Spremite se za kraj svjetova u finalnoj sezoni The Man in the High Castle

Dok su fanovi SF-a proživljavali kolektivni šok (i to onaj pozitivni) nakon prikazanog trailera za Star Trek: Picard, ili The Expanse previewa, ili povratka Natalie Portman u MCU ovaj put kao božice groma, gotovo je pa nečujno prošao SDCC panel za The Man in the High Castle.

Što je šteta, jer ova izvrsna adaptacija istoimenog klasika Philipa K. Dicka nas je oduševila fascinantnom radnjom, njenom kompleksnom tematikom, kao i zanimljivim likovima. Svijet u kojem su Njemački Reich i Imperijalni Japan pobijedili u Drugom svjetskom ratu, te pokorili bastion slobode – SAD, samo da započnu alternativnu verziju Hladnog rata, koja je u opasnosti da eskalira u novi totalni sukob (i to s nuklearnim) predznakom, dok je jedini tračak nade film koji prikazuje optimističniju budućnost, jedan je od najbolje prikazanih worldbuildinga viđenog u žanru. A nakon velikih otkrića, te traumatičnih događaja u posljednjoj sezoni koja je prešla u potpuni SF, te nas šokirala nekim doista nelagodnim scenama (paralelama s našom stvarnošću) ne možemo dočekati premijeru finalne sezone. Trailer smo već imali priliku vidjeti, a sada smo dobili i datum povratka u ovaj drugačiji univerzum – 15. studeni!

Također dobili smo i naznake radnje koja će završiti intrigantnu priču te odgovoriti na brojna pitanja postavljena na kraju treće sezone. Prema izjavama okupljenih panelista očekuje nas rat i revolucija. Pobuna se pretvara u otvoreni konflikt, koji predvode ideje Juliane Crain (Alexa Davalos) i njenih vizija boljih alternativnih svijetova. U onome što je zasigurno refleksija na recentnu situaciju u SAD-u, ali je i scenarij koji bi bilo lako zamisliti u rasističkom društvu Amerike pod kontrolom nacista, vidjet ćemo nastanak Crnačke skupine otpora. Ništa bolje nije ni u japanskom dijelu SAD-a, gdje će se glavni inspektor Takeshi Kido (Joel De La Fuente) naći rastrgan između dužnosti prema svojoj zemlji i familiji. A Reichmarschall John Smith (Rufus Sewell) suočit će se sa svojim najtežim odabirom – i jedinstvenom prilikom da riješi obiteljsku tragediju.

Na panelu je prikazano i nekoliko scena iz četvrte sezone: sve problematičnijih odnosa u obitelji Smith, pobunjenika koji doživljavaju poraz u Denveru, novog lika Belle (Frances Turner) – vođe Crnačkih Komunističkih Pobunjenika koji postaje važan saveznik u borbi protiv opresora. Kao i početne scene sezone.

A upravo tu scenu, koja otvara četvrtu sezonu, možemo pogledati dok iščekujemo finale i rasplet kraja svjetova.

The Man in The High Castle

Check Also

Novi teaser za Maxovu seriju Dune: Prophecy!

Warner Bros. i Max objavili su novi teaser trailer za vrlo iščekivanu spin-off seriju Dune: …

Deadpool & Wolverine: novi teaser daje bolji pogled na Lady Deadpool

Od domaće pretpremijere filma Deadpool & Wolverine dijeli nas svega tjedan dana, a za sve …

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

Web Statistics