Vrijeme je za buđenje u teaseru za 3. sezonu serije The Handmaid’s Tale

Hulu je tijekom Super Bowla plasirao spot za treću sezonu distopijske serije The Handmaid’s Tale (Sluškinjina priča), bazirane na istoimenom klasičnom romanu Margaret Atwood. Trideset sekundi trailera prikazuje stiliziranu proslavu žena i djece Gileada, prije nego li se to fikcijsko društvo pretvorilo u distopijsku noćnu moru.

Čini se da June poznata i kao Offred više ne nosi crvenu odoru, tradicionalnu za sluškinje, već sada nosi onu rezervirana za red Marthi, sluškinja koje rade u Gileadskim najprivilegiranijim kućama, te obavljaju poslove čišćenja i kuhanja. Izgleda da je ona sada dio njih, makar privremeno.

U finalu druge sezone June je imala odličnu priliku za bijeg, no odlučila je ostati, šaljući svoje novorođenče u Kanadu s njezinom prijateljicom Emily (Alexis Bledel). Ostala je jer želi pronaći svoju kćer Hannah infiltrirajući se u redove svojih neprijatelja, i zato što se želi oduprijeti totalitarnom režimu. “Ona ostaje da bi se borila da spasi svu djecu Gileada. To je sad veće od nje, Holly i Hannah. Sve je to borba za sinove, a posebno kćeri Gileada. Mreža Marthi joj je otvorila oči. Ona više nije sama. Ona ima vojsku, i uzvratit će udarac.” – svojedobno je izjavila glavna glumica Elisabeth Moss.

Izvršni producent serije Warren Littlefield je potvrdio da treća sezona starta svega deset minuta nakon finala druge sezone. Nastavlja se i priča Serene Joy, odnosno saznajemo gdje je i što se se događa s njezinim saznanjem da je Nicole koju smatra svojim djetetom otišla u Kanadu s nekim tko nije June. To će imati značajne posljedice, a Nicole će postati od velikog interesa. Tema nove sezone je “blagoslovljena bila borba” koja nosi nešto lakši ton serije.

Još uvijek nije poznat datum premijere treće sezone serije The Handmaid’s Tale, ali ako je suditi po prošlim sezonama očekuje se da će stići negdje na proljeće.

Margaret Atwood je napisala The Testaments, službeni nastavak romana The Handmaid’s Tale koji se očekuje u rujnu ove godine. Radnja romana odvija se 15 godina nakon što je “Sluškinjina priča” završila, s eksplozivnim svjedočenjima tri ženska lika iz Gileada. No možda još važniji podatak je da nastavak romana nije povezan sa serijom koja se već odmakla daleko od događaja “Sluškinjine priče”.

“Dragi čitatelji, sve što ste me pitali o Gileadu i njegovom načinu funkcioniranja bilo je inspiracija za novu knjigu. Zapravo, gotovo sve. Druga inspiracija mi je svijet u kojem živimo”. – izjavila je Atwood.

“Sluškinjina priča” prodana je u osam milijuna primjeraka samo u izdanjima na engleskom, njezinoj autorici donijela je nagradu Arthur C. Clarke, a televizijskoj seriji Emmy za najbolju dramu.

Check Also

Megalopolis: prvi, podijeljeni dojmovi o filmu!

Od premijere Megalopolisa koja se održala prije par dana u sklopu Filmskog festivala u Cannesu …

Stranger Things: nove fotke iza kulisa 5. sezone!

Moram priznati da me ne drži hype za petu sezonu Netflixove popularne serije Stranger Things. …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics