fanovski užitak.

Sve čitatelje Inverzije pozivamo u Retro na dobru zabavu, a za one koji neće stići na ovaj događaj, spremili smo nekoliko primjeraka Viteza Sedam Kraljevina i uskoro ćemo objaviti kako do njih možete doći, naravno riječ je o nagradnoj igri, pa nas pozorno pratite ovih dana…

Check Also

Začudni svjetovi Ursule K. Le Guin

Ursula K. Le Guin rođena je 1929. godine u Berkeleyju u Californiji. Otac, Alfred Lous …

Nominacije za nagradu Hugo 2024.

Objavljeni su finalisti za prestižnu žanrovsku nagradu Hugo 2024., Lodestar Award za najbolju knjigu za …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics