The Watch: dobrodošli u Ankh-Morpork, sletio je prvi teaser za BBC-jevu seriju!

Ako ste fan opsežnog književnog serijala Discworld aka Disksvijeta legendarnog i neponovljivog Terryja Pratchetta, onda će vas prvi teaser trailer za ono što se barem do sada opisivalo kao BBC-jeva adaptacija The Watch ili vrlo uzbuditi, ili pak jako razočarati. Dakle, sada u službenom sinopisu stoji isključivo da je to moderna i inkluzivna serija koja je inspirirana likovima Gradske straže: korumpiranog, prljavog, smrdljivog, ali i humorističnog te šarolikog grada Ankh-Morporka, junaka pojedinih djela književnog serijala Disksvijeta.

Radnja prati grupu neprilagođenih “junaka” – The City Watch, koji su prisiljeni pronaći hrabrost za spas svijeta, iznenadivši čak i sebe u tom procesu. Komična, ali uzbudljiva serija suprotstavlja trolove, vukodlake, čarobnjake i druge jedva uvjerljive junake protiv zle zavjere da se uskrsne velikog zmaja što bi dovelo do uništenja života kakvog oni poznaju.

Seriju producira BBC America, u suradnji s produkcijskom kućom Narrativijom koju je Pratchett osnovao 2012. zbog adaptacija svojih djela (a koju trenutno vode njegova kćer Rhianna Pratchett i njegov nekadašnji menadžer Rob Wilkins). Scenaristi serije su Simon Allen (The Three Muskeeters, Das Boot), Joy Wilkinson (Doctor Who), Catherine Tregenna (Torchwood), Amrou Al-Khadi (Little America) i Ed Hime (Skins). Izvršni producenti su Wilkins za Narrativiju, te Hilary Salmon (Luther, Silent Witness) i Ben Donald za BBC.

Režiseri su Craig Viveiros (And Then There Were None, The War of the Worlds), Brian Kelly (Outlander) i Emma Sullivan (Doctor Who).

Glavne uloge tumače Richard Dormer (Igra prijestolja) kao Sam Vimes, Sam Adewunmi (Doctor Who) kao Carcer Dun, Marama Corlette kao Angua (The City and The City), Adam Hugill (Pennysworth) kao Carrot Ironfoundersson, Jo Eaton-Kent (The Romanoffs) kao Cheery, Lara Rossi (Robin Hood) kao Sybil Ramkin, Anna Chancellor (Pennyworth) kao Vetinari. U ostalim ulogama su James Fleet, Ingrid Oliver, Ruth Madeley, Hakeem Kae-Kazim i Bianca Simone Mannie.

Pratchettov otkačeni Disksvijet serijal ima preko četrdeset knjiga, i iako je na prvu to pomalo zastrašujući broj pogotovo ako ste kratki s vremenom, prilično smo sigurni da kada pročitate jednu da nećete moći stati. Ukoliko vam se ne čita na engleskom onda pričekajte još malo jer je Hangar 7 osigurao prava za prva dva romana s junacima Gradske straže.

The Watch na BBC stiže 03. siječnja 2021. godine.

Check Also

Cloverfield: Paramount razvija novi fim, poznat je i redatelj!

Očito više nema smisla komentirati da li nam to treba ili ne, jer ionako se …

HBO razvija seriju Scanners smještenu u svijet Cronebergovog kultnog filma!

HBO razvija seriju Scanners, prema istoimenom kultnom filmu iz 1981. godine redatelja Davida Cronenberga. Glavni …

Leave a Reply

Your email address will not be published.

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics