Trailer za ruski film “Coma” vraća Rusiju u prvi plan znanstvene fantastike

 

Nakon što je umro kultni ruski redatelj Andrei Tarkovsky, o žanrovskom film u Rusiji nije se previše pričalo. Tako je barem bilo do ove godine kad su Rusi odjednom počeli bombardirati internet maštovitim i kvalitetnim trailerima za nove filme, kao što su na primjer “Guardians” koji dolaze kao svojevrsni odgovor na američke superherojske filmove.

ComaNikite Argunova je ipak nešto sasvim drugo. U toj priči umove ljudi u komi stavlja se u virtualnu stvarnost koja ne izgleda kao ništa što ste ranije vidjeli. Ta stvarnost najviše podsjeća na najdublju razinu sna iz Inceptiona, samo još i maštovitija i bajkovitija te uz – velika, crna čudovišta. Zato jer je samo to falilo.

Stvarno je teško zaključiti kakav će biti film ili o čemu će se točno raditi, ali ono što je već sada savršeno jasno je to da film vizualno izgleda apsolutno fantastično.

Lijepo je za vidjeti da države koje do sada nisu bile popularne po višemilijunskim blockbusterima sada prave filmove koji izgledaju jednako dobro. Bilo je i vrijeme. Ako je sreće, film će biti i pisan jednako dobro, nakon čega će se valjda i Amerikanci morati trznuti i početi ponovno raditi dobre filmove.

No to su sve samo nadanja i pitanje je hoće li “Coma” uopće dobiti zadovoljavajuću pozornost javnosti. Mi se u svakom slučaju radujemo filmu, a nakon što pogledate trailer (kao i nevjerojatne konceptualne crteže) možda ćete i vi na 2017. godinu početi gledati kao potencijalni korak dalje u svijetu SF-a.

24102016_coma_1

24102016_coma_2

24102016_coma_3

24102016_coma_4

Check Also

MGM Plus 23. travnja starta s 2. sezonom horor serije From i doku serijom Amityville: An Origin Story

Streaming servis MGM Plus proslavit će pola puta do Noći vještica iliti Halfway to Halloween …

Sweet Tooth: trailer za 2. sezonu Netflixove distopijske serije

Netflix je objavio novi teaser trailer za drugu sezonu serije Sweet Tooth, adaptaciju DC-jevog strip …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics