The Witcher: otkrijte Kontinent s interaktivnom kartom!

The Witcher, jedan od najiščekivanijih serijala prošle godine, kao i jedan od najpopularnijih, izazvao je podijeljene kritike, kako struke, tako i gledatelja. O prednostima i problemima adaptacije hvaljenog književnog serijala Andzreja Sapkowskog, pisali smo u osvrtu na prvu sezonu. Greške vezane uz radnju (ili proturječenje istoj), karakterizaciju likova, ili organizaciju, teško je ispraviti. No, ako ste slučajno imali problema s konfuznim pričama glavnih likova, različitim vremenskim linijama, ili naprosto htjeli saznati više o ovom fantastičnom svijetu i njegovim stanovnicima, imamo dobru vijest za vas. Jer Netflix je plasirao interaktivnu kartu Kontinenta, čime je fanovima na vizualno raskošan način omogućio ne samo da prate puteve glavnih likova, već i omogućio da saznaju više o povijesti svijeta koji ih okružuje.

Prijeko potrebni dodatak geografije, pomaže u postavljanju omiljenih likova i važnih događaja na kartu, koja je, moramo istaknuti, užitak za gledanje i istraživanje. Tako sada možete vidjeti gdje se nalazi famozni Skellige arhipelag, mjesto rođenja Ciri, gdje su se Geralt i Yennefer zaputili da ulove Zlatnog zmaja, te zašto se Nilfgaard namjerio baš na Cintru tijekom svojeg osvajačkog pohoda na Sjeverna kraljevstva.

No, najvažniji dio ove interaktivne karte je kronologija, s čak četiri vremenske linije. Po jedna linija za sva tri glavna lika, te jedna generalna, koja prikazuje najvažnije događaje u povijesti Kontinenta. Sada konačno možete povezati konfuzne niti radnje iz serije, te dobiti bolji dojam o zbivanjima iz pojedinih epizoda. Tako postaje jasno da je početni dio kronologije serijala upravo školovanje Yennefer u Aretuzi, koje se odigralo nekoliko desetljeća prije Geraltove avanture u Blavikenu. No kronologija pokazuje puno više od toga. Konačno imamo i bolji uvid u godine vječito mlade Yennefer, ili u datum ključne bitke kod Sodden Hilla. A tu je i mnoštvo informacija vezano za epohalne događaje koji su obilježili ovaj svijet poput Konjukcije Sfera, ili Prokletstva Crnog Mjeseca.

Naposljetku tu su i brojni easter eggovi, koje vam nećemo otkriti. Hint – kursor je ključ : )

Prostranstva Kontinenta možete početi istraživati na službenom linku serijala.

The Witcher
Kliknite za uvećanje!

Check Also

Fotke sa seta otkrivaju bolji pogled na Batmana

The Batman je kao što već vjerojatno znate u produkciji, i tek što je krenulo …

Star Trek: Discovery, otkriven je prvi promo art za 3. sezonu

Za sada se čini da će ovo biti jako dobra godina za Star Trek. Trenutno …

Web Statistics