Zagrizite u prvi teaser za film Peninsula, novo poglavlje postapokaliptičnog svijeta Train to Busan

Za one koji nisu upoznati s filmom ponovit ćemo da je Train to Busan (Vlak za Busan) južnokorejski apokaliptični zombi triler iz 2016. godine, redatelja Yeon Sang-hoa. Riječ je o filmu koji je prepoznat kao jedan od najboljih zombi filmova posljednjih godina, s obzirom da je vrlo uspješno začinio već ustajalu celuloidnu formulu klasičnog “zombie flicka”. Tomatometar mu kod kritičara kotira vrlo visoko, s čak 93% na 107 recenzija. Film Train to Busan je ukupno zaradio 92 milijuna dolara, na budžet od svega 8,5 milijuna dolara. Train to Busan dostavlja iznimnu napetost, zastrašujuće elemente, ali i emocionalnu dubinu, a više možete saznati u našoj recenziji.

Svojevrsni nastavak filma Train to Busan – Peninsula najavljen je još u ljeto 2018. godine, a sada smo dobili i prvi teaser trailer. Režiser je ponovo Yeon Sang-ho, koji je još pri najavi filma istaknuo da u nastavku nećemo imati prilike susresti likove iz originala. To je između ostalog tako jer ovo nije klasični nastavak, nego kako je i redatelj opet nedavno potvrdio “to je ekstenzija filma Train To Busan, nakon što se virus proširio na cijeli Korejski poluotok, ali likovi nisu isti.”

Peninsula se odvija četiri godine nakon događaja iz filma Train To Busan. Korejski poluotok je devastiran i Jung-seok, nekadašnji vojnik koji je uspio pobjeći na vrijeme, sada je dobio misiju da se vrati s dva jasna cilja. No njegov tim se neočekivano susreće s preživjelima i nihovi životi će ovisiti o tome što će prevladati – najbolje ili najgore od ljudske prirode u ovakvim strašnim okolnostima…

Glavnu glumačku ekipu čine Kang Dong Won, Lee Jung Hyun, Kwon Hae Hyo, Kim Min Jae, Go Kyo Hwan, Kim Do Yoon, Lee Re i Lee Ye Won.

Peninsula bi u korejska kina trebala stići u kolovozu, ali s obzirom na situaciju s koronavirusom to bi se moglo još promjeniti. Film je već dobio globalnu distribuciju: Sjeverna Amerika (Well Go USA), Francuska (ARP SAS), Latinska Amerika (BF Distribution), Hong Kong (Edko), Tajvan (Movie Cloud), Ujedinjeno Kraljevstvo (Studio Canal), Japan (Gaga Corp), Španjolska (A Contracorriente Films), Njemačka/Benelux (Splendid Film), Australija/Novi Zeland (Purple Plan), Filipini (Pioneer Films), Tajland (Sahamongkol Film), Indija (Kross Pictures) i Singapur/Malezija/Indonezija/Vijetnam (CLOVER Films). Hrvatske očekivano za sada nema na popisu, ali dobre su šanse da ćemo film imati prilike pogledati barem u sklopu festivala Fantastic Zagreb.

Check Also

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

The Terror: Devil in Silver, Dan Stevens tumačit će glavnu ulogu!

Antologijska horor serija The Terror vraća se na AMC s trećom sezonom, koja nosi naslov …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics