The Man in The High Castle je završio svoju priču na Amazonu

Na žalost izgleda da još nismo gotovi s vijestima o otkazivanju kvalitetnih SF serija. Sada je došao red na Amazon Prime koji je danas objavio kako će četvrta sezona serije The Man in the High Castle (Čovjek u visokom dvorcu) ujedno biti i posljednja. The Man in The High Castle je startao kao adaptacija kultnog romana Philipa K. Dicka, jednog od najpoznatijih predstavnika žanra alternativne povijesti, gdje je Drugi svjetski rat završio porazom savezničkih snaga. Radnja otkriva svijet gdje su kao pobjednici izašli Njemačka i Japan. Oni su međusobno podijelili svijet na dvije interesne sfere, uključujući i Sjedinjene Američke Države koje su i mjesto radnje gdje dvije supersile odmjeravaju svoje snage.

Treća sezona serije je na Amazonu izašla u listopadu prošle godine, a četvrta sezona se očekuje u jesen ove godine. Produkcija na četvrtoj sezoni se privodi kraju sa sljedećim mjesecom. Zanimljivo je kako novosti o završetku serije dolaze tek nekoliko tjedana nakon što je izvršna producentica Isa Dick Hackett potisala novi ugovor s Amazonom koji će na male ekrane pretočiti druga djela njezinog oca.

“Iznimno smo ponosni na težak posao kojeg su obavili talentirani izvršni producenti, ekipa, glumačka postava i svi koji su posljednjih godina radili na seriji The Man in the High Castle. S produkcijom koja se odvija za četvrtu i ujedno posljednju sezonu ne možemo dočekati da fanovi vide kako će se čitava priča odmotati. The Man in the High Castle je pomogao definirati žanrovski aspekt Amazona, te smo zahvalni i uzbuđeni što ćemo nastaviti posao s Isom i kućom Electric Shepherd Productions na drugim Dickovim adaptacijama.” – izjavila je Jennifer Salke, šefica Amazonovog programa.

Također je otkazana i antologijska SF serija Electric Dreams, koja je bila bazirana deset kratkih priča Philipa K. Dicka. Serija je nastala u koprodukciji gdje su snage udružili Channel 4 i Amazon, ali unatoč prikazivanju na obje platforme marketing je bio vrlo slab te se jako malo čulo za ovu fantastičnu seriju. Imala je svoje bolje i nešto lošije epizode, ali smo doista razočarani što nećemo imati priliku zaploviti novim neobičnim svjetovima iz Dickvih priča.

Osvrt na dosadašnje sezone serije The Man in the High Castle možete pročitati ovdje.

The Man in The High Castle

Check Also

Prvi teaser za specijal Wynonna Earp: Vengeance!

Dobrodošli u Čistilište! Wynonna Earp se vraća na male ekrane s tv specijalom od 90 …

Novi trailer i poster za film Beetlejuice Beetlejuice!

Warner Bros. je nedavno objavio novi trailer i poster za Beetlejuice Beetlejuice (Bubimir Bubimir), originalno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics