The Invincible: novi trailer za retrofuturističku video igru inspiriranu romanom Stanisława Lema

Na temeljima priče kultnog SF romana The Invincible (Niezwyciężony) autora Stanisława Lem, radilo se na video igri koja je u planu za izlazak bila još 2021. godine, što bi bilo vrlo prigodno jer se tada obilježavala stota godišnjica Lemova rođenja. No, stvari nekada ne idu po planu, pa će igra svjetlo dana ugledati tek ove godine. Nedavno je objavljen novi službeni trailer koji otkriva punu ljepotu retrofuturizma koji je po svemu sudeći opet u modi iliti žiži događanja. Izdvojit ćemo Appleovu seriju Hello Tomorrow! koja bilježi vrlo dobru gledanost, a ako nas redovito čitate znate da je u pripremi Amazonova serija Fallout, adaptacija popularne video igre čiji je peti nastavak Bethesda najavila prošle godine. No vratimo se na novi trailer za The Invincible koji je objavljen u sklopu IGN Fan Festa, eventa na kojem se fanovi iz cijelog svijeta okupljaju kako bi proslavili najočekivanije filmove, TV serije i video igre. Trailer je vrlo impresivan i atmosferičan, otkriva planetarne misije, zloslutne robote, svemirske brodove, vanzemaljske krajolike, hrabre astronaute, istraživački optimizam i odiše ugođajem iz ere kada se čovječanstvo svim silama nastojalo otisnuti u nepoznata svemirska prostranstva.

The Invincible je retrofuturistička avantura koja poručuje da čovječanstvu nije mjesto svugdje, ili točnije postavlja pitanje koliko daleko će čovjek ići u svojim težnjama prije nego ustanovi da nije svako mjesto za nas?

Video igru je razvijao poljski studio Starward Industries, a izdavač je 11 Bit Studios, ekipa koja stoji iza This War of Mine i Frostpunk. Nije otkriven točan datum izlaska, ali znamo da igra konačno stiže kasnije ove godine, i da će biti dostupna za PC, PlayStation 5 te Xbox Series platforme.

U igri igrate kao visoko kvalificirana i oštroumna astrobiologinja Yasna. Usred svemirske utrke, vi i vaša posada završite na neistraženom planetu Regis III. Vaše se putovanje brzo pretvara u operaciju potrage za izgubljenim članovima posade. Međutim, svaka odluka koju donesete može vas dovesti bliže opasnosti…

Roman The Invincible Stanisława Lema incijalno je objavljen 1964. godine. Radnja prati posadu koja se zaputila na planet Regis III, koji se čini jalovim i nenaseljenim. Invincible i njegova posada su na zadatku istraživanja nestanaka sestrinskog broda – Condora. Zadržavajući najviše mjere sigurnosti, posada započinje potragu za izgubljenim brodom. U međuvremenu znanstvenici započinju s istraživanjem planeta, pokušavajući identificirati izvore potencijalne opasnosti. Tijekom potrage otkrivaju se nepoznate strukture, koje podsjećaju na ostatke zemaljskog grada. Dok skupina istraživača proučava ruševine, Condor je otkriven tristo kilometara dalje…

Fanove Stanisława Lema će sigurno obradovati da po prvi puta u hrvatskom prijevodu stiže i roman po kojem je nastala ova igra. Nepobjedivi će tako također ugledati svjetlo dana ove godine, pa ćete ne samo moći uživati u video igri, nego i u romanu koji je poslužio kao njezina inspiracija. Roman će objaviti Hangar 7 u prijevodu Adriana Cvitanovića.

Check Also

Indie igra Dredge dobiva igranu filmsku adaptaciju!

Black Salt Games i Story Kitchen udružuju snage kako bi napravili igranu adaptaciju vrlo hvaljene …

Hogwarts Legacy: prvi veliki RPG u svijetu Harryja Pottera

Hogwarts Legacy, dugoočekivana video igra inspirirana književnim djelima J.K. Rowling o Harryju Potteru, je konačno …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics