The Invincible, video igra po romanu Stanisława Lema

The Invincible je znanstvenofantastični klasik poljskog pisca Stanisława Lema, objavljen 1964. godine. Radnja prati posadu koja se zaputila na planet Regis III, koji se čini jalovim i nenaseljenim. Invincible i njegova posada su na zadatku istraživanja nestanaka sestrinskog broda – Condora. Zadržavajući najviše mjere sigurnosti, posada započinje potragu za izgubljenim brodom. U međuvremenu znanstvenici započinju s istraživanjem planeta, pokušavajući identificirati izvore potencijalne opasnosti. Tijekom potrage otkrivaju se nepoznate strukture, koje podsjećaju na ostatke zemaljskog grada. Dok skupina istraživača proučava ruševine, Condor je otkriven tristo kilometara dalje…

Na temeljima te priče nastala je video igra koja bi svjetlo dana trebala ugledati 2021. godine. “Igra se potajno razvijala već neko vrijeme, te kombinira fascinantnu scenografiju, kultnu priču i etablirani nelinearni gameplay kako bi pružila uistinu nezaboravno iskustvo”, izjavio je izvršni direktor tvrtke Starward Industries Marek Markuszewski. “Studio vjeruje u moć interaktivnog pripovijedanja i želi angažirati igrače svih razina vještina u stvaranju vlastitih puteva u neobičnom svijetu dalekog, zlokobnog planeta.”

“Uskoro ćete otkriti da Regis III skriva zastrašujuće tajne koje se odmotavaju dok polako otkrivate sudbinu svoje posade”, stoji na Steamu. “I dok dublje zalazite u misterij, shvaćate da možda niste sami i da je neka mjesta poput ovog planeta bolje ostaviti neotkrivenima. Ali prekasno je za povratak.” Dakle riječ je o avanturi iz prvog lica u kojoj je zadatak istraživanje nestale posade broda u ulozi znanstvenika. Planet Regis III će biti izrazito negostoljubiv prema igraču, a preživljavanje će ovisiti o ispravnim odabirima, oslanjajući se na opremu, instinke i logiku.

Razvojni tim ima iskustva u adapatiranju poljskih romana u video igre: Prije Starwarda, Markuszewski je pružio produkcijsku podršku za The Witcher 3: Wild Hunt, a zatim je bio i voditelj projekta te producent za Blood and Wine DLC. Ostali članovi studija također su već radili su na igrama, uključujući Dying Light, Dead Island i Cyberpunk 2077.

Za sada su otkrivene samo prve slike iz igre, kao i glazba koja zvuči doista fantastično. The Invincible će koristiti Unreal Engine te će ciljati na zadnji krik tehnologije, odnosno namjenjena je za PC te nove konzole (PS5, XSX/XSS).

Fanove Stanisława Lema će sigurno obradovati da po prvi puta u hrvatskom prijevodu uskoro stiže zbirka priča Bajke za robote, njegov ironijski spoj znanstvene fantastike i klišeja epske fantastike. Zbirka će izaći u izdanju nakladnika Hangar 7.

The Invincible

The Invincible

The Invincible

Check Also

Hogwarts Legacy: prvi veliki RPG u svijetu Harryja Pottera

Hogwarts Legacy, dugoočekivana video igra inspirirana književnim djelima J.K. Rowling o Harryju Potteru, je konačno …

Stigao je prvi trailer za igru Harry Potter: Hogwarts Mystery

Studio za mobilne igre Jam City i Warner Bros. Interactive Entertainment su danas objavili prvi …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics