Teaser za “Twin Peaks” savršeno kombinira ljepotu i jezu

 

Dvadeset i pet godina nakon smrti Laure Palmer, Showtime i David Lynch nas vraćaju u Twin Peaks, gradić na samom sjeveru SAD-a koji možda izvana izgleda prekrasno, poput kakvog pejzaža koji bi se mogao proglasiti umjetničkim djelom, dok iznutra krije obilje mračnih priča, zlih nadnaravnih sila i otkačenih likova zbog čije ćete ludosti početi sumnjati u vlastiti razum.

No Twin Peaks je nepotrebno previše objašnjavati, ipak je riječ o klasiku koji toliko godina kasnije još uvijek nije ostario.

Novi teaser ne pokazuje nam baš mnogo (što je u biti i definicije teasera), ali nam zato pokazuje sve što želimo vidjeti. Primarno, teaser je u pratnji glazbe koja nam je itekako poznata i koja uopće nije izmijenjena od svoje početne varijante prisutne u originalu. Onda imamo i prikaz prekrasnih krajolika koji krase prirodu Twin Peaksa. Zelenilo, vodopadi, mirnoća… Tu idilu prati i opuštajuć, nostalgičan monolog koji bi istovremeno mogao pripadati osobi koja je ranije radila na seriji kao i nekom od stanovnika tog gradića.

Ali kraj teasera je ključan dio. Jer da njega nema, novi bi se gledatelji mogli zapitati o čemu je tu točno riječ. A ovako, nakon što posljednjih nekoliko sekundi teasera zatvori neobjašnjiv i poprilično jeziv kadar, oni mogu znati da stvari definitivno nisu tako jednostavne.  Ono što veterani serije pak dobivaju ovim teaserom dobivamo je zapravo potvrda da Twin Peaks i dalje razume ljudi koji stoje iza serije.

Da, seriju ćemo čekati dugo pošto izlazi tek 2017. godine, ali barem znamo da čekamo nešto stvarno dobro. Pa ovoga puta možda napokon i dobijemo kvalitetan kraj koji Twin Peaks definitivno zaslužuje.

 

Twin Peaks | Moving Picture TeaseThere’s something new to see. #TwinPeaks

Posted by Twin Peaks on Friday, December 18, 2015

Check Also

Prvi isječak iz distopijskog filma Night Raiders

Prvi isječak iz nezavisnog distopijskog trilera Night Raiders koji je svoju premijeru upravo doživio na …

Prvi trailer za SF triler Voyagers!

Lionsgate je netom objavio prvi trailer i poster za SF triler Voyagers. Redatelj i scenarist …

Web Statistics