The Witcher: otkrijte Kontinent s interaktivnom kartom!

The Witcher, jedan od najiščekivanijih serijala prošle godine, kao i jedan od najpopularnijih, izazvao je podijeljene kritike, kako struke, tako i gledatelja. O prednostima i problemima adaptacije hvaljenog književnog serijala Andzreja Sapkowskog, pisali smo u osvrtu na prvu sezonu. Greške vezane uz radnju (ili proturječenje istoj), karakterizaciju likova, ili organizaciju, teško je ispraviti. No, ako ste slučajno imali problema s konfuznim pričama glavnih likova, različitim vremenskim linijama, ili naprosto htjeli saznati više o ovom fantastičnom svijetu i njegovim stanovnicima, imamo dobru vijest za vas. Jer Netflix je plasirao interaktivnu kartu Kontinenta, čime je fanovima na vizualno raskošan način omogućio ne samo da prate puteve glavnih likova, već i omogućio da saznaju više o povijesti svijeta koji ih okružuje.

Prijeko potrebni dodatak geografije, pomaže u postavljanju omiljenih likova i važnih događaja na kartu, koja je, moramo istaknuti, užitak za gledanje i istraživanje. Tako sada možete vidjeti gdje se nalazi famozni Skellige arhipelag, mjesto rođenja Ciri, gdje su se Geralt i Yennefer zaputili da ulove Zlatnog zmaja, te zašto se Nilfgaard namjerio baš na Cintru tijekom svojeg osvajačkog pohoda na Sjeverna kraljevstva.

No, najvažniji dio ove interaktivne karte je kronologija, s čak četiri vremenske linije. Po jedna linija za sva tri glavna lika, te jedna generalna, koja prikazuje najvažnije događaje u povijesti Kontinenta. Sada konačno možete povezati konfuzne niti radnje iz serije, te dobiti bolji dojam o zbivanjima iz pojedinih epizoda. Tako postaje jasno da je početni dio kronologije serijala upravo školovanje Yennefer u Aretuzi, koje se odigralo nekoliko desetljeća prije Geraltove avanture u Blavikenu. No kronologija pokazuje puno više od toga. Konačno imamo i bolji uvid u godine vječito mlade Yennefer, ili u datum ključne bitke kod Sodden Hilla. A tu je i mnoštvo informacija vezano za epohalne događaje koji su obilježili ovaj svijet poput Konjukcije Sfera, ili Prokletstva Crnog Mjeseca.

Naposljetku tu su i brojni easter eggovi, koje vam nećemo otkriti. Hint – kursor je ključ : )

Prostranstva Kontinenta možete početi istraživati na službenom linku serijala.

The Witcher
Kliknite za uvećanje!

Check Also

Christine: Bryan Fuller predvodi novu adaptaciju Kingovog romana!

Na pomolu je nova filmska adaptacija kultnog Kingovog romana Christine. Ovaj puta stiže iz zajedničke …

Netflix je obnovio Shadow and Bone za 2. sezonu!

Prva sezona Netflixove serije Shadow and Bone je svoju premijeru doživjela u travnju, a sada …

Web Statistics