The Rocky Horror Picture Show je službeno zatvorio 10. izdanje Fantastic Zagreba

Srpanjski dani u Zagrebu bili su u znaku Fantastic Zagreb Film Festivala koji je projekcijom filma The Rocky Horror Picture Show službeno zatvorio svoje deseto izdanje. U jedanaest dana festivala ljubitelji žanrovskih filmova uživali su u projekcijama na dvije lokacije. Ljetna pozornica Tuškanac bila je prava prirodna oaza srcu grada gdje su mnogobrojni filmofili uživali u večernjim projekcijama, a program se održavao i u Kinu Tuškanac.

Na svečanom zatvaranju okupljenima se obratio direktor Fantastic Zagreb Film Festivala Stjepan Hundić koji se zahvalio svima koji su sudjelovali u organizaciji ovogodišnjeg jubilarnog izdanja. “Izuzetno sam sretan što smo i pored svih poteškoća koje su nas sve pogodile uspješno organizirali jubilarno 10. izdanje Fantastic Zagreba a posebno me veseli što je naša vjerna publika i ove teške godine pohodila projekcije premijernih naslova i kultnih klasika u velikom broju. Vidimo se sljedeće godine na 11. izdanju Fantastic Zagreb Film Festivala!” zaključio je Hundić.

Iako je 10. Fantastic Zagreb sinoć službeno zatvoren program se nastavlja još dva dana projekcijom filmova koji su zbog kiše bili odgođeni. Tako vas na Ljetnoj pozornici Tuškanac u ponedjeljak, 20. srpnja u 21.30 h očekuje remek-djelo Davida Finchera “Sedam” (Se7en), kultni triler koji slavi 25-godišnjicu s izuzetnom glumačkom ekipom koju čine Brad Pitt, Morgan Freeman i briljantni Kevin Spacey kao poremećeni serijski ubojica. U utorak, 21. srpnja također na Ljetnoj pozornici Tuškanac u 21.30 h očekuje vas još jedan nezaboravni žanrovski klasik: “12 majmuna” (12 Monkeys) koji potpisuje Terry Gilliam a naslovnu ulogu tumači Bruce Willis. Ovaj SF triler o svijetu budućnosti u kojoj je Zemlju poharao smrtonosni virus danas je aktualniji nego ikada ranije i pokazao je svu raskoš Terryja Gilliama kao redatelja besprijekorne vizualne poetike i atmosfere nadrealnog.

U iščekivanju jedanaestog izdanja, koje će bez sumnje još jednom oduševiti sve filmofile iz cijele regije, podsjetimo na nezaboravne žanrovske klasike i remek-djela sedme umjetnosti koji su u sklopu ovogodišnjeg festivala obilježili velike jubileje. Popularni program Fantastic Retro i ove je godine donio niz žanrovskih klasika koji slave velike jubileje: recentne kultne naslove “Sedam” (Se7en) Davida Finchera, “Totalni opoziv” (Total Recall) s Arnoldom Schwarzeneggerom, “Povratak u budućnost” Roberta Zemeckisa i “12 majmuna” Terryja Gilliama, nezaboravni evergreen “Vremeplov” (The Time Machine) iz 1960. godine, vječni klasik njemačkog ekspresionizma i jedan od temljenih filmova žanrovske kinematografije “Kabinet Dr. Caligarija” koji slavi 100. godišnjicu te kultni film svih kultnih filmova “The Rocky Horror Picture Show”.

U ostalim festivalskim programima 10. Fantastic Zagreb prikazao je najnovije žanrovske svjetske hitove: još jedan fantastičan japanski anime “Zemlja čudesa” (The Wonderland), atraktivan ruski odgovor na Aliena SF horor „Sputnik“, hvaljeni australski horor samo za one s jakim živcima “Relikt” (Relic), SF triler “Boja iz svemira” (Color Out Of Space) s legendarnim Nicolasom Cageom i krvavo zabavnu crnu komediju “Dođi k tatici” (Come To Daddy) u kojem je briljantnu ulogu ostvario Elijah Wood.

Fantastic Zagreb 2020

Check Also

Znanstvena fantastika na Animafestu 2023.

Svjetski festival animiranog filma – Animafest Zagreb održava se u Zagrebu od 05. do 10. …

Ovaj vikend održava se 25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival!

25. Crtani romani šou – Zagreb Comic Con festival stripa održat će se od 03. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics