Train to Busan Presents: Peninsula, dva nova postera

Train to Busan (Vlak za Busan) je južnokorejski apokaliptični zombi triler iz 2016. godine, redatelja Yeon Sang-hoa. Film je prepoznat kao jedan od najboljih zombi filmova posljednjih godina, jer je uspješno začinio već ustajalu celuloidnu formulu klasičnog “zombie flicka”. Tomatometar mu kod kritičara kotira vrlo visoko, s čak 94% na trenutnih 111 recenzija. Stoga je nastavak, točnije ekstanzija – Train to Busan Presents: Peninsula bila neizbježna. Teaser trailer za film smo objavili još u travnju, a sada su izašla čak dva nova službena postera. Prvi poster otkriva novu glumačku postavu koju predvodi Gang Dong Won, okružen nemrtvima sa svih strana usred mora uništenih automobila. Dok drugi u fokusu ima Dong Won-a i Lee Jung Hyun u vozilu, kako nastoje pobjeći od nadolazećih hordi.

Film Train to Busan: Peninsula najavljen je još u ljeto 2018. godine. Režiser je ponovo Yeon Sang-ho, koji je još pri najavi filma istaknuo da u “nastavku” nećemo imati prilike susresti likove iz originala. To je između ostalog tako jer ovo nije klasični nastavak, nego kako je i redatelj opet nedavno potvrdio “to je ekstenzija filma Train To Busan, nakon što se virus proširio na cijeli Korejski poluotok, ali likovi nisu isti.”

Peninsula se odvija četiri godine nakon događaja iz filma Train To Busan. Korejski poluotok je devastiran i Jung-seok, nekadašnji vojnik koji je uspio pobjeći na vrijeme, sada je dobio misiju da se vrati s dva jasna cilja. No njegov tim se neočekivano susreće s preživjelima i nihovi životi će ovisiti o tome što će prevladati – najbolje ili najgore od ljudske prirode u ovakvim strašnim okolnostima…

Glavnu glumačku ekipu čine Kang Dong Won (Golden Slumber) kao Jung-Seok, Lee Jung Hyun (Alice In Earnestland) kao Min-Jung, Kwon Hae Hyo (The Crowned Clown) kao Kim Noh, Kim Min Jae (Urban Cops), Lee Re (How to Steal a Dog) kao Joon, Go Kyo Hwan, Kim Do Yoon i Lee Ye Won.

Peninsula bi prema novim posterima u korejska kina trebala stići u srpnju, ali s obzirom na situaciju s koronavirusom to bi se moglo još promjeniti. Također bitno je spomenuti kako je film trebao biti u postavi ovogodišnjeg filmskog festivala u Cannesu, u kategoriji “The Faithful”. Zato novi posteri i dalje uredno nose oznaku službene selekcije za festival, iako se isti nije održao.

Peninsula

Peninsula

Peninsula

Check Also

MGM Plus naručio je tv adaptaciju Kingovog romana The Institute

MGM Plus naručio je seriju The Institute (Institut), adaptaciju romana Stephena Kinga. Iako se o …

Prvi pogled na film The Lord of the Rings: The War of the Rohirrim

Pripremite se za povratak u Međuzemlje s anime filmom The Lord of the Rings: The …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics