Zadnji dio serijala The Expanse – Leviathan Falls je dovršen i predan izdavaču!

Za sve vas koji čitate SF serijal Prostranstva (The Expanse) na engleskom imamo dobre vijesti, James S. A. Corey (što je pseudonim za dvojac koji čine Daniel Abraham i Ty Franck), je objavio kako je posljednja knjiga serijala predana izdavaču! Prošlo je dvije godine od kada je izašao predposljednji dio serijala – Timat’s Wrath. Još u rujnu prošle godine je službeno otkrivena naslovnica za zadnji, deveti dio serijala – Leviathan Falls, i tada je objavljeno kako se isti očekuje 2021. godine. Iako i dalje ne znamo točan datum kada će knjiga stići u prodaju, sigurni smo da fanovi lakše dišu sada kad znaju da je roman dovršen i predan izdavaču, odnosno Orbit Booksu.

No dok je Leviathan Falls posljednji dio serijala, to neće biti i posljednja knjiga povezna s Prostranstvom. Uz romane, kontinuirano su objavljivane i priče/novele koje lijepo zaokružuju glavnu priču. One će biti kompletirane i zajedno objavljene u samostalnoj zbirci pod naslovom Memory’s Legion, koja bi trebala izaći za godinu dana odnosno 15. svibnja 2022. godine. Autori su svojedobno također već najavili da će Memory’s Legion imati i finalnu novelu koja će poslužiti kao lijepi dodatak priče, koji su navodno željeli napisati već godinama. Mi u svakom slučaju jedva čekamo zadnji dio serijala, ali veselimo se i zbirci jer će nam također donijeti nešto novoga.

Što se pak tv serije tiče prije svega par dana je otkriveno kako je šesta sezona završila sa snimanjem. Zadnji dan je bio 07. svibnja. Posljednjoj sezoni serije koja je započela snimanje u siječnju 2021. trebalo je manje od 4 mjeseca da završi posljednje okupljanje glumačke ekipe i ekipe. Trenutno je postprodukcija u tijeku, te posljednju, šestu sezonu serije očekujemo na Amazonu u prosincu. Žao nam je što serija završava jer je definitivno riječ o vrlo kvalitetnoj SF seriji, ali zato su tu knjige da utaže žeđ za još. Ako čitate naše prijevode u izdanju Hangara 7 i ne možete dočekati razvoj događaja posljednje sezone serije tada je dovoljno skoknuti na naš webshop i nabaviti šestu knjigu serija Prostranstvo – Pepeo Babilona, koji će vam dati odgovore na ta pitanja.

Daniel Abraham i Ty Franck već imaju novi angažman za serijal od tri knjige, kojeg će također pisati pod pseudonimom James S. A. Corey. No prema njihovim riječima to je “vrlo drugačiji projekt” od serijala Prostranstvo, koji može podsjećati na djela pisaca SF-a i fantastike poput Franka Herberta (Dina) i Ursule K. Le Guin (Zemljomorje).

Check Also

Keanu Reeves i China Miéville objavit će zajednički roman The Book of Elsewhere

Čini se da Keanu Reeves nije samo talentiran za glumu, jer ove će godine objaviti …

Promocija romana Frina: Atera

Početkom godine održano je predstavljanje prvog urbanopovijesnog fantasy krimi romana o Frini, a sada slijedi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics