The Amazing Maurice: Hugh Laurie i Emilia Clarke posudit će svoje glasove za adaptaciju Pratchettovog romana

Dok čekamo na BBC-jevu tv “adaptaciju” The Watch (03. siječnja 2021.), koja ruku na srce baš i ne izgleda obećavajuće, glavu je iz produkcije izronila nova adaptacija, ovaj puta filmska, ali također bazirana na književnom serijalu Discworlda aka Disksvijeta legendarnog i neponovljivog Terryja Pratchetta. Ova adaptacija je usmjerena strogo na jedan naslov inače opsežnog serijala – The Amazing Maurice and His Educated Rodents, i radi se o animiranom filmu. Film će nositi nešto kraći naslov – The Amazing Maurice (Čudesni Maurice i njegovi učeni glodavci), a produciraju ga Sky, Ulysses Filmproduktion, Studio Rakete, Cantilever Media i Red Star Animation. Ono možda najvažnije s obzirom kako su se stvari nezgodno odvijale s ranije spomenutom tv adaptacijom The Watch je da film nastaje uz potporu “Pratchett estatea” i u suradnji s Pratchettovom produkcijskom kompanijom Narrativia. Producenti su Julia Stuart za Sky, Emely Christians za Ulysses, Andrew Baker i Robert Chandler za Cantilever Media i Rob Wilkins za Narrativiju.

Za roman The Amazing Maurice and His Educated Rodents Pratchett je 2001. godine dobio “Carnegie Medal”, jednu od najuglednijih britanskih i svjetskih književnih nagrada u području dječje književnosti.

Priča prati spretnu uličnu riđodlaku mačku koja je pripremila savršenu prijevaru. Pronalazi klinca koji svira frulu, i sprijateljuje se hordom inteligentnih štakora koji govore. Oni zajedno putuju provincijom i jednostavnom prijevarom zarađuju novac – štakori organizirano zaposjednu grad, stanovnici su izbezumljeni i očajni, dolazi dječak s frulom, koji će ih za određenu sumu novca osloboditi od invazije. No sve to funkcionira dok Maurice i njegova družina ne dođu u čudan nepoznati grad, gdje se događaju neobjašnjive stvari s lokalnim štakorima…

Glavnim likovima će glasove posuditi Hugh Laurie (House), Emilia Clarke (Game of Thrones), David Thewlis (Wonder Woman), Himesh Patel (Yesterday), Gemma Arterton (Vita & Virginia) i Hugh Bonneville (Downton Abbey). Redatelji su Toby Genkel (Two by Two: Overboard!) i Florian Westermann (Little Dodo), a scenarij potpisuje Terry Rossio.

The Amazing Maurice se u britanskim kinima očekuje 2022. godine.

Check Also

The Water Man: prvi trailer i poster za film!

RLJE Films je objavio prvi službeni trailer i poster za film The Water Man. Redatelj …

Infinitum: Subject Unknown: britanski nezavisni SF triler!

U slučaju da vam je kao i nama Infinitum: Subject Unknown prošao ispod radara onda …

Web Statistics