Novi trailer za ruski superherojski film “Zaštitnici”

 

27082016_Zastitnici_trailer

Suvremena ruska kinematografija malo pomalo slijedi onu američku, holivudsku. Naravno, ovo nije tvrdnja na čvrstim nogama jer nemamo prilike u jednakoj mjeri gledati ruske blokbastere kao što gutamo one proizvedene u svjetski poznatoj tvornici snova. No kad su u pitanju superheroji, čini se da Rusi koriste malo svog folklora, ali da je obrazac totalni amerikanino.

Superherojski ruski film “Zaštitnici” („Guardians“ – Защитники izvorno) smo već jednom spomenuli (teaser trailer koji je djelovao dosta generički), no sada je objavljen trailer u kojem se vidi sva raskoš ruskog „Hollywooda“.

Tijekom hladnog rata, tajna organizacija „Domoljubi“ stvorila je „odred“ superheroja. Bili su stroga tajna i njihov je identitet bio brižno čuvan. No, nadvila se prijetnja nad njihovom domovinom – nekim alternativnim SSSR-om – pa oni izlaze na megdan. Zanimljivo je da nisu svi heroji ruskog porijekla već da ih ima i iz ostalih republika bivšeg velikog Sovjetskog saveza. Što reći osim da propali imperij može biti vrelo inspiracija.

Sumnjamo da će film imati neki dublji narativ koji se razlikuje od američkog, ali već samo mjesto radnje i nabildani lik s glavom medvjeda koji roka minigunom mami nam osmijeh na lice jer vidimo da trash nema nacionalni identitet. A tko zna, možda se i iznenadimo.

Film će u Rusiji krenuti u distribuciju 23. veljače 2017, a hoćemo li ga imati prilike gledati i u domaćim kinima trenutno ne znamo.

Redatelj filma je Sarik Andreasyan, a glavne uloge tumače Anton Pampushnyy, Sanzhar Madiyev, Sebastien Sisak, Alina Lanina i Stanislav Shirin, ako vam to išta znači.

Check Also

Wednesday ruši rekorde gledanosti, ali koliko je serija zapravo dobra?

Burtonova nadnaravna serija Wednesday, o titularnoj kćeri obitelji Addams s Jennom Ortegom u glavnoj ulozi, …

Novi pogled na Spider-Man: Across the Spider-Verse

Kad je Spider-Man: Into The Spider-Verse iliti Spider-Man: Novi svijet stigao u kina 2018. godine, …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics