Svijet samo utorkom 2: Mad Max 4, Vigilandia, svemir

Unversal Pictures će navršiti sto godina i taj će jubilej proslaviti restauracijom i objavljivanjem 13 klasika između kojih se nalaze nama dragi Dracula (1931.), Frankenstein i Frankensteinova nevjesta te E.T.

Objavljen je službeni sinopsis za Resident Evil: Retribution. Ne razlikuje se puno od prethodnika. T-virus hara, zadnja nada čovječanstva Alice (Milla) budi se u nekom od postrojenja Umbrelle, nakon toga slijedi brdo fajtova, tu su prijatelji koje brani, kung-fu šore, Milla u koži, puno sporih kadrova …

Saznali smo da su u 2011. godini tri žanrovska filma zauzela prva tri mjesta prema ukupnoj zaradi: 1. Harry potter i darovi smrti dio 2, 1.328 milijardi dolara, 2. Transformeri 3, 1.123 mil. i 3. Pirati 4, 1.043 milijarde dolara.

Vidjeli smo trailer za retuširano izdanje Zvjezdanih staza: Nova generacija. Slika je fenomenalna, efekti dorađeni tako da će serija doživjeti drugu (treću?) mladost. Prvi u nizu blu-raya izlazi 31. siječnja.

Novi isječci i poster za Chronicle objavljeni su 10. siječnja, a saznali smo da se punom parom radi na scenariju za  pete Pirate s Kariba (iako film najviše ovisi o tome hoće li sa scenarijem biti zadovoljan Depp – nije da bi se njega trebalo slušati, naš je komentar).

Channing Tatum nam je otkrio da novi G. I. Joe s podnaslovom Retaliation neće biti toliko CGI već više reališka. Ako je to razlog da očekujemo bolji film, varaš se Tatume.

Još jedan slavni glumac obećava da će nastavak biti bolji od lošeg prethodnika. Robert Downey Jr. rekao je za Iron Mana 3 da bi mogao biti jedan od najboljih superherojskih filmova i najbolji od tri IM-a. Baš ti vjerujemo nakon što smo odgledali novog Sherlocka.

Najavljene serije Alcatraz i The River (8 epizoda u prvoj sezoni), a Paul Lee (ABC Entertainment Group, predsjednik) je izrazio svoje zadovoljstvo reakciom publike na seriju Once Upon a Time.

Robert Rodat će prepraviti secenarij za Tora 2, nakon što je režisersku stolicu preuzeo Alan Taylor od Patty Jenkins (Branagh se nije htio primiti ponoivo tog posla, a Brian Kirk je ubrzo zamijenila Patty).

Mad Max: Fury Road Georgea Millera nakon ogromnog kašnjenja kreće sa snimanjem u travnju u Namibiji (predviđena lokacija u Australiji nakon obilnih kiša prošle godine više nije pustara). Čini se da je to prvi film u planiranoj trilogiji, a tek treba vidjeti kakva je veza sa starom trilogijom.

Iako je The Devil Inside ismijan i negativno ocijenjen od kritičara, za milju dolara koliko je koštao ubrao gotovo 50 milijuna do sada. Logično je da oni koji su ga radili mogu krenuit u novi projekt. William Brent Bell i Matthew Peterman tako kreću sa snimanjem novog hororca – započinju u travnju u Rumunjskoj.

Mala Isabelle Furhman iz Igara gladi pridružila se ekipi novog Shyamalanovog SF-a After Earth. Riječ je o nekakvom futurističkom/postapokaliptičnom akciču/drami s Willom Smithom u glavnoj ulozi, i naravno njegovim sinekom Jadenom.

Warner Bros. će producirati adaptaciju fantastičnog romana A Discovery of Witches Deborah Harkness. Harry Potter franšiza je gotova pa se traži nova zlatna koka.

The Divide stiže u američka kina, kad će kod nas, ne znamo. Michael Biehn u glavnoj ulozi, jedva čekamo ovaj postapokaliptični, komorni i nasilni film Xaviera Gena.

Spielberg će raditi adaptaciju romana Daniela H. Wilsona Robopocalypse. Film bi trebo stići u kina u srpnju 2013.

Na filmskom festivalu South by Southwest (SXSW) premjerno je prikazan film The Cabin in the Woods Drewa Goddarda i Jossa Whedona.

Antonio Bnaderas je najavio projekt Solo, SF film kojeg bi producirao, režirao i odigrao glavnu ulogu. Možda se zato film i zove Solo.

Film Avengers ćemo gledati iz perspektive Kapetana Amerike.

Burton radi na adaptaciji kultne tv serije Dark Shadows (Depp je vampir koji nakon 200 godina ‘provedenih’ pod zemljom želi upoznati svoje potomke). Najavio je da će Frankenweenie biti i u IMAX-u, a mogao bi zaživjeti i nastavak Beetlejuicea.

Spielberg neće režirati četvrti Jurski park.

U pripremi je low-budget futuristički triler (s tragovima horora) Vigilandia. U naslovnoj ulozi će biti Ethan Hawke.

Tko bi rekao da nakon tako lošeg filma kao što je novi Conan, režiser Marcus Nispel može dobiti novi posao. Čini se da je i to na adaptaciji horor-action stripa Hack/Slash. Nisam čitao, ali ako je suditi po naslovu, to je čista akcija s puno krvi. Ako znamo da je akcija u Conanu bila ogavno dosadna, što možemo očekivati?

Green Arrow strip stiže na teve. Adaptaciju će raditi Greg Berlanti i Marc Guggenheim (ako se ne varam scenaristi Zelene lampe).

Izašao Blu-ray Zaraze, solidnog Soderberghovog filma o ubojitom virusu koji nas pohara.

FOX je izrazi želju da reboot Fantastične četvorke radi režiser filma Chronicle Josh Trank.

U proizvodnju je krenula druga sezona serije American Horror Story, prmjerno prikazan pilot Alcatraza, a na SyFy uskoro kreće nastavak druge sezone serije Lost Girl (o neobičnom biću u ženskom liku koji se hrani seksualnom energijom ljudi – Haj Ho!).

Bit će i treća sezona The Walking Dead serije. AMC se odlučio za čak 16 epizoda.

Lynne Ramsay We Need to Talk About Kevin) će režirati SF, citiramo: “… Das Boot susreće Moby Dicka u dubokom svemiru“. Inače Lynne je trebala režirati Lovely Bones, ali ju je ‘izgurao’ Jackson i nije baš fan njegovog King Konga.

Kada smo pogledali kako se radio The Rise of the Planet of the Apes, postalo nam je jasno zašto bi Andy Serkis koji je ‘digitalno glumio’ Cezara trebao biti nominiran za Oscara.

Check Also

Svijet samo utorkom (8/2014): Janješ, Gaiman, Ellison…

Svijet samo utorkom je kratki pregled tjedna s vijestima koje se nisu našle u redovitom …

Svijet samo utorkom 8: Nebula, Sinister, Hulk …

Pogledali smo prvu epizodu nove serije Awake, a recenziju možete pročitati ovdje. Vidjeli smo trailer …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics