Žanrovske ljetne filmske poslastice

The Dead Don’t Die

Zombi komedija The Dead Don’t Die stiže od scenarist i redatelja filma Jima Jarmuscha (Dead Man, Ghost Dog: The Way of the Samurai, Only Lovers Left Alive), koji se još od kada je stigao na scenu nezavisnih filmova prije skoro četrdeset godina istaknuo kao jedan od posebnijih i eklektičnijih filmaša svoje generacije. Tehnički film je vani već stigao u kina 14. lipnja, a kod nas ga kako stvari trenutno stoje nećete imati prilike gledati na velikom platnu, osim ako ne uleti na neki od festivala. U naslovu nema prenesenog značenja, mrtvi doista ne umiru u Centervilleu, gradiću čiji se stanovnici moraju boriti protiv mrtvih koji su ustali iz grobova.

Toy Story 4

Nakon devet godina na kino platna vraća se poznata ekipa iz Priče o igračkama predvođena Woodyjem i Buzzom Svjetlosnim! Četvrti dio jednog od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena iz Disney/Pixar radionice u domaća kina stiže 20. lipnja. U novom nastavku Priče o igračkama, u obitelj igračaka koja sada živi kod djevojčice Bonnie stiže novi član, plastična žlicovilica Viličko koji prolazi ozbiljnu krizu identiteta. Naime, Viličko se izjašnjava kao smeće, a ne kao igračka. Woody tako na sebe preuzima obvezu da natjera Vilička da prihvati sebe kao igračku. Kada djevojčica Bonnie okupi cijelu bandu igračaka i odvede ih na obiteljski izlet, Woody završi u neočekivanoj avanturi koja uključuje ponovni susret s davno izgubljenom prijateljicom, porculanskom lutkom Bo Peep.

Anabelle Comes Home

Nakon horor hita The Conjuring i dva filma o opsjednutoj lutki Anabelle, snimljenih prema zapisima najpoznatijih svjetskih demonologa Eda i Lorraine, u kina 27. lipnja dolazi treći nastavak Anabelle serijala. U novom su nastavku, pod redateljskom palicom Garyja Daubermana demonolozi Ed i Lorraine Warren odlučni su u tome da spriječe još jednu katastrofu. Dovode opsjednutu lutku Annabelle u svoj dom, stavljajući je na “sigurno” iza svetog stakla i pozivajući svećenika na da je blagoslovi. Ali jedne večeri, Annabelle uspije probuditi zle duhove u sobi kojima meta postaju Warrenova desetogodišnja kćer, Judy i njezini prijatelji. Demonska lutka još jednom će krenuti zaposjedati svoje žrtve.

Spider-Man: Far From Home

Ovog ljeta, točnije 04. srpnja na velika platna stiže jedan od najpoznatijih i najvoljenijih Marvelovih junaka – Spider-Man, u svom samostalnom filmu Spider-Man: Far From Home koji se radnjom direktno nastavlja na Avengers: Endgame i kao takav predstavlja spektakularan kraj 3. faze Marvelovog kinematografskog svemira. Vrijeme je da se opet upletemo u paukovu mrežu a ove godine ona je zahvatila cijelu Europu. Naime, ovog ljeta Peter Parker odlazi na ljetni odmor sa svojom poznatom ekipom s ciljem da svoje superjunačke dužnosti ostavi sa strane tih nekoliko tjedana koliko traje odmor. Ali njegov plan se brzo izjalovi kada mu odmor prekine Nick Fury s novim zadatkom kojeg on ne želi prihvatiti. Tony Stark/Iron Man je poginuo, Kapetan Amerika nedostupan je kao i većina ostalih Osvetnika. Spider-Man se mora pomiriti s gubitcima i preuzeti odgovornost. Pred njim je sada teška bitka jer u potpuno novim okolnostima mora spašavati svijet i zaštiti svoje prijatelje pri čemu ga očekuje i novi savez.

The Lion King

18. srpnja u domaća kina stiže igrana verzija jednog od najuspješnijih animiranih filmova svih vremena – The Lion King, u režiji redatelja Jona Favreaua. Lavić i budući kralj, Simba, traga za svojim identitetom. Njegova želja da udovolji drugima, i njegova sklonost za testiranjem vlastitih granica, ponekad ga dovodi u nevolju. James Earl Jones će kao i u originalnu posuditi glas Kralju Mufasi; Donald Glover daje svoj glas Simbi; Nali, Simbinoj prijateljici i budućoj partnerici glas je posudila Beyonce; Chiwetel Ejlofor je Scar, Mufasin brat i spletkar; a John Kani je Rafiki.

Midsommar

Redatelj i scenarist Ari Aster, koji je prošle godine oduševio kritiku sa svojim prvijencem Naslijeđeno zlo (Hereditary), vraća se ovog ljeta (18. srpnja) s novim jezivim filmskim ostvarenjem – Midsommar. Ovaj puta fokus je na okultnom švedskom festivalu okupanom suncem, koji se odvija svakih 90 godina. Dani i Christian muče se već neko vrijeme održati svoju vezu na životu, i iako se okruženje švedskog festivala čini kao idealno za učvršćivanje odnosa, stvari će vrlo brzo krenuti u neočekivanom smjeru.

It Chapter Two

It Chapter Two se možda odvija 27 godina nakon “prvog poglavlja” ali zloglasni Pennywise nije zaboravio što su mu klinci iz Derryja napravili. Nakon što je Pennywise terorizirao klince većinu prvog filma, oni su u konačnici uzvratili udarac i po prvi puta unijeli strah u to zlo biće. Taj osjećaj je i dalje prisutan kod Pennywisea, čak i sada kada su negdašnji klinci već odrasli ljudi, te se nakon neobjašnjivog poziva ponovo okupljaju… Film u kina stiže 06. rujna.

Check Also

The Walking Dead: Dead City: otkriven je prvi teaser, službene fotke i datum premijere!

Danas je otkriven datum premijere za nadolazeći spin-off serije The Walking Dead (Živi mrtvaci) u …

Strange New Worlds je trenutno jedina igrana Trek serija s budućnošću, ali novosti nas očekuju uskoro!

Nakon što Discovery završi sa svojom petom i ujedno posljednjom sezonom planirom za početak iduće …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics