Žanrovske filmske adaptacije knjiga koje iščekujemo u 2016. godini

 

07022016_filmske_ adaptacije_knjiga_2016_post_feat

Pogledajte kojih su to sedam žanrovskih najiščekivanijih filmskih adaptacija književnih predložaka ove godine:

Peti val/The Fifth Wave

Film se bazira na istoimenom, prvom romanu iz trilogije Ricka Yanceyja. Svijet je u kaosu uslijed vanzemaljske invazije. Nakon četiri vala smrtonosnih napada na Zemlju njezino stanovništvo je desetkovano. U okružju straha i nepovjerenja Cassie (Chloe Grace Moretz) pokušava preživjeti i spasiti svog mlađeg brata. Dok se priprema za peti i posljednji udarni val udružuje se s mladim čovjekom koji bi joj vrlo lako mogao biti posljednja nada. Peti val u domaća kina stiže 18. veljače.
 

Darkness. Destruction. Infection. Invasion. The 5th Wave is coming. Watch the #5thWaveMovie trailer now!

Posted by The 5th Wave on Monday, September 14, 2015

 
Ponos i predrasude i zombiji/Pride and Prejudice and Zombies

Režiju filma potpisuje Burr Steers, a temelji se na romanu autora Setha Grahamea-Smitha koji parodira klasični roman Ponos i predrasude. Glavne uloge tumače Lily James, Sam Riley, Jack Huston, Bella Heathcote, Douglas Booth, Matt Smith, Charles Dance i Lena Headey. Ponos i predrasude i zombiji u kina stižu 19. veljače.
 

On February 5, take pride in kicking ass! Who’s ready? #PPZmovie

Posted by Pride + Prejudice + Zombies on Friday, January 22, 2016

 
Trilogija različita: Odana 1. dio/The Divergent series: Allegiant part 1

Riječ je o adaptaciji prve polovice trećeg djela serijala “Divergent” autorice Veronice Roth. (Drugi dio “Ascendant” stiže 2017. godine.) Shailene Woodley i Theo James se vraćaju svojim ulagama kao Tris i Four. Nakon što je društvo u koje je vjerovala uništeno nasiljem i željom za moći, Tris zajedno s Tobiasom odlučuje otići i istražiti granice svijeta koji ne poznaje. No, nova otkrića i istine koje izlaze na vidjelo ponovno će zahtijevati od Tris da se suoči s nepredvidljivošću ljudske prirode, ali i sa samom sobom. Film u domaća kina stiže 10. ožujka.
 

The Divergent Series: Allegiant Official Trailer – “Tear Down …This March, tear down the wall between each other. #Allegiant arrives in theaters 3/18! #WeAreAllegiant

Posted by Divergent Series on Friday, January 22, 2016

 
Alisa s one strane ogledala/Alice Through the Looking Glass

U novoj, spektakularnoj avanturi s nezaboravnim likovima Carrollovih fantastičnih priča, Alisa se vraća u ekscentrični svijet da bi spasila Ludog klobučara. Režiju filma potpisuje James Bobin, dok je scenarij prema likovima i priči koje je stvorio Lewis Carroll napisala Linda Woolverton. Film u kina stiže 27. svibnja.
 

♥️. Watch the first look of ALICE THROUGH THE LOOKING GLASS, in theaters May 27.

Posted by Disney Alice on Thursday, November 5, 2015

 
BFG: Blagi Fantastični Gorostas/The BFG

Radi se o adaptaciji klasične istoimene dječje knjige Roalda Dahla (Fantastični gospodin lisac, Charlie i tvornica čokolade). The BFG, odnosno Big Friendly Giant priča maštovitu priču o desetogodišnjoj djevojčici Sophie (Ruby Barnhill) i dobroćudnom divu (Mark Rylance) koji je vodi u čudesnu, ali i opasnu pustolovinu. Blagi Fantastični Gorostas u kina stiže u lipnju.
 

THE BFG – OFFICIAL UK TEASER TRAILERThis is where all dreams is beginning…
The BFG – in cinemas July 22 2016

Posted by The BFG Movie on Wednesday, December 9, 2015

 

Čudesne zvijeri i gdje ih naći/Fantastic Beasts and Where to Find Them

Riječ je o filmu inspiriranom istoimenom knjigom koju je J.K. Rowling napisala koristeći pseudonim Newt Scamander. Ta se knjiga pojavljuje u serijalu, a autorica ju je odlučila potpuno prebaciti u našu stvarnost pa je napisala knjigu o fantastičnim stvorenjima iz perspektive čarobnjaka Scamandera koji ih istražuje. Osim što će ovo biti originalni materijal napravljen isključivo za filmoljupce, dodatno je zanimljivo to da je J.K. Rowling scenaristica i da je film kompletno njezina vizija. Što se fanova filmova tiče, dobra vijest je i da je redatelj filma David Yates, koji je režirao posljednja četiri filma iz Harry Potter franšize. Film u kina stiže 18. studenog.
 

Fantastic Beasts – Announcement TrailerThe Announcement Trailer for #FantasticBeasts is here.

Posted by Fantastic Beasts Movie on Tuesday, December 15, 2015

 
Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu/Miss Peregrine’s Home For Peculiar Children

Režiju filma potpisuje Tim Burton, a temelji se na istoimenoj knjizi autora Ransoma Riggsa. Film prati tinejdžera po imenu Jacob koji pronalazi tragove koji ga vode do ruševina sirotišta. Istražujući napuštene sobe i hodnike otkrit će da su nekadašnji stanari doma bili više nego neobični, te da su posjedovali nevjerojatne moći i da bi mogli još uvijek biti živi. Dom gospođice Peregrine za čudnovatu djecu najavljen je za 25. prosinca.
 

A day unlike any other. Happy Loop Day! #StayPeculiar

Posted by Miss Peregrine’s Home for Peculiar Children on Thursday, September 3, 2015

Check Also

Serija Star Trek: Strange New Worlds obnovljena je za 04. sezonu!

Misija se nastavlja za Star Trek: Strange New Worlds. Popularni spin-off serije Star Trek: Discovery …

Prvi trailer za Appleovu SF seriju Dark Matter!

“Što ako je osoba koja me otela ja?” Apple TV Plus konačno je objavio prvi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics